Afbeelding
Foto:

Liempde stuurt 126 cadeaudozen naar kinderen

De actie Schoenmaatjes van Edukans, dat bouwt aan onderwijs voor kansarme kinderen in ontwikkelingslanden, heeft in Liempde 126 versierde schoendozen opgeleverd. Deze dozen zijn tot de nok gevuld met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed.

Vanuit Liempde zijn de stapels versierde schoenendozen naar het centrale inleverpunt van de landelijke actie in Eindhoven gebracht. De jaarlijkse activiteit is de grootste actie van Edukans en de cadeautjes worden uitgedeeld in Albaniƫ, Moldaviƫ, Irak, Sri Lanka en Ghana. Nieuw dit jaar is 'Schoenmaatjes Connected', een manier om aan de deelnemers te laten zien dat de doos goed is aangekomen. Kinderen die een schoenendoos hebben ingestuurd, ontvangen dan een foto van diegene die deze heeft ontvangen. Kijk voor meer informatie op www.edukans.nl/schoenmaatjes.


Sint uitgezwaaid met veel muziek

Sinterklaas is sinds gisteren op weg terug naar Spanje. Maar voordat hij vertrok, bracht de goedheiligman dinsdag nog een feestelijk bezoek met veel muziek aan de basisscholen in Boxtel, Esch, Liempde, Gemonde en Lennisheuvel.

Elke school had zo zijn eigen manier om Sinterklaas te verwelkomen. Bijvoorbeeld, in Liempde bij basisschool De Oversteek verscheen de Sint in een cabriolet en deelde hij de ene high-five uit na de andere. De bisschop was duidelijk in zijn nopjes met zoveel Liempdse vrolijkheid daags voor zijn verjaardag.

In Boxtel bij de Angelaschool genoten Sint en zijn pieten van een muzikale show door de Boxtelse zangers Dorien Habraken (van De Dorini's) en Tim Schalkx (foto onder). Het kostte hen geen enkele moeite om het volle schoolplein aan het swingen te krijgen.

FOTO ONDER: Rechts staat de inmiddels beroemde Brilpiet die de afgelopen dagen op zoek was naar de 'laatste nootjes' en daar uitgebreid over vlogde. (Foto: Peter de Koning).