Afbeelding
Foto: Hans van Haaren

Tafeltennissers hijsen kampioenswimpel

Taverbo promoveert naar tweede divisie

Het eerste seniorenteam van tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo uit Boxtel leverde dit seizoen een unieke prestatie. De ploeg veroverde afgelopen weekend het kampioenschap in de derde divisie en promoveert naar de landelijke tweede divisie komend voorjaar. Voor het eerst in de clubhistorie weet Taverbo-Sabo dit niveau te bereiken.

De basis voor de titel werd een week eerder al gelegd toen directe concurrent Nijmegen werd verslagen. Daardoor waren afgelopen weekend tegen het Limburgse Westa nog slechts vijf punten nodig om het kampioenschap te kunnen gaan vieren. Deze punten haalde Taverbo-Sabo vlot. Het niveauverschil was groot en in de zesde wedstrijd haalde Stefan Bernhardt het kampioenspunt binnen (5-1 op dat moment). Uiteindelijk wonnen de Boxtelaren met 9-1.

Een sterke teamprestatie, waarbij opvalt dat de Boxtelse ploeg met twee vrouwelijke speelsters uitkomt in de mannencompetitie: Amber van de Velde en Marlotte Staps. Beide speelsters hebben veel ervaring opgedaan in de dames eredivisie en kiezen er nu voor om op landelijk herenniveau uit te komen. Beide dames laten zien het landelijke herenniveau eenvoudig aan te kunnen. Staps verloor afgelopen seizoen slechts één van de 21 enkelwedstrijden en ook Van de Velde deed van zich spreken met een winstpercentage van 80. Mooie bijkomstigheid: Staps komt uit de jeugd van Taverbo-Sabo en ondersteunt nu zelf bij de jeugdtrainingen.

DOEL: HANDHAVING

Ook de mannen uit het team blonken uit dit seizoen. Clubman en hoofdtrainer Michel Sperling draaide een zeer solide seizoen met nauwelijks verliespartijen en belangrijke bijdragen in de dubbelwedstrijden. De ervaren Stefan Bernhardt is komend seizoen afwezig vanwege verblijf in het buitenland. Staps is duidelijk over de doelstelling in de tweede divisie: ,,We gaan voor handhaving. Ons team is daarvoor sterk genoeg in de breedte. Ik verwacht in elk geval zeer aantrekkelijke wedstrijden in onze accommodatie aan De Voetboog in Boxtel. Publiek is welkom."

De overige seniorenteams draaiden eveneens een sterk seizoen. Taverbo-Sabo 3 (Willem de Koning, Bart van Hedel, Gijs Klop, Danny Smits en Henk Mangnus) en team 5 (Thomas Schets, Arjan Versteeden, Wilbert van Ruremonde en Daan de Koning) bekroonden dit met een kampioenschap. Voor team 3 betekent dit zelfs promotie naar de hoogste afdeling, de hoofdklasse.

JEUGDMEERKAMPEN

Sanne van der Schoot, Merlina Singh, Rick van der Schoot en Sjoerd van Heerebeek speelden zondag de kwartfinale van de jeugdmeerkampen. Voor Sjoerd en Rick was dit hun eindstation. Merlina plaatste zich overtuigend voor de halve finale bij de meisjes pupillen. Alleen poulewinnaar Marijn Schipper was in vijf games te sterk. De overige wedstrijden werden alle overtuigend in drie games binnengehaald. Bij de meisjes welpen wist Sanne zich middels een tweede plaats in haar poule zelfs rechtstreeks te plaatsen voor het finaleweekend in Panningen in juni. Ze maakte het de nummer 1 geplaatst van haar poule Tess Stroeve zeer lastig. Alle vier de games eindigden met twee punten verschil en leverden zeer mooie rally's op.

SENIOREN

Uitslagen afgelopen weekend

Wijzenbeekkled 3 - Taverbo-Sabo 1        1-9

Belcrum 2 - Taverbo-Sabo 2        6-4

JCV 4 - Taverbo-Sabo 3        1-9

Valkenswaard 1 - Taverbo-Sabo 4        8-2

ASIO 1 - Taverbo-Sabo 5        2-8

Veldhoven 9 - Taverbo-Sabo 6        8-2

OTTC 4 - Taverbo-Sabo 7        7-3

OTTC 6 - Taverbo-Sabo 8        9-1

Van Herwaarden 9 - Taverbo-Sabo 9        7-3

JEUGD

Uitslagen zaterdag 2 december

Never Despair 1 - Taverbo-Sabo 1        9-1

Van Herwaarden 1 - Taverbo-Sabo 2        2-8

Never Despair 4 - Taverbo-Sabo 3        4-6

Never Despair 6 - Taverbo-Sabo 4        7-3

Programma zaterdag 9 december

TIOS '51 3 - Taverbo-Sabo 1        09.30

Never Despair 2 - Taverbo-Sabo 2        10.00

Irene 1 - Taverbo-Sabo 3        10.00

Wilvo/ttv Bergeijk 2 - Taverbo-Sabo 4        10.00

OP DE FOTO'S: Na het behalen van de kampioenstitel in de derde divisie poseren Michel Sperling, Marlotte Staps en Stefan Bernhardt (v.l.n.r., boven) voor de camera. Op de foto ontbreekt teamgenoot Amber van de Velde; zij had verplichtingen bij de dames.

Op de actiefoto onderaan is Marlotte Staps te zien tijdens het kampioensduel met een speler van Westa in Weert. (Foto's: Hans van Haaren).

Marlotte Staps in actie tijdens het kampioensduel met een speler van Westa in Weert.