Afbeelding
Foto: Peter de Koning

LANDAGUCHA TELEURGESTELD OVER KEUZE VAN VELDER

'Wij wilden van binnenuit groeien'

PÅL JANSEN

De keuze om het LandaGucha-festival te verruilen voor We Are Electric, is voor organisator en mede-eigenaar Johan Dortmans van Par-T Events uit Erp een teleurstelling. ,,We zijn druk bezig om op een andere locatie LandaGucha voort te zetten. Erg jammer, want een terrein als Velder met zo'n mooi karakter is moeilijk te vinden. En daar was ons festival ook op gebaseerd."

Het nieuws over de keuze voor We Are Electric kreeg Dortmans al eerder te horen. ,,We zijn hier tijdig over geïnformeerd. Al direct tijdens de evaluatie na het LandaGucha-festival van 2017 werd voorgelegd wat de plannen voor volgend jaar zijn op Velder."

Desalniettemin zorgt het besluit bij bij Dortmans voor teleurstelling. ,,We zijn twee jaar geleden gestart en dachten een goede afspraak te hebben over een langere periode. Er lag een goed concept voor die locatie en de bezoekers waren enthousiast."

KLEINSCHALIGHEID

LandaGucha had echter niet de pretentie om uit te groeien tot een festival zo groot als We Are Electric. Zo koos de organisatie bewust om niet op het grote terrein van Velder haar podia neer te zetten, maar juist in het bos. Kleinschaligheid en gemoedelijkheid waren de pijlers van het festival, licht Dortmans toe. ,,Wij wilden van binnenuit het evenement laten groeien, zonder grote namen aan te trekken. Daarvoor was een langere aanloop nodig, maar we hadden daarvoor wel een goede basis liggen op Velder. Het begon net vorm te krijgen, maar de kans is ons ontnomen om het verder uit te bouwen."

Dat er maar ruimte is voor één muziekfestival per jaar op Velder, komt doordat de vier eigenaren van landgoed Velder er niet meer willen, legt Van Boeckel uit. ,,Met LandaGucha was niets mis, maar zo'n grote naam als We Are Electric komt niet iedere dag voorbij. We laten één muziekfestival per jaar om de overlast te beperken. In combinatie met de New Wine Zomerconferentie (een zevendaags christelijk evenement met circa duizend bezoekers per dag - red.) geloven we dat hiermee onze financiële begroting goed op orde is."

FOTO BOVEN: Kleinschaligheid en gemoedelijkheid tussen de bomen stonden voorop tijdens het LandaGucha-festival op Velder. Na twee edities moet het evenement plaatsmaken voor We Are Electric, dat wil groeien van 15.000 naar 20.000 bezoekers per dag. Directeur Peter Sanders van Paaspop, samen met Mojo Concerts organisator, schat dat daarvan zo'n 80 procent overnacht op een bijbehorende camping. Het driedaagse festival vindt plaats op 6, 7 en 8 juli 2018. (Foto: Peter de Koning).


Politieke avond: 'Meedenkend Liempde'

Meedenken over de toekomst van Liempde? Het Dorpsberaad houdt vrijdag 29 december onder de noemer 'Meedenkend Liempde' een interactieve politieke avond in De Serenade. Tijdens de avond gaan de lokale politieke partijen met elkaar, maar ook met het publiek in gesprek over de thema's die Liempde bezighouden.

De behoefte aan woningen voor starters en senioren, aantrekken van jonge gezinnen, het verenigingsleven, doorgaand vrachtverkeer in het centrum, communicatie vanuit de gemeente, het behoud van de boekenuitleen voor volwassenen en andere voorzieningen. De onderwerpen die afgelopen jaar en de komende jaren spelen in het dorp worden vrijdag 29 december tussen politiek en Liempdenaren besproken in De Serenade.

Tijdens de interactieve discussie, die in het teken staat van de gemeenteraadsverkiezingen in maart, gaan de fractieleiders van de lokale politieke partijen met elkaar in gesprek, maar er wordt ook gediscussieerd over stellingen en vragen van de inwoners zelf. Het debat staat onder leiding van presentator Geert Hoes en begint om 19.30 uur in het gemeenschapshuis aan de Oude Dijk 117 in Liempde.


PvdA/GroenLinks langs knelpunten voor fietsers

De Boxtelse fractie van PvdA/Groenlinks fietst op zaterdag 16 december langs de top tien van knelpunten waar volgens de Fietsersbond Boxtel iets aan gedaan moet worden. Zij volgen de route samen met de belangengroep voor fietsers en iedereen die daarbij wil aanschuiven.

De politieke partij ziet de laatste jaren een enorme toename aan fietsgebruik in de gemeente Boxtel en erkent dat daarop de infrastructuur aangepast moet worden. De fietstocht begint om 10.00 uur bij de Laarakkerweg, nabij de viaduct aan de A2 in Liempde.