Al 24 jaar op rij verzorgt een gelegenheidskoor samen met een orkest kerstconcert in Boxtel én Schijndel. De optredens trekken telkens weer veel publiek naar de Sint-Petrusbasiliek. (Foto: Peter de Koning, 2015).
Al 24 jaar op rij verzorgt een gelegenheidskoor samen met een orkest kerstconcert in Boxtel én Schijndel. De optredens trekken telkens weer veel publiek naar de Sint-Petrusbasiliek. (Foto: Peter de Koning, 2015). Foto: Peter de Koning

Samen zingend op weg naar de kerstdagen

In de stemming komen met Projectkoor

Uiteenlopende kerstliederen van Bach, Haydn, Verdi en Mendelssohn. Maar ook van Stokkermans, Cobine, De Liguori en Adams. Muziek van deze componisten klinkt woensdag 13 december tijdens het 24e kerstconcert van het Projectkoor Boxtel. De gratis toegankelijke uitvoering vindt traditioneel plaats in de Sint-Petrusbasiliek.

Wie de kersttijd sfeervol wil beginnen, mag het optreden van het Projectkoor niet missen. De zestig leden van het gelegenheidskoor worden begeleid door een orkest van bijna twintig musici en organist Tommy van Doorn. Sopraan Kathelijn van Dongen en bas-bariton Rob Hazenberg treden op als solist. Koor en orkest staan onder leiding van dirigent Kees Doevendans. De fluitisten Jannemieke van Hemert en Inge IJpelaar verzorgen een intermezzo.

BEELDSCHERMEN

Het concert in de Sint-Petrusbasiliek begint woensdag 13 december om 20.00 uur. Ook deze keer worden beeldschermen geplaatst, zodat de luisteraars in de zijbeuken, achter de pilaren, een goed beeld op de uitvoerenden hebben.

Drie dagen eerder, zondag 10 december, is het optreden vanaf 15.00 uur te beluisteren in de Sint-Servatiuskerk aan de Markt in Schijndel. Ter bestrijding van de kosten wordt een collecte gehouden onder het publiek. In de pauze wordt koffie en thee geschonken.

Volgend jaar is het een kwarteeuw geleden dat wijlen Adri Aalbers en organist Hans van der Haagen het initiatief namen voor het kerstconcert door leden van de diverse koren in Boxtel én van zangers en zangeressen die niet in verenigingsverband zingen.

FOTO BOVEN: Al 24 jaar op rij verzorgt een gelegenheidskoor samen met een orkest kerstconcerten in Boxtel én Schijndel. De optredens trekken telkens weer veel publiek naar de Sint-Petrusbasiliek. (Foto: Peter de Koning, 2015).


Kerstfilm in Muziekhuis

Maandag 11 december vertoont FilmPodiumScopia in Muziekhuis Boxtel aan de Passage Riche 'The Nightmare Before Christmas' uit 1993. Deze vijf kwartier durende Amerikaanse animatiefilm is geschikt voor jong én oud. De film wordt om 20.15 voorafgegaan door een inleiding van Jos Vervoort.

Jack Skellington, de pompoenenkoning van Halloween Stad, probeert Halloween telkens groter, enger en beter te maken. Hij haalt er echter geen voldoening uit. Op een dag belandt hij in Kerstmis Stad waar hij kerst in Halloween besluit te veranderen. Hij ontvoert de kerstman en gaat zelf met zijn skeletten-rendier op weg om cadeautjes door de schoorstenen te gooien maar maakt zo alle kinderen bang. Jack is teleurgesteld, want hij heeft alleen maar goede bedoelingen... De film wordt geroemd vanwege enkele van de meest levendige en grappige stop-motion animatie-effecten.

KAARTVERKOOP

Kaartjes kosten 7,50 euro per stuk zijn in Boxtel in de voorverkoop verkrijgbaar bij Hebbes (Markt), Jumbo (Oosterhof) , Marimba (Van Beekstraat) en in Liempde bij Bewust Beter (Nieuwstraat). Voor aanvang van de voorstelling zijn ook , kaartjes te koop, maar alleen tegen contante betaling.


Boxtel's Harmonie

Het opleidingsorkest van Boxtel's Harmonie treedt zondag 10 december op in Muziekhuis Boxtel aan de Passage Riche 4. Ook de leerlingen van Woensels Muziek Corps werken mee aan het concert dat om 14.00 uur begint en gratis toegankelijk is.

Kerst-In Dükerskoor

In grand café Rembrandt aan de Rechterstraat 56 houdt het Dükerskoor maandag 18 december een Kerst-In. Behalve smartlappen klinken vanaf 20.00 uur ook kerstliedjes tijdens de meezingavond. Een uur voor aanvang gaat de zaal open. De toegang is gratis.

Afbeelding