BIJEENKOMST IN BAR BECOLOTH

D66 houdt politiek café over wijkleerbedrijven

Het zogeheten wijkleerbedrijf staat zondag 10 december centraal in bar Becoloth aan de Rozemarijnstraat in Boxtel. D66 houdt tussen 11.00 en 13.00 uur een politiek café over het onderwerp.

Een wijkleerbedrijf is een locatie in een wijk waar informele zorg geleverd wordt. Studenten kunnen daar werkervaring opdoen door informele zorg te verlenen. Door bijvoorbeeld samen met buurtbewoners boodschappen te doen, te koken of ander licht huishoudelijk werk. Het is met name gericht op inwoners waar geen thuiszorg voor geregeld kan worden. D66 Boxtel ziet graag dat deze zorgvorm ook in Boxtel geïntroduceerd wordt en wees daar het college van B. en W. in september dit jaar op.

De lokale afdeling van de politieke partij laat tijdens de activiteit verschillende deskundigen aan het woord over hun ervaringen met het wijkleerbedrijf en welke mogelijkheden zij zien voor Boxtel. De gasten gaan met elkaar het debat aan, dat onder leiding staat van lijsttrekker Jos Hegeman. Ook kan aanwezig publiek vragen stellen en de discussie aangaan over dit concept.


Vrouwen

Vrouwen Contact Boxtel heeft komende week de volgende activiteiten voor haar leden op het programma staan.

VRIJDAG 8 DECEMBER

14.00 bloemschikken kerst, Nieuwland 37.

MAANDAG 11 DECEMBER

13.00 uur yoga in De Walnoot.

DINSDAG 12 DECEMBER

13.00 fietstocht, vertrek Breukelsplein.

WOENSDAG 13 DECEMBER

19.00 kerstviering in De Walnoot.

Senioren

MAANDAG 11 DECEMBER

13.00 worstenbroodjes bakken in De Wilgenbroek.

DINSDAG 12 DECEMBER

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

WOENSDAG 13 DECEMBER

17.00 gezamenlijk eten bij Lotus, aanmelden vóór 10 december via telefoonnummer (0411) 67 78 63 of e-mail: sinavanalphen@solcon.nl.

DONDERDAG 14 DECEMBER

13.30 handwerken in Orion.

VRIJDAG 15 DECEMBER

11.00 kerstviering in De Walnoot.

13.00 kerstviering in Orion.

Midwinterfist met blaasmuziek in Lennisheuvel

De Beyersland Kapel houdt zaterdag 16 december een Midwinterblaasfist in gemeenschapshuis Orion te Lennisheuvel. Naast het organiserende orkest zijn optredens te beluisteren van 't Brukels Muziekske en de Red River Band uit Boxtel, Die Fürstenwälder Musikanten uit Liempde en Morava uit Tilburg.

De voorbije jaren trakteerde de Beyersland Kapel het publiek op een Oktoberfest. ,,Maar die worden momenteel in deze regio al zoveel gehouden, dat we voor een andere invulling en datum hebben gekozen", stelt een woordvoerster.

Het Midwinterblaasfist begint om 20.15 uur; Orion is een halfuur voor aanvang geopend. De toegang is gratis.


Explosion Rockets

Al vele jaren speelt The Explosion Rockets in zaal Prinsenhof te Best tijdens de soosreünie. De dansavond is in trek en krijgt zaterdag 9 december vanaf 20.30 uur een vervolg; een uur eerder gaat de zaal open. Kaarten à acht euro zijn in de voorverkoop te bestellen bij Thom Sens, de Boxtelse gitarist van de band via telefoonnummer 06-45 92 85 86. Aan de zaal zijn entreebewijzen twee euro duurder.