Afbeelding
Foto: Piet van Oers

Rolstoelers moeten vrij baan krijgen in tuin van Liduina

Diny Stolvoort, die zich in Boxtel onder meer inzet voor het Senioren Netwerk en de werkgroep Dementie Vriendelijke Gemeente, is een actie gestart om de tuin van verpleeghuis Liduina rolstoelvriendelijk te maken. Om het project te realiseren, is naar schatting 50.000 euro nodig.

Stolvoort heeft een instantie bereid gevonden die daarvoor subsidie beschikbaar wil stellen. Maar dan moet het initiatief wel breed gesteund worden. En dus werft Stolvoort handtekeningen in Boxtel.

Elke handtekening is goed voor een subsidiebedrag van 10 euro. Kaartjes met bovenstaande afbeeldingen worden verspreid. Op de achterkant kunnen sympathisanten schriftelijk hun steun betuigen. (Foto: Piet van Oers).


ZATERDAG 9 DECEMBER VANAF 16.00 UUR

Kerstmarkt Selissenwal pakt uit met een uitgebreid programma

Een enorme en prachtig verlichte kerstboom vol kerstwensen, een straat vol kraampjes van winkeliers en ondernemers uit de wijk én een programma met voor elk wat wils. Zaterdag 9 december vindt vanaf 16.00 uur de jaarlijkse kerstmarkt van de Boxtelse wijk Selissenwal plaats.

,,De sfeervolle en altijd drukbezochte activiteit wordt georganiseerd door het wijkplatform, de Prinses Amaliaschool, gemeenschapshuis De Walnoot en een groep actieve wijkbewoners", vertelt Bart van Roosmalen, voorzitter van de winkeliersvereniging. De markt begint om 16.00 uur. Een halfuur later verzorgt wethouder Marusjka Lestrade de officiële opening; leerlingen van de Prinses Amaliaschool hangen dan hun kerstwens in de wensboom.

Voor de jeugd zijn verder ook activiteiten als een ritje in een arrenslee. Bovendien lopen er weer Charles Dickensfiguren rond en verzorgt Scouting Boxtel een kampvuur. En voor het tweede jaar op rij vindt een optreden plaats van circusgezelschap Cirque Magnifique. Jeanne Sterks, bestuurslid van wijkorgaan Platform Selissen, licht toe: ,,Vorig jaar heeft dit duo met groot succes opgetreden in de speelzaal van de Prinses Amaliaschool. We hebben hen daarom dit jaar weer gevraagd en dit jaar treden zij om 18.30 uur op in De Walnoot. Dan kunnen er meer kinderen komen kijken."

Vorig jaar was er voor het eerst een avondprogramma en dat bleek een groot succes. En dus kozen de organisatoren voor een soortgelijke opzet. ,,Dit jaar is het thema 'Nederland'. Er treedt een troubadour op en daarna is het podium voor door het Dükerskoor en feestartiest Rooie Rico", aldus Sterks.

FOTO BOVEN: De kerstmarkt in de Boxtelse wijk Selissenwal zorgt elk jaar voor veel gezelligheid. Bezoekers vinden er ook kraampjes met uiteenlopende kerstartikelen. (Foto: Daisy Renders).


Liempde

Wilgen knotten

Jeugdnatuurwacht Liempde houdt samen met Natuurwerkgroep Liempde zaterdag 9 december haar jaarlijkse knotwilgdag. Deze keer wordt bij de Gemondesestraat in Kasteren, tegenover De Mus'donck, een grenswal opgeknapt. Daarbij worden kleine bomen en lage struiken gesnoeid. De groep verzamelt om 09.15 uur op de fiets. De activiteit duurt tot 12.00 uur.

Natuurwandeling

De rust opzoeken in een eeuwenoud natuurgebied? Natuurwerkgroep Liempde houdt zondag 10 december een wandeling door de Vughtse Hei, een natuurgebied van 75 hectare, dat zich ooit uitstrekte van 's-Hertogenbosch tot aan Helvoirt. Deelnemers verzamelen zich om 09.00 uur bij de Sint-Jans Onthoofdingkerk en vertrekken van daaruit carpoolend naar de Loonse Baan 155 in Vught.

Jaarafsluiting in Café Brein

Café Brein is een trefpunt voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en hun partners. Maandag 18 december vindt op ludieke wijze de jaarafsluiting plaats. Samen met bezoekers wordt het groepsspel 'Een steekje los' gehouden.

Het jaar is weer bijna ten einde. Een mooie gelegenheid om even stil te staan, terug te kijken en mogelijk al wat vooruit te kijken. Waar sta je, wat wil je dit jaar vooral achter je laten en wat gaat het nieuwe jaar je brengen? Antwoorden op deze vragen worden gevonden door middel van het groepsspel 'Een steekje los'. De bijeenkomst vindt plaats in zorghoeve 't Binnenveld aan de Boxtelseweg 5 in Schijndel en duurt van 19.30 tot 21.30 uur. De zaal is open om 19.15 uur.

Meer informatie is te verkrijgen bij Marjon van de Meerendonk van welzijnsorganisatie ContourdeTwern Boxtel, via telefoonnummer 06-10 54 94 97.

Afbeelding