Afbeelding
Foto: Hans Verberk

Kleurloos verlies in cruciaal inhaalduel tegen Weert

MEP toont weinig bezieling

De troosteloze ambiance van een kille gure decemberdag sloeg zondag over op de mannen van MEP. Het heilig vuur ontbrak volledig in de belangrijke hockeywedstrijd tegen directe concurrent Weert. Vanwege het slechte veld in Limburg werd de wedstrijd in Boxtel gespeeld. MEP verloor het cruciale inhaalduel met 2-3.

Weert speelde defensief, maar had een verrassend sterke hoge bal waarmee de Boxtelse defensie herhaaldelijk in het nauw werd gebracht. Gijs de Wild scoorde met een snoeihard schot 1-0. De vreugde was van korte duur, want snel daarna viel de gelijkmaker. Vlak voor rust bracht Paul Sollewijn Gelpke MEP opnieuw op voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht.

Het eerste kwartier van de tweede helft was volledig voor MEP, maar de kansen werden niet benut. Toen uit een strafcorner de 2-2 viel, zakte de ploeg mentaal volledig in. Weert profiteerde daarvan door vrij snel daarna de 2-3 binnen te tikken. Moeiteloos consolideerden de gasten deze voorsprong. De onnodige thuisnederlaag kan MEP wel eens duur komen te staan als de laatste competitiewedstrijd uit tegen Weert beslissend wordt voor promotie.

Teleurgesteld

Coach Verzijden was zwaar teleurgesteld in zijn ploeg. Er was in de tweede helft geen enkele speler die opstond. Terugkijkend op het eerste competitiedeel kan Verzijden aanvoeren dat hij jonge spelers moest inpassen, omdat in de voorbereiding enkele dragende spelers vertrokken. Wil MEP nog voor promotieplaats drie gaan, dan moet het spel in het tweede deel van de competitie echt anders. Vooral mentaal valt er in de winterstop nog het een en ander bij te schaven. Wellicht wordt de zaalhockeycompetitie een positieve stimulans, net als vorig seizoen.Op 4 maart wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Helmond.

FOTO BOVEN: Sam Verzijden gaat het duel aan met een speler van Weert. (Foto: Hans Verberk).

STAND EERSTE KLASSE MANNEN

Venlo        12-35        Oss        12-16

Helmond        12-28        HOD        12-14

HCAS        12-24        Maastricht        12-12

Weert        12-21        Concordia        12-11

MEP        12-19        Rosmalen        12-11

Berkel-Enschot        12-18        Hopbel        12-7


MANNENTEAM BLOX ONDERUIT; JEUGDTEAM JC1 KAMPIOEN

Volleybal-vrouwen naderen top drie

Het jonge vrouwenteam van volleybalvereniging Blox boekte zaterdag na een moeizame start een keurige overwinning op de ervaren tegenstander Vedo '70-2 uit Hoornaar. Hierdoor komt de top drie voor Blox binnen bereik. Het mannenteam van Blox ging met 1-3 ten onder tegen VCE/PSV uit Eindhoven.

De Blox-vrouwen hadden het moeilijk in de eerste set. Bij de tussenstand 2-8 was een time-out nodig om het team weer op de rails te krijgen en de achterstand terug te dringen tot twee punten. Susan van de Wouw verdedigde sterk en ook spelverdeelster Janne Ariëns maakte indruk. Blox viel gevarieerd aan, Vedo verdedigde stug en liep weer uit tot 15-20. Na een tweede time-out en een tactische wissel pakte Blox weer punten uit goede aanvallen, met een uitblinkende Iris Kleine op mid. Blox won alsnog: 25-21.

In de tweede set speelden de Boxtelse vrouwen met vleugels. De service liep niet helemaal lekker. Maar dat deerde niet omdat bijna elke aanval, uit welke positie dan ook, tot een punt leidde: 25-13. In de derde set was het spelbeeld niet anders, met verdedigend sterk werk van Van de Wouw prima aanvallen en bloks van Kleine, het slimme spel van Steenbakkers, een ontketende Van Esch en een sterke servicereeks van Herberigs. Ook pinchhitter Verhagen droeg bij aan de ontreddering bij Vedo: 25-9.

In de vierde set kon Blox dit niveau niet vasthouden. Vedo pakte de leiding en stond die niet meer af, ondanks twee time-outs aan Boxtelse kant: 14-25. Als Blox zaterdag wint in Zaltbommel, is de thuiswedstrijd van zaterdag 16 december om 12.30 uur in De Braken bepalend voor de vierde of zelfs derde plek halverwege de competitie.

PITTIGE KLUS

Voor de mannen van Blox stond zaterdag in het thuisduel met VCE/PSV de vijfde plek op het spel. Tijdens het inslaan werd al duidelijk dat het een pittige klus zou worden. PSV nam direct het initiatief en creëerde een gat dat Blox aanvankelijk niet kon dichten. Toch lukte dat uiteindelijk, omdat Teun Smit aan het net alle ballen terugbracht bij PSV en Daan van den Boer een goede servicebeurt afleverde. In de spannende slotfase trokken de gasten nipt aan het langste eind: 23-25.

Blox herpakte zich in de tweede set. Simon Smeulders sleepte op midden samen met Van den Boer de nodige punten binnen en Fabian Robroek blonk verdedigend uit door harde aanvallen van PSV terug te brengen bij zijn spelverdeler: 25-21. De derde set is traditioneel minder bij de Blox-mannen. PSV liep tien punten uit, maar met het enthousiaste publiek achter zich vocht de thuisclub zich terug. Er werd gedoken, geslagen, geblokt en gejuicht. In de spannende slotfase was het gat net iets te groot, PSV won met 21-25.

Blox toonde veerkracht en wilde er graag een vijfsetter van maken. Teun van den Boer serveerde zijn team naar 3-0, waarna zich een gelijkopgaande strijd ontspon waarin PSV steeds iets dichterbij kwam en op de valreep de Boxtelaren passeerde: 22-25. De teleurstelling was groot, maar het enthousiaste publiek had genoten van een mooi en sfeervol volleybalduel. Volgende week spelen de Blox-mannen uit tegen medekoploper Westerhoven.

KAMPIOEN

Het team JC1, het enige jongensteam bij de A-B-C jeugd van Blox, werd zaterdag kampioen door nummer zes VC Goirle te verslaan. Met nog twee wedstrijden te gaan zijn de jongens niet meer in te halen door de andere teams uit de regio. Het team bestaat uit Isaac Haentjes, Maikel Jongens, Polo Vroemen, Remco van den Elshout, Thomas Sturkenboom, Sander Hermans, Kayen van Bezooijen en de broers Lars en Stan Strik. De enthousiaste jongens worden gecoacht door Toine van den Elshout en Tim Hermans en getraind door Daan van den Boer en Rachel Spoor.