SLAPPE EERSTE HELFT KOST GEMONDSE VOETBALLERS DE WEDSTRIJD

Verlies Irene tegen De Bocht '80 eigen schuld

De voetballers van Irene uit Gemonde verloren zondag in Oirschot met 2-1 van De Bocht '80. Zij speelden op een klein en slecht veld, maar hadden het verlies ook aan zichzelf te wijten...

Al vrij snel na de aftrap was te zien dat veel spelers van Irene niet bij de les waren. Ze begonnen slap aan de wedstrijd: duels werden niet gewonnen, de afvallende bal was te vaak voor de thuisploeg en de linies sloten niet goed aan. Hoewel de Oirschotse voetballers niet veel uitgespeelde kansen creëerden, hadden zij wel de betere van het spel.

Na 26 minuten viel dan ook de 1-0. Een corner werd door De Bocht '80 kort genomen en de linksback kreeg alle tijd om een goede voorzet af te geven. Bij de tweede paal stonden twee spelers helemaal vrij en één daarvan kopte de bal binnen.

De tweede tegentreffer viel uit een counter. Irene was in de aanval en stond met teveel man voor de bal. Een diepe bal door het midden werd door de verdediging niet goed weggewerkt waardoor de spits alleen op doelman Patrick van Osch afstevende, waardoor het in de 37e minuut 2-0 stond.

SCHOT OP DOEL

Irene begon de tweede helft feller. Na twee minuten kreeg Owen van Lith al een kans. Hij kwam alleen voor de keeper, maar schoot rakelings naast. Irene was nu de bovenliggende partij en De Bocht '80 moest het hebben van counters. De Gemondse spelers streden hard om iedere bal maar echte kansen leverde dat niet op. Tot de 65e minuut: Bart Bressers voetbalde zich knap vrij en passte Van Lith op links aan. Die wist zich tussen twee man vrij te spelen en een schot op doel te vuren, maar de keeper van De Bocht'80 redde bekwaam.

EXTRA WAPEN

Een kwartier later voerde Bressers opnieuw een knappe actie uit. Hij drong door tot het strafschopgebied en speelde de bal wederom op Van Lith die knap met links de 2-1 scoorde. De laatste tien minuten drong Irene nog aan voor de gelijkmaker. Lechu Chielinski werd als extra wapen doorgeschoven naar de spits. Uit een vrije trap van Marc van Grinsven kopte hij de bal op een prachtige manier door, maar opnieuw had de Oirschotse doelman een puike redding in petto en bleef de gelijkmaker uit. Eindstand: 2-1.

Zondag 10 december speelt Irene thuis tegen DVVC in sportpark De Laat aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde. Aftrap: 14.15 uur.