Liempdenaren in middenmoot na 1-4 tegen valkenswaard

DVG'ers missen aansluiting bij subtop

Vier overwinningen op een rij en daarmee een plaats in de subtop. Dat was zondag het doel van DVG in de thuiswedstrijd tegen Valkenswaard. De gasten wilden daar echter niet aan meewerken en namen met 1-4 de drie punten mee naar huis.

Het was waterkoud langs de lijn. Maar het Liempdse veld was, ondanks een paar glijpartijen, goed bespeelbaar. Valkenswaard begon beter en was al in de vierde minuut gevaarlijk door een kopbal die Rens van den Akker goed verwerkte. Kort daarna kwam hij echter opnieuw in de problemen maar werkte de bal miraculeus weg. DVG zocht naar ruimtes, het duurde tot aan de 25e minuut voordat de eerste mogelijkheid zich aandiende. Een mooie steekbal op Bas van Houtum werd door buitenspel afgebroken. Valkenswaard bouwde een veldoverwicht op en opende de score vanuit een snelle counter: 0-1. Meteen daarna was het bijna 0-2. Voor rust kwam DVG op gelijke hoogte via een mooi uitgevoerde aanval. Bart de Windt leidde die in en via Ruud Pijnenburg kwam de bal bij Twan van den Broek die veel tijd kreeg om de juiste hoek uit te zoeken: 1-1.

Kantelpunt

Meteen na de hervatting kreeg Valkenswaard een dubbele kans uit een hoekschop, maar trof geen doel. Het kantelpunt in de wedstrijd was de 14e minuut van de tweede helft. Een strakke voorzet van Wilco Voets werd door Bas van Houtum net niet voldoende geraakt om DVG op voorsprong te zetten. Kort daarna liepen de gastheren opnieuw averij op. Van den Akker beoordeelde een afstandsschot niet goed en via de onderkant van de lat was het opeens 1-2. Tien minuten later werd de wedstrijd voortijdig beslist. Een afstandsschot kon niet klemvast worden verwerkt en in de rebound was de aanval van Valkenswaard alerter. Van dichtbij werd het 1-3. Ook na deze achterstand had DVG kansen op de aansluiting. Sander van de Ven schoot echter recht in de handen van de keeper. Na de bekende aanvallende wissels werd het uiteindelijk 1-4. Door dit verlies komt de Liempdse ploeg in de middenmoot van de ranglijst.

Politie

Diefstal basisschool

Wijkagent Frank Versluis van Liempde, Lennisheuvel en bedrijventerrein Ladonk laat via zijn Instagram-account weten dat er dinsdag 28 november een diefstal plaatsvond op basisschool De Oversteek. Volgens de agent vond de diefstal plaats tussen 17.00 en 19.00 uur. Politie Boxtel roept getuigen op om zich te melden via telefoonnummer (0900) 88 44. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: (0800) 70 00.

Zondag 10 december speelt DVG uit tegen Bladella dat in punten gelijk staat.

Trainer vertrekt

Na afloop van de wedstrijd werd bekend dat trainer Henk van Hattum volgend seizoen DVG gaat verlaten. De Liempdenaren moeten dus op zoek naar een opvolger.

DVG 2 won thuis met 3-1 van Nulandia 3 en staat nu ook in de middenmoot. De dames van DVG zien, na nieuw verlies, de koppositie uit het zicht verdwijnen. Tegen Erp leek het een 0-0 te worden, maar door twee late doelpunten verloren de Liempdse vrouwen. Woman of the Match was Karlijn van de Loo.