ONTMOETINGSMIDDAG IN 'DE ROTS'

Kerst-in: jaarlijks trefpunt op Tweede Kerstdag

Ook dit jaar wordt op Tweede Kerstdag in Boxtel een kerst-in gehouden. Jong en oud zijn dinsdag 26 december vanaf 14.00 uur welkom in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat 7. Wie om 18.00 uur wil aanschuiven bij een Brabantse koffietafel, dient zich woensdag 13 of 20 december in te schrijven.

De kerst-in wordt voor het 27e jaar op rij gehouden en is gratis toegankelijk. De organiserende werkgroep meldt dat bezoekers welkom zijn om kerstwensen uit te wisselen. Ook kunnen belangstellenden meedoen aan diverse gezelschapsspellen. Alleen een praatje maken, is ook mogelijk. Vrijwilligers zorgen voor een hapje en een drankje. Muzikanten zorgen voor een sfeervolle entourage.

BRABANTSE KOFFIETAFEL

Om 18.00 uur krijgen de bezoekers die zich ingeschreven hebben een uitgebreide Brabantse koffietafel in kerstsfeer aangeboden. Wie mee wil eten, betaalt vijf euro per persoon, te voldoen tijdens de aanmelding. Mensen kunnen zich op de woensdagen 13 en 20 december van 10.00 tot 11.30 uur inschrijven in De Rots of bij welzijnsorganisatie ContourdeTwern (Sint-Ursula).

Meer informatie is verkrijgbaar bij Rien Steenbakkers, telefoonnummer 06-22 72 82 16 of (0411) 68 49 76.


Scouting bezorgt kerstkaarten

Jaarlijks bezorgen de scouts en vrijwilligers van Scouting kerstkaarten in Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch. Dit jaar is dat niet anders. Van 6 tot en met 13 december kunnen mensen hun kerstkaarten voor 35 eurocent per stuk of 1 euro per drie stuks inleveren. Deze worden dan tussen 15 en 22 december bezorgd.

De kerstkaartenactie van de Boxtelse scouts vindt voor het vierde jaar plaats. De vereniging gaat op herhaling omdat eerdere edities succesvol verliepen. De jaarlijkse opbrengst gaat naar spel- en kampeermaterialen en programma's die Scouting Boxtel op touw kan zetten.

De kerstkaarten kunnen dit jaar ingeleverd worden bij Scouting Boxtel aan de Molenwijkseweg 5b, bloemisterij Jasmijn in Boxtel, drogist Bewust Beter in Liempde en tijdens de kerstmarkt van Selissen op 9 december. Voor meer informatie en inlevertijden, kijk op de website www.scoutingboxtel.nl/kerstkaarten.


Benefietconcert door popkoor JukeBox met Stripe Big Band

De 75 leden van het Boxtelse popkoor JukeBox verzorgen dinsdag 12 december vanaf 20.00 uur hun jaarlijkse benefietconcert in de Tijberzaal van het Baanderherencollege. Ook de Stripe Big Band treedt op. De opbrengst gaat naar het project Overprikkeling en het Bossche Afasiekoor. Beide doelen zijn gekozen in het kader van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

JukeBox zingt onder begeleiding van een zangcoach bekende en minder bekende popsongs. Naast het popkoor en de Stripe Big Band treedt zangeres Petra Aelbers op onder begeleiding van gitarist Alfred Martens en enkele leden van JukeBox. Verder vertelt Arnie Craninckx over het

Esch

Kerstbomen bij De Es

Muziekvereniging Sint-Willibrordus verkoopt dit jaar weer kerstbomen en kerststerren op het plein voor dorpshuis De Es. Dat gebeurt morgen, vrijdag 8 december van 18.00 tot 21.00 uur en zaterdag 9 december van 10.00 tot 14.00 uur. De kerstbomen met kluit zijn te koop in diverse maten en soorten. Glühwein, muziek en warme chocolademelk maken het extra gezellig.

project Overprikkeling en geeft Marieke de Bruijn uitleg over het Afasiekoor.

De entree voor het benefietconcert is gratis. Om toch zoveel mogelijk geld in te zamelen, vraagt JukeBox aan bezoekers een kleine vrijwillige bijdrage. Daarnaast worden in standjes allerlei artikelen verkocht; ook de opbrengst hiervan komt - net als die van de verkoop van drankjes en hapjes - ten goede aan de beide doelen. De Tijberzaal is dinsdag 12 december vanaf 19.30 uur geopend.


Kerst vieren bij De Kleine Aarde

Op het terrein van De Kleine Aarde verzorgt Stichting VanOndersteBoven op zondag 24 december twee bijeenkomsten in het teken van kerst.

Om 17.00 uur nodigt de stichting kinderen uit tot 12 jaar met hun familie. Tijdens een fakkeltocht over het terrein ontmoeten zij een engel, een herbergier en een herder die de weg wijzen naar licht, warmte en gezang. Om 19.30 uur zijn de oudere kinderen met hun familie en kennissen welkom om stil te staan bij de bron als begin van alle leven, met eerbied voor de natuur en respect voor mens en dier. Aanmelden is niet verplicht maar kan www.vanondersteboven.com. Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.