Afbeelding
Foto: Peter de Koning

HARM VAN DE LAAR PROMOVEERT

Pijnlijk verlies voor kaderteam Wapen van Liempde in Boxmeer

De uitwedstrijd die het kaderteam van biljartvereniging 't Wapen van Liempde/RegioBank vorige week speelde tegen Treffers in Boxmeer eindigde in een 6-2 nederlaag. Alleen Leo van Hastenberg wist zijn partij te winnen, zij het met 24 beurten.

De andere drie spelers van het Liempdse team kwamen heel kort bij de finish, maar hun tegenstanders gingen er met de buit vandoor. Cees van Eindhoven moest na twaalf beurten zijn meerdere erkennen en strandde op negentien caramboles van het einde. Voor Ton Rovers en Martien van den Tillaart waren de appels nog zuurder. Nadat Rovers faalde met nog vier caramboles te maken, haalde de tegenstander alles uit de kast en scoorde de resterende 48 caramboles in één keer. Datzelfde, maar in nog ergere mate, overkwam Van den Tillaart Hij had na elf beurten 166 van de 180 te maken caramboles en dacht op rozen te zitten, maar niets was minder waar. De speler van Treffers had nog een serie van 92 in petto en trok daarmee de 6-2 overwinning voor de thuisclub over de streep.

KADER 38/2

Tijdens nationale voorwedstrijden van de spelsoort kader 38/2 dwong Harm van de Laar in de derde klasse (gemiddelde van 7 tot 12) promotie af. Hij eindigde in Rosmalen na zes partijen op een gemiddelde van 12,71. Zijn hoogste serie was 71 en hij won alle partijen. In zijn beste partij had hij slechts vijf beurten nodig voor 125 caramboles. Bij diezelfde wedstrijden eindigde Leo van Hastenberg als tweede. Hij behaalde acht punten uit zes partijen en speelde een algemeen gemiddelde van 9,39. Zijn hoogste serie was 41.

Overige uitslagen

Wapen v. Liempde 1 - Hazelaar 2        24-23

Wapen v. Liempde 2 - Royal        28-24


NIEUWE JAARGANG CAFÉCOMPETITIE

Titelstrijd voor teams bij Boxtelse Biljart Bond

Met één ploeg minder dan in het vorige seizoen startte van de week de competitie om het teamkampioenschap van de Boxtelse Biljart Bond. Omdat Het Groene Laken uit De Adelaar dit keer slechts een team kon aanleveren, bevat de wedstrijdlijst een oneven aantal deelnemers. Daardoor moet telkens een club stilzitten.

Op maandag speelden De Amateur 1 en De Amateur 2 tegen elkaar. Interessant was de strijd tussen de oude en de nieuwe kastelein van café Het Geveltje. Joop de Langen en John Aarts sloten het duel in dertig beurten af met de stand 10-10. De eerstgenoemde moest daarbij wel tien caramboles meer op tafel leggen. De klapper van de avond was het treffen tussen beide aanvoerders van de teams. Tonny van der Steen sprintte weg uit de startblokken, maar Danny Coset wist hem nog net voor de finish te achterhalen waardoor de wedstrijd eindigde in een flonkerende 12-12. Martien van de Loo kwam maar moeizaam op gang tegen Corné Franken en debutant Sebastiaan Verhofstad miste souplesse tegen Harrie Appeldoorn.

STROEF EN MOEIZAAM

In De Postiljon openden Wim van Eindhoven en Arno Raaijmaakers dinsdag het duel tussen 't Krijtje en Uit de Kom. Deze eerste partij verliep stroef en moeizaam. In zesendertig beurten was Arno Raaijmaakers de man met de sterkste zenuwen en de gelukkige winnaar. Jos Hendriks en Henk Spooren wonnen beiden in gestaag voortvloeiende exercities van hun tegenstanders. Ten slotte had Steef Zink het wel heel erg moeilijk tegen een subliem spelende Ad Rutten: het werd 12-4.

De twee huisteams van De Comsche Hoeve stonden vrijdag tegenover elkaar. De Comsche Hoeve 2 boekte met drie keer twaalf punten, gescoord door Lothar Griebe, Jos Leijten en Pascal Leijten, een stevige overwinning. Gelukkig wist Bennie Bakker met zijn twaalf punten tegen Peter Kokke de eer nog te redden.

Uitslagen eerste ronde

De Amateur 1 - De Amateur 2        35-44

't Krijtje - Uit de Kom        35-38

De Comsche Hoeve 1 - De Comsche Hoeve 2        36-41


BOXTELSE CLUB BOEKT BILJARTSUCCESSEN

't Ivoor pakt overtuigende
zeges in librecompetitie

De libreteams van biljartvereniging 't Ivoor pakten deze week alle drie de overwinning. Team 1 verpulverde Het Wapen van Eerschot met 30–13. Theo Verhagen (moyenne 13,33), Fouad Hasbani en Chris Fasseur wonnen hun partij met overmacht.

Het tweede team won ook met de maximale score van 30 punten. Peter Franken blonk uit met een moyenne van 7,69. Henk van Boxmeer en Peter van Giersbergen voegden daar een overwinning bij.

't Ivoor 3 had aan twee partijoverwinningen voldoende om de eindzege veilig te stellen. Math Hendriks speelde een prima partij met een moyenne van 2,55. Wim Bekkers won ook, terwijl Theo van Dongen genoegen moest nemen met zeven punten.

Bij de recreanten libre nam het eerste team de koppositie weer over van team 2 dat deze week vrij was. Theo Verhagen was hier de enige met een verliespartij. Fouad Hasbani, Peter Franken en Henk van Boxmeer trokken aan het langste eind.

Team 3 geeft te veel punten weg. Wim van Dijk en Frans van de Boogaard presteerden prima met twee mooie winstpartijen, maar daar stonden twee slecht gespeelde nederlagen tegenover.

Team 4 blijft fier op kop en scoorde deze week wederom een mooie uitslag. Ton Rooms, Johan Verhoeven en Harrie van den Velden boekten een winstpartij. Math Hendriks was aan de verliezende hand.

DRIEBANDEN

Bij de recreanten driebanden-klein leden de drie Ivoor-teams alle een nederlaag. Ook bij team 5 was Math Hendriks niet in goeden doen. Theo van Dongen speelde remise en Frits Radema won. Bij team 6 redde Fouad Hasbani de eer.

Team 7 was volslagen kansloos in de avondcompetitie driebanden-klein. Invaller Henk van Kollenburg speelde prima en won. Jacques van Loon en René de Windt hadden geen verweer en verloren ruim.

Het team driebanden-groot haalde de overwinning weg uit Ammerzoden. Leo van de Westelaken en Louis van der Meijden wonnen beide terwijl Berhard Legierse niet in zijn spel kon komen en ruim verloor.

Uitslagen week 48

LIBRE

't Ivoor 1 – Het Wapen van Eerschot 2        30-13

't Ivoor 2 – De Straat 2        30-23

't Ivoor 3 -- BV Den Hoek 1        27-24

RECREANTEN LIBRE

NGTR 4 -- `t Ivoor 1        31-35

BV De Hazelaar 3 -- `t Ivoor 3        35-27

't Ivoor 4 – NAL 5        37-30

RECREANTEN DRIEBANDEN-KLEIN

't Ivoor 5 – Het Groene Laken 1        24-27

't Ivoor 6 – D`n Brouwer 1        22-26

't Ivoor 7 – NAL 7        18-30

DRIEBANDEN-KLEIN

't Ivoor 1 – BV De Hazelaar 4        24-26

DRIEBANDEN-GROOT

BC Ammerzoden 3 --`t Ivoor 1        21-26

Programma maandag 11 december

R3: 't Ivoor 1 – Triangel Bar 1        13.00

R5: D'n Brouwer 2 – 't Ivoor 7        13.00

R5: D'n Brouwer 1 – 't Ivoor 5        13.00

R3: 't Ivoor 4 – De Baarzen 2        13.00

R3: 't Ivoor 2 – NGTR 4        13.00

A: 't Ivoor 1 – RIO-BAR 2        19.30

Programma dinsdag 12 december

C1: BBG Haarsteeg 2 – 't Ivoor 1        19.30

C2: Krijt op Tijd 3 – 't Ivoor 2        20.00

Programma woensdag 13 december

R5: NAL 7 – 't Ivoor 6        13.00

Programma donderdag 14 december

R3: Rio Bar 2 – 't Ivoor 3        13.30

C2: Wapen van Eerschot 3 – 't Ivoor 3        20.00

B1: BC 't Zuid 2 – 't Ivoor 1        20.00

FOTO LINKS: Driebander Leo van de Westelaken in actie in het clubhuis van 't Ivoor aan de Voetboog. (Foto: Peter de Koning, 2016).