VLK: nog éénmaal

Ik wil graag nog één keer reageren op de ingezonden brief van de heer Guus Bastings in het Brabants Centrum van vorige week, ook naar aanleiding van de brief van de heer Pierre van den Oord die ernaast stond. De heer Bastings geeft aan dat ProRail onherroepelijk zal eisen dat de dubbele overweg dichtgaat zodra er verkeer over de Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg (VLK) rijdt. Ook suggereert hij dat ProRail zich niets aantrekt van het uitgangspunt om niet eerder tot fysieke sluiting van de dubbele overweg over te gaan dan nadat ook de aanpassingen in Tongeren en aan de Keulsebaan zijn gerealiseerd.

Jammer dat de heer Bastings zo weinig vertrouwen heeft in gemeenteraad, bestuur en de partijen waarmee wordt samengewerkt aan de verbetering van de infrastructuur van Boxtel. Uiteraard heeft het Rijk (en niet ProRail!) als voorwaarde voor haar bijdrage gesteld dat de dubbele overweg dicht moet, maar tegelijkertijd zijn er ook afspraken gemaakt over de bereikbaarheid van Boxtel gedurende de gefaseerde uitvoering van alle maatregelen. Niet voor niets hebben het Rijk, de provincie, de gemeente en ProRail om deze reden de regie voor het hele maatregelenpakket bij de gemeente neergelegd. Het is dus de gemeente die de plannen uitwerkt in goed overleg met alle samenwerkende (jawel!) partijen.

Het belangrijkste is toch dat de infrastructuur van Boxtel verbeterd wordt? Dat dit noodzakelijk is, blijkt ook maar weer eens uit de ingezonden brief van Pierre van den Oord die eveneens in het Brabants Centrum van vorige week stond. Dat de uitvoering van alle maatregelen op een verantwoorde wijze moet gebeuren, zodat Boxtel goed en veilig bereikbaar blijft tijdens de werkzaamheden, staat volgens mij voor iedereen buiten kijf.

        JAN DE KONING
        Gemeenteraadslid INbox

Brandje in bovenwoning Willibrordstraat

Een bovenwoning aan de Sint-Willibrordstraat in de Boxtelse wijk Selissenwal stond zondagmiddag korte tijd in brand. Rond vier uur werden de hulpdiensten gealarmeerd nadat buurtbewoners vlammen zagen.

De politie kon nog voor aankomst van de brandweer de vlammen doven met een klein blusmiddel. De brandweer kwam met twee blusvoertuigen, gooide de smeulende restanten naar buiten en bluste die af. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor omdat er niemand thuis was. Volgens ooggetuigen zou de brand zijn veroorzaakt door een kaars die voor het raam stond. De bovenwoning liep roetschade op.


Ierse sessie in Boxtel

In bed & breakfast In den Boogert aan de Oude Boomgaard in Boxtel wordt zondag 17 december de maandelijkse Ierse sessie gehouden. Van 13.30 tot 16.30 uur wordt gezongen en gedanst op Ierse muziek. Muzikanten zijn welkom om aan te sluiten.

Politie

Schoorsteenbrand

Vrijdagmiddag werd de brandweer gealarmeerd over een schoorsteenbrand in een woning aan de Molenstraat in Boxtel. Korte tijd sloegen enkele vlammen uit het schoorsteenkanaal. De weg werd tussen de Baroniestraat en de Jan Kruijsenstraat afgesloten zodat de brandweer met een ladderwagen de top van de schoorsteen kon bereiken. De woning is inmiddels weer overgedragen aan de bewoners.