BOXTELSE HANDBALSTERS ZEGEVIEREN

HCB '92 wint van naaste concurrent Blauw Wit

De handbalsters van HCB '92 ontmoetten zondag in 's-Hertogenbosch het tweede team van Blauw Wit. Beide ploegen leken op papier aan elkaar gewaagd omdat ze op gelijke hoogte in de ranglijst stonden. De Boxtelaren waren er dan ook op gebrand om met de winst naar huis te gaan. En dat lukte: het werd 17-22.

De Boxtelse vrouwen begonnen alert en liepen al snel uit naar een 3-0 voorsprong. De aanvallen liepen goed en de speelsters wisten elkaar prima vrij te spelen. Janneke Eijkemans (op de cirkel) en Bettine de Kok (in de linkerhoek) kwamen hierbij tot scoren. Ook een ingestudeerde wissel werd perfect uitgevoerd waarbij Miranda van Engelshoven haar vrije scoringskans benutte.

Verdedigend werd door HCB '92 onderling goed gecommuniceerd en de tegenstander aangepakt waardoor de Bossche formatie moeite had om in haar spel te komen. Met afstandsschoten vanaf de middenpositie en een break-out (counter) wist Blauw Wit toch enkele doelpunten te maken.

VOORSPRONG

HCB '92 behield haar voorsprong door goed te blijven spelen. Dezelfde ingestudeerde wissel werd nog verschillende keren vanaf links opgezet en telkens kon Van Engelshoven daardoor scoren. Manon Foolen wist op haar beurt een vrije worp vanaf de 9-meter in de kruising te gooien. Tijdens de rust stond het 8-13 voor de bezoekers.

De tweede helft ging het gelijk op tussen beide teams. De Boxtelse gastspeelsters startten met twee cirkelaanvalsters. Manon Vriens speelde al vrij snel Judit Bànyai aan die zichzelf wegdraaide van haar directe tegenstander en scoorde. Eijkemans was even later alert door een rebound alsnog in de goal van Blauw Wit te gooien.

5-1 VERDEDIGING

De Boxtelse ploeg zette daarna een 5-1 verdediging neer. Met een afstandsschot vanaf het midden en later een passeerbeweging in de hoek kwamen de Bossche vrouwen toch tot scoren. In de aanval speelde Foolen verschillende keren de haar cirkelspeelsters aan die zich vrij wisten te manoeuvreren en konden scoren. Annemarie Sens passeerde even later knap vanuit de diepe rechterhoek de keepster van Blauw Wit.

De verdediging van HCB '92 stond goed, al was het soms lastig om rugdekking te kunnen geven. De Bossche opbouwspeelster had een aantal goede passeerbewegingen in huis en kwam enkele keren tot scoren. Ook hadden de Boxtelse handbalsters twee keer pech doordat de geblokte ballen alsnog achter keepster Mary Swinkels in de goal terecht kwamen.

Aanvallend bleven de Boxtelse handbalsters druk uitoefenen. De ingestudeerde wissel vanaf rechts werd opnieuw ingezet en succesvol afgerond door Banyài. Even later wist zij ook met haar passeerbeweging eigenhandig door de verdediging van de thuisploeg te komen. Foolen bepaalde uiteindelijk de stand op 17-22 in het voordeel van HCB '92 door een puike vrije worp.


BRTC speelt dubbeltoernooi

In de BRTC (Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie) is maandag de eerste ronde gespeeld van het dubbeltoernooi.

Het koppel Erwin Holowacki/Ronald van Dael begon sterk. Alle vijf gespeelde partijen werden gewonnen waarmee het team voorlopig ongeslagen aan de leiding gaat. Maar er volgen nog twee speelronden van elk vier partijen en er is dus nog van alles mogelijk. Drie teams volgen met vier gewonnen partijen. Mari Smits met Hans van Haaren, Toon van Geel met Peter de Rooij en Uschi Meeuwis met Erik van der Schoot hoefden slechts één partij aan de tegenstander te laten en maken dus ook nog alle kans op de winst van het toernooi. Er zijn verder ook nog vijf teams met 3 zeges en die zijn dus zeker ook nog niet uitgeschakeld voor de titel.

Aanvankelijk schreven zich vijftien dubbelteams in; een daarvan heeft af moeten haken.


Jeu de boules

Tijdens de regiomix van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot pakte Adrie Voets maandag de eerste plaats met 3/30 punten. Tweede werd Jeanne Teulings (3/27 punten) en het brons was voor Ad Voermans (3/26 punten). De plaatsen 4 tot en met 7 waren voor Leo Leenders (3/23 punten), Ben Heutink (3/20 punten), André Teulings (3/17 punten) en Maria van Brussel (2/15 punten). Het toernooi telde 44 deelnemers.