TWEEDE ZONDAG VAN DE ADVENT • 9-16 DECEMBER

HEILIG HART
PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 528 37 08. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Bereikbaarheid. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden klinkt via het antwoordapparaat welk nummer voor dringende zaken gebeld kan worden.

* Website. Naast deze kerkberichten staan alle belangrijke gegevens ook op www.heilighartparochie.nl. De parochie is ook te vinden op Facebook.

* Parochiebijdrage. Het rekeningnummer waarop parochiebijdragen kunnen worden gestort is IBAN NL 38 RABO 0108 8603 37.

* Uit de agenda. Pastoraal centrum: maandag 10.00 ziekenwerkgroep, 14.00 bijeenkomst biddende moeders, 19.00 derde werkuur vormelingen; dinsdag 10.00 geloofsgroep oblaten; donderdag 20.00 vergadering collectanten.

Koetshuis: dinsdag 09.00 uur communiewerkgroep; vrijdag 15 december 14.30 tweede bijeenkomst communicanten.

* Zondagsliturgie. 'Als een bode vooruit'. Op de tweede zondag van de advent wordt ieder jaar Johannes de Doper gepresenteerd. Hij is de voorloper van de Heer, de wegbereider. De thematiek van de woestijn roept verschillende beelden op: de woestijn bij de Jordaan waar Johannes mensen tot een doopsel van bekering nodigt, maar de Jordaan verwijst ook naar de doortocht van het volk geleid door Jozua na een tocht van veertig jaar door de woestijn. Het volk dat uit de ballingschap bevrijd, het Beloofde Land intrekt. Johannes de Doper roept deze thematieken op. En wij kijken uit naar Hem die ons vrij zal maken van alles wat ons in ballingschap houdt. En die ons tot troost zal zijn.

* Liturgische kalender. Woensdag Lucia, maagd en martelares. Donderdag Johannes van het Kruis, priester en kerkleraar.

* Kribbeproject. Huize Laetitia is een familiehuis in Liempde, waar sinds 2008 mannen, vrouwen en kinderen; Nederlander of buitenlander, opgevangen worden. Hier vinden zij een plek waar ze opgevangen worden zolang het nodig is en een familie waar zij deel van uitmaken, een plaats aan tafel en iedere dag ondersteuning op hun weg naar een betere toekomst. De parochie heeft het kribbeproject opgezet om deze mensen te helpen. In de kerken staan kribbetjes waarin eten, schoonmaakmiddelen, kleding en geld gelegd kan worden voor de armen die het Huize Laetitia steunt.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Overleden. In de parochie zijn overleden Theo Doreleijers (94), Spaanse zuster Marie-José Spijkers (70), Bertha van Erp (89), Anna Maria van der Meer (JMJ-zuster Margreet, 93) en Peter van Beers (62). Dat zij nu voorgoed mogen delen in Jezus' verrijzenis.

* Doop: Zondag wordt Noor Michielsen gedoopt. Moge het geloof in de Heer een licht zijn op haar levenspad.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met Verrijzeniskoor. Zondag 09.00 stille mis, 10.30 hoogmis met gilde-eer en Sint-Petruskoor. Voorganger en predikant is pater H. de Visser.

* Hoogmis. Het Sint-Petruskoor verzorgt de vaste gezangen uit de Missa Brevis van A. Maessen. Het orgelprogramma omvat De Klerk: Domenica Terita Adventus; Raas: Offertorium; Andriessen: Adagio, ma non lento; De Klerk: Inventio VI.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 overl. ouders Van de Loo- v.d. Aa, kinderen en kleinkinderen.

ZONDAG 09.00 Mieke v.d. Brand-Raaijmakers (jgt); Jo v.d. Braak-Smetsers (mgd); Piet en Door v. Tongeren- v.d. Biggelaar. 10.30 Piet Lavrijsen (jgt); Christa v. Berckel-Aben (mgd); Gerda Ghijsens-Voets (mgd); overl. ouders Backx- v. Gils; Henricus Brouwers en Petronella v.d. Braak; Renze de Waal; levende en overl. leden van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris.

MAANDAG 09.00 Leo Santhamaryadas.

DINSDAG 09.00 alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 alle parochianen.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering.

MEDEDELINGEN

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15.

* Misintenties. Wie een misintentie op wil geven, kan de enveloppe gebruiken die hiervoor speciaal achter in de kerk klaarligt. Vermeld daarop de naam van degene waarvoor de intentie bedoeld is en eventueel de reden van de intentie; ook eigen naam en adres vermelden. De bijdrage voor een intentie bedraagt 12 euro. De enveloppe dient twee weken van te voren in de brievenbus van Duinendaal 2 te worden gedeponeerd om te worden vermeld in deze kerkberichten.

* Misintenties Kerstdagen. Vriendelijk doch dringend beroep om zo spoedig mogelijk de misintenties voor de kerstdagen en de jaarwisseling op te geven, zodat ze tijdig en correct verwerkt kunnen worden. Voor publicatie in Brabants Centrum dienen deze uiterlijk op zondag 10 december, maar liever al eerder bij het parochiesecretariaat binnen te zijn. Berichten die later binnenkomen, worden alleen afgelezen tijdens de opgegeven vieringen. Speciale enveloppen om missen op te geven voor Kerstmis liggen achter in de kerk.

* Kerstconcert Projectkoor. Woensdag vindt het jaarlijks kerstconcert plaats van het Projectkoor. Aanvang 20.00.

* Vieringen Kerstmis. Voor de opgave van een misintentie met Kerstmis volgen hier in het kort de tijden van alle vieringen: zondag 24 december 16.00 viering voor peuters en kleuters zonder eucharistie; 19.00 gezinsviering met Upside Down; 22.00 nachtmis met Con Fervore. Eerste Kerstdag, maandag 25 december: 10.30 hoogmis met Sint-Petruskoor, Tweede Kerstdag, dinsdag 26 december: 10.30 eucharistieviering met Verrijzeniskoor.

* Bezinningsmoment bij iconen. Zaterdag wordt aan de hand van tien iconen een bezinningsmoment gehouden in pastoraal centrum Duinendaal als voorbereiding op de advent en Kerstmis. Vanaf 14.00 worden korte meditatieve inleidingen gegeven bij de tien iconen waarna er gelegenheid is voor persoonlijke overweging en gebed in de stilte. Er is tevens de mogelijkheid voor een persoonlijke biecht en na afloop is er om 15.00 in de basiliek de aanbidding van het Allerheiligste. Aanmelding vooraf is gewenst telefoonnummer (0411) 67 22 15, e-mail info@heilighartparochie.nl of bij Pastoor J.Grubben.


Kennis delen

Wil je nieuwe mensen ontmoeten? Kennis delen, inspiratie opdoen, of gewoon een kopje koffie drinken? Dat kan woensdag 13 december in Open Coffee het Groene Woud: het platform waar iedereen ideeën bespreekt en kan brainstormen of samenwerken. Belangstellenden zijn tussen 09.00 en 11.00 uur welkom in ontmoetingscentrum De Beckart, Oude Lieshoutseweg 7 te Nijnsel. Meer informatie is te verkrijgen bij Marischka Klotz op telefoonnummer 06-53 62 46 31. Mailen kan ook: opencoffee.hetgroenewoud@gmail.com.