ARBITER STAAKT DUEL VLAK VOOR SLOT

Maastricht beheerst zich niet tegen JRC Boxtel

BASKETBAL

Het basketbalduel van JRC Boxtel in sporthal De Braken werd zondag anderhalve minuut voor het einde gestaakt. Tegenstander BC Kimbria maakte zoveel persoonlijke fouten dat de ploeg uiteindelijk nog maar met één man op het veld stond, waardoor de scheidsrechter de wedstrijd moest stoppen met 74-57 op het scorebord.

Ondanks de ruime zege, kenmerkte het duel zich door het slordige spel van JRC. Verdedigend was het slap en Kimbria scoorde eenvoudig. Aanvallend lieten de Boxtelaren de bal te weinig rond gaan waardoor de Maastrichtse basketballers in de omschakeling de ring vonden.

Wel konden de toeschouwers zien dat de spelers van JRC de wedstrijd niet uit handen zouden geven. Gedurende de wedstrijd kon de thuisploeg echter niet ver uitlopen op de tegenstander. Hoewel het Boxtelse team het verschil eenvoudig kon laten uitlopen naar ongeveer tien punten, bleef dat telkens beperkt tot vier en zes punten.

POWER-PLAY

Pas in het vierde kwart wist JRC eindelijk afstand te nemen van de mannen uit Maastricht. Dit lukte pas nadat Kimbria met vier spelers in het veld kwam te staan,

omdat twee spelers het veld met vijf persoonlijke fouten moesten verlaten. Met nog ruim zes minuten te gaan in het vierde kwart hadden de Boxtelaren als het ware een power-play voor de rest van de wedstrijd.

Hiervan maakte JRC dan ook gebruik door uit te lopen op Kimbria. Het arbitrale duo moest echter anderhalve minuut voor het einde de wedstrijd staken: ook de overige spelers van de uitploeg verlieten het veld met vijf persoonlijke fouten op hun naam. Op één basketballer na. In zo'n geval bepalen de spelregels dat een duel moet worden stopgezet, omdat de bal niet meer kan worden ingenomen. Het had verder geen gevolgen voor de formatie uit Boxtel.

FOTO BOVEN: JRC-speler Kay Elissen springt naar de bal in het duel tegen het Limburgse Kimbra in sporthal De Braken. (Foto: Hans Verberk).