Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BOXTEL VIERT ZATERDAG ELFDE LUSTRUM VAN OPENBAAR CARNAVAL

Waggelaars plaatsen jubileumbeeld

Ze hebben er een stukje grond van ongeveer één(d) vierkante meter voor gepacht. En betalen daar volgens een door notaris Martijn van Rosmalen opgemaakte akte jaarlijks een bedrag van elf euro voor aan eigenaar John van de Langenberg van restaurant De Rechter. Allemaal om Boxtel een bronzen kunstwerk te schenken ter ere van het elfde lustrum van openbaar carnaval. De oud-prinsen van het plaatselijke spotrijk Eendengat onthullen het plastiek dat Pierre van Amelsvoort maakte, zaterdag 9 december om 14.11 uur.

Maandagochtend plaatsten Frank van Heesch en Mari Huijberts de witmarmeren sokkel voor het carnavalsbeeldje. De zuil is afkomstig van het altaar uit de vroegere Maria Reginakerk in Boxtel en geplaatst op de oever van de Dommel, bij de plek waar eerder dit jaar een monumentale, maar ernstig zieke paardenkastanje werd gerooid om plaats te maken voor een rode beuk. Van Heesch zwaaide in 2014 en 2015 de scepter als prins Donald IV met Huijberts aan zijn zijde als adjudant. Samen met de Donalden die eerder in Eendengat voorop ging in de jaarlijkse polonaise, nam Van Heesch het initiatief om Boxtel een carnavalesk kunstwerk te schenken bij gelegenheid van het 55-jarig bestaan.

Lees meer over dat jubileumfeest dat zaterdag wordt gevierd én de ontstaansgeschiedenis van openbaar carnaval op de pagina's 10 en 11. (Foto: Peter de Koning).