Jaarlijks zamelen vrijwilligers van de Vincentiusvereniging Boxtel houdbare etenswaren in om kerstpakketten samen te stellen voor mensen met een smalle beurs. (Foto: Peter de Koning, 2012).
Jaarlijks zamelen vrijwilligers van de Vincentiusvereniging Boxtel houdbare etenswaren in om kerstpakketten samen te stellen voor mensen met een smalle beurs. (Foto: Peter de Koning, 2012). Foto: Peter de Koning

VERPAKTE LEVENSMIDDELEN INLEVEREN IN KRINGLOOPWINKEL

Vincentius zamelt weer in voor kerstpakketten

De Vincentiusvereniging in Boxtel zamelt de komende weken weer producten in om kerstpakketten samen te stellen. De pakketten zijn bedoeld voor inwoners die van een laag inkomen rond moeten komen.

Bijspringen als mensen in nood zitten. Dat is waar het bij Vincentius om draait. ,,En dat doen we ongeacht de oorzaak van de zorgen die mensen hebben, maar ook ongeacht geloof, herkomst of geloofsovertuiging. We delen kerstpakketten uit om nog enige glans te geven aan de feestdagen die in het teken horen te staan van licht, verbroedering en geluk", aldus bestuurslid Arnold Krielen.

Inwoners van Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Gemonde die van een laag inkomen moeten rondkomen en in aanmerking denken te komen voor een kerstpakket, kunnen dat van dinsdag 5 tot en met maandag 11 december aangeven op de website www.vincentiusboxtel.nl onder het kopje 'kerstpakketten'. Daar wordt gevraagd om gegevens in te vullen. Met de gegevens wordt vertrouwelijk omgegaan.

Wie geen computer of internet heeft, kan tot en met zaterdag 9 december tussen 13.00 en 17.00 uur een invulformulier ophalen in kringloopwinkel 't Vincentje aan de Van Leeuwenstraat. Deelnemers ontvangen een afhaaltijdstip en een code die men op de uitgiftedag moet meenemen.

De Vincentiusvereniging nodigt particulieren en bedrijven uit om verpakte levensmiddelen in te leveren bij het kringloopcentrum. Zij zijn daarvoor welkom op dinsdag 12, woensdag 13 en donderdag 14 december tussen 13.00 en 17.00 uur. Producten die men graag ontvangt, zijn kerstbrood, koffie en thee, vacuüm verpakte kaas, vlees of vis in blik, ragout, conserven of andere levensmiddelen. Om gezondheidsredenen mag de houdbaarheidsdatum niet verstreken zijn en dienen de goederen tot minimaal eind januari 2018 houdbaar te zijn. Meer weten? www.vincentiusboxtel.nl.


Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZONDAG 09.30 hoogmis; voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong. De gregoriaanse gezangen worden verzorgd door Cantate Domino. Intenties voor Ties Spierings (gef. jgt); Wim v.d. Laar (jgt); Jan v.d. Sloot (mgd); Bertie v.d. Wiel-Huijbregts (mgd); Willy v. Zuijlen (mgd); Riki Nouwens- v. Weert (bijzondere intentie). Harrie, Cisca Quinten-Sanders en dochter Adry.

MAANDAG 09.00 stille mis in de bijsacristie. Voorganger kapelaan Geoffrey de Jong. Voor het welzijn van alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 stille mis in de bijsacristie. Voorganger kapelaan Geoffrey de Jong. Intenties voor het welzijn van alle parochianen.

MEDEDELINGEN

* Overleden. Maria v.d. Biggelaar-Verhoeven (83) is overleden. Moge zij ruste in de vrede van de Heer.

* Bloemen kerkhof. In verband met de naderende kersttijd gaat de onderhoudsploeg woensdag aan de slag om de kerkhof weer op en top te maken. Nabestaanden kunnen daarbij behulpzaam zijn door verwelkte planten, bloemen en overige attributen die nog zijn achtergebleven na Allerzielen te verwijderen.

* Adventactie. De MOV-werkgroep vraagt aandacht voor een project in Malawi.

* Kribbeproject. Dichter bij huis vragen wordt aandacht gevraagd voor het Kribbeproject in Liempde. Zie voor meer informatie de algemene berichten onder het kopje Heilig Hartparochie.

* Aandacht voor zieken. Men kan hiervoor terecht bij het pastoresteam (67 22 15) en/of De Zonnebloem, afdeling Liempde via 06-24 61 44 30.

* Welkom in de pastorie. Elke zaterdag tussen 10.30 en 11.30 staat de pastoriedeur open voor bezoekers om een kopje koffie of thee te drinken, een praatje te maken met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie à 12 euro.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZONDAG 10.30 woord- en communieviering met zang van Lencante. De misintenties zijn voor Marianne Freijse; Toos Merkx; overl. ouders Pijnenburg- v.d. Heijden; Gerard v.d. Heijden; overl. ouders Van der Heijden- v. Beljouw; overl. ouders Schraven-Schimmel en dochters Liesbeth en Bernadeth en voor Hans; Cor de Rooij; Koosje v. Zoggel- v.d. Heijden (trouwdag).

MEDEDELINGEN

* Misintenties. De misintenties die vóór maandag 11.30 worden opgegeven bij pastor Van den Tillaart of bij Helma Rombouts, worden in Brabants Centrum gepubliceerd. Berichten die later arriveren, worden alleen in de viering afgelezen. De vergoeding à 12 euro kan in een gesloten envelop, met naam en datum van de intentie, achter in de kerk of in De Uitwijk in de bus worden gedeponeerd.

* De Uitwijk. In verband met de renovatie van de Uitwijk, is deze niet meer te gebruiken voor vergaderingen, bijeenkomsten en ontvangen van mensen. Er is daarom achter in de kerk een tijdelijke werk- en vergaderplek ingericht.

* Agenda. Zaterdag 16 december 19.00 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Zondag 17 december: doopviering Raivy Brusselers.

* Bereikbaarheid. Contactgroep Sint-Theresiakerk: pastor Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter (ad interim) contactgroep Sint-Theresiakerk Chris Snik, tel. 06-38 61 62 71. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens 67 31 51, Helma Rombouts 67 25 94. Misintentie bij pastor Van den Tillaart, 63 34 90 of Helma Rombouts, 67 25 94. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart rechtstreeks met de pastor. Op maandag van 10.30 tot 11.30 is Harry van den Tillaart, Emmy Heidkamp, Tonny Wagenaars of Jan van Kasteren aanwezig in de kerk om mensen te woord te staan. Ook kunnen dan misintenties opgeven worden.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met zang door het Essche Mannenkoor. Voorganger is pastoor Jacques Grubben. Intenties voor Janske, Frans en Frits v.d. Aker; overl. ouders Vugts- v.d. Langenberg; Jos Verhoeven; uit dankbaarheid; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders.

MEDEDELINGEN

* Overleden. Deze week is afscheid genomen van Jip de Man (17). Dat hij mag delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Kribbeproject. Achter in de kerk staat een kribbe waarin u houdbare levensmiddelen of schoonmaakmiddelen kunt doen voor de mensen die dit nodig hebben.

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kunnen in de brievenbus van de voormalige pastorie worden gedeponeerd. Telefonisch doorgeven kan ook via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is pastor C. van Beurden. Intenties voor Adriana Steenbakkers- v. Aarle (jgt); Jan Steenbakkers; Jaantje Braam-Verhagen; Annie v. Grinsven- v.d. Oetelaar.

DINSDAG 19.00 vespers.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst, geleid door J. Lankhaar uit Wijk en Aalburg. Voor de kinderen is er korte Paks, zij komen eerst in de kerk en vieren daarna hun eigen dienst in De Schakel. Organist is Hans van der Haagen.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

* Activiteiten. Morgen, vrijdag 8 december om 19.00 herbergviering in de kapel van het Wereldhuis (voorheen Molenweide) Achterbergstraat 18.

* Wandelen en bezinnen. Vrijdag 15 december om 09.30 wandelen en bezinnen. Info en opgave: telefoonnummer (0411) 67 75 97 of 61 01 57.

* Website. Naast deze kerkberichten staan alle belangrijke gegevens ook op www.pg-boxtel.nl.


Inzameling voor Voedselbank bij supermarkten

Vrijwilligers van de plaatselijke Voedselbank, leden van diverse serviceclubs én van de gemeenteraad delen zaterdagochtend 9 december bij de vier supermarkten in de gemeente Boxtel flyers uit. Het winkelend publiek wordt gevraagd buiten de eigen boodschappen een extra houdbaar product te kopen en dat te schenken aan de Voedselbank. Die steunt daarmee minima.

De actie vindt plaats in het kader van de inzameling die tot en met 15 december wordt gehouden door Omroep Brabant. In de krant van vorige week werd daarover reeds gepubliceerd. Bij de Coöp aan de Nieuwstraat in Liempde alsmede de Plus (Van Beekstraat), Jumbo (Oosterhof) en Albert Heijn (Prins Hendrikstraat) krijgen mensen een foldertje in de hand gedrukt tijdens het boodschappen doen.