FESTIVAL WIL GROEIEN NAAR 60.000 MENSEN

Landgoed Velder kiest voor We Are Electric

PÅL JANSEN

Het muziekfestival We Are Electric strijkt volgende zomer neer op landgoed Velder in Liempde. Dat laten Vic van Boeckel namens de vier eigenaren en Peter Sanders van Paaspop weten. ,,De organisatoren van We Are Electric pakken het professioneel aan", vertelt Van Boeckel. Het driedaagse festival wil groeien van 15.000 naar 20.000 bezoekers per dag en komt in de plaats van het evenement LandaGucha.

De familie Van Boeckel, eigenaren van landgoed Velder, en Paaspop/Mojo Concerts tekenden een 'langdurige overeenkomst' met elkaar om het festival voortaan in Liempde te laten plaatsvinden. In 2018 voor het eerst: in het weekend van 6 tot en met 8 juli. Van Boeckel: ,,De organisatie wil graag groeien met dit evenement en is erg enthousiast over de omgeving. Zij pakt het zeer professioneel aan, ook om geluidsoverlast te voorkomen."

Bij het festival komt ook een camping en Van Boeckel laat weten dat de 21 hectare op het landgoed optimaal benut kunnen worden voor groei. ,,Daarmee wel rekening houdend natuurlijk met alle eisen die daarbij komen kijken", aldus de woordvoerder van de vier eigenaren van Velder.

Voorafgaand aan de samenwerkingsovereenkomst hebben de partijen overleg gehad met omwonenden, de gemeente Boxtel en Natuurwerkgroep Liempde. ,,Het wordt breed gedragen en zo hoort het ook", aldus Van Boeckel.

PRACHTIGE OMGEVING

Directeur Peter Sanders van Paaspop roemt vooral de 'prachtige omgeving' van Landgoed Velder. ,,Als Schijndelaar ken ik de omgeving hier goed. Regelmatig bezocht ik festival Circo Circolo, echt jammer dat het er niet meer is. Maar toen al dacht ik: hier zou ik nog wel eens iets willen organiseren."

Een andere reden voor de festivalverhuizing van het E3-strand in Eersel naar landgoed Velder is het tijdstip. Sanders: ,,We wilden het festival graag in juli houden. We Are Electric vond in de derde week van juni plaats, maar gezien de agenda van internationale acts komt deze week beter uit. Dan zijn de grotere namen wat meer op weg en dan kun je ze eenvoudiger boeken. In juni bleek dat wat moeilijker."

Het festival hoopt de komende jaren op Velder dan ook te groeien. Sanders: ,,We hadden afgelopen zomer zo'n 15.000 bezoekers per dag, circa 80 procent daarvan bleef op de camping. Op Velder richten we ons op zo'n 20.000 festivalgangers."

Organisator Par-T Events van het LandaGucha-festival vindt het jammer dat haar evenement moet wijken.

Lees verder op pagina 3: 'Wij wilden van binnenuit groeien'.