Afbeelding
Foto: Marcel Fischer

BEDRIJF MAGIC FX ONTVANGT 400 GASTEN

Magic Dome opent feestelijk op Ladonk

LINDA VAN DE WIEL

Metershoog spuwend koud vuur, bellen met rook, een lichtshow en confetti, heel veel confetti. Dit en nog veel meer was er donderdag te zien tijdens de feestelijke opening van de nieuwe bedrijfshal van Magic FX, de Magic Dome.

Het bedrijf is ontwikkelaar, producent en leverancier van speciale effecten voor onder meer voetbalorganisatie FIFA, het Eurovisiesongfestival en artiesten als Coldplay en Adele. Ruim drie jaar geleden kocht directeur Bram Veroude een braakliggend perceel op het bedrijventerrein Ladonk met het idee er ooit een tweede bedrijfshal op te zetten. Die tijd is inmiddels aangebroken. Vorige week donderdag opende de 'chef confetti' Veroude zijn Magic Dome. En trakteerde zijn gasten op een feest om nooit meer te vergeten.

Naast special effects werd het publiek getrakteerd op optredens van 'guilty pleasures' van de band The Dirty Daddies. Ook was er vermaak van deejay Tommy Santo, werden er smakelijke spareribs rondgebracht én veel flesjes Jägermeister.

TATOEAGE

Ook konden mensen die er zin in hadden, een echte tatoeage laten zetten. En verschillende aanwezigen maakten gebruik van deze mogelijkheid. ,,Sommige mensen hebben zelfs het logo van Magic FX op hun lichaam laten tatoeëren", aldus Veroude.

De directeur zelf bleef er nuchter onder: ,,Ik wilde een feestje bouwen." En waar Veroude hoopte op de aanwezigheid van tweehonderd klanten, kwam ruim het dubbele aantal erop af. ,,Normaal toon je op beurzen je producten. Ik vond het wel een goed idee om klanten naar Boxtel te halen om ze hier te laten genieten van de Magic FX-beleving." En dat gebeurde dan ook volop tijdens deze magische avond…

FOTO BOVEN: In oktober was ondernemend Boxtel al te gast in Magic Dome, de nieuwe special-effectshal waarmee Bram Veroude zijn bedrijf Magic FX uitbreidde. De wereldberoemde Boxtelse deejay Sam Feldt (Sammy Renders) trakteerde de aanwezigen toen op een spetterend dancefeest. (Foto: Marcel Fischer).


BELIJNING VOLGT ALS HET DROOG WEER IS

Breukelsplein wacht nog op blauwe parkeervakken

HENK VAN WEERT

Een maand geleden maakte wethouder Herman van Wanrooij via deze krant bekend dat de helft van het Breukelsplein een blauwe parkeerzone wordt. De week erna zou de belijning rond de autovakken worden aangebracht. Maar dat is nog altijd niet gebeurd. Kees Verschoor van therapiepratijk Fysio-Team vroeg afgelopen week in een brief of de wethouder zijn belofte nog nakomt. ,,De troepen staan vanaf komende maandag klaar", zegt de wethouder.

Om de blauwe markering goed aan te kunnen brengen, moet het droog en niet te koud zijn, meldt een woordvoerster van de gemeente. Belijning wordt aangebracht op het westelijke deel van het Breukelsplein, aan de kant waar Fysio-Team is gevestigd. Mensen kunnen daar dan met een parkeerschijf achter de vooruit hun auto neerzetten. Niet zoals elders, gedurende de openingstijden van de winkels, maar korter: van 10.00 tot 14.00 uur.

BOMVOL PLEIN

De maatregel wordt genomen omdat sinds september, toen op veel meer plekken in centrum blauwe zones werden ingevoerd, het Breukelsplein overdag bomvol staat. Het vinden van een lege parkeerplek op het vrij toegankelijke plein werd een utopie. Bezoekers van met name Fysio-Team klaagden dat zij de praktijk moeilijk konden bereiken. Na een gesprek met therapeut Verschoor beloofde wethouder Van Wanrooij maatregelen.

FOTO BOVEN: Sinds de invoering van de blauwe zones in een groot deel van het centrum van Boxtel, is op het vrij toegankelijke Breukelsplein nauwelijks nog een lege parkeerplek te vinden tijdens de openingstijden van winkels. (Foto: Henk van Weert).

Boxtel

Verzamelbeurs

Opvouwbare kerststalletjes vormen zondag 10 december het thema van de maandelijkse ruilbeurs van de Vereniging van Boxtelse Verzamelaars. Frans van Gulik vertelt er graag over. De verzamelbeurs wordt van 10.00 tot 13.00 uur gehouden in gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof 1. Volwassenen betalen één euro entreegeld; kinderen mogen voor 25 eurocent binnen. Bezoekers kunnen er onder meer terecht voor Plus Emoji's, voetbalplaatjes van ODC, bidprentjes, munten, postzegels, prentbriefkaarten, sigarenbandjes, stickers, telefoonkaarten, theezakjes en winkelwagenmuntjes.

Afbeelding