ODC'er NAAM SPELER is in sportpark Molenwijk in duel verwikkeld met een speler van Haarsteeg. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

DERDEKLASSER DOET ZICHZELF TEKORT TEGEN LAAGVLIEGER

ODC verslikt zich danig in Haarsteeg

Voor de tweede week op rij stond ODC na negentig minuten met lege handen. In sportprak Molenwijk was laagvlieger Haarsteeg een stuk effectiever in de afronding. De tricolores lieten veel kansen onbenut. In de laatste twintig minuten profiteerden de bezoekers tot drie keer toe van de geboden ruimte waardoor de thuisploeg uiteindelijk met 1-4 onderuit ging en afzakt naar plaats zes op de ranglijst.

ODC kwam het beste uit de startblokken en kreeg diverse mooie kansen. Naarmate de eerste helft vorderde, werd het spel steeds slordiger waardoor het Haarsteeg steeds beter lukte om op de been te blijven. Vlak voor rust liepen de gastheren in sportpark Molenwijk lelijk in de val toen de gasten een snelle counter prima uitspeelden en goaltjesdief Joost Aloserij de bal onberispelijk binnenschoot: 0-1.

Na de thee speelde ODC nog verder naar voren en kwamen er weer grote kansen. Na een afgeslagen corner zat het de Boxtelaren niet mee toen Willem van de Kerkhof de paal raakte en Van der Pasch in de rebound opnieuw het houtwerk trof. Na een dik uur spelen ging spits Remco Schellekens binnen de beruchte lijnen naar de grond, maar de scheidsrechter zag er geen penalty in. Een paar minuten later was het wel raak toen ODC net buiten het 16-metergebied een vrije trap mocht nemen. Specialist Dirk van der Struijk liet doelman Van der Drift kansloos met een prachtige knal in de bovenhoek: 1-1.

HANDS

De gelijkmaker leek het sein voor ODC om er op en er over te gaan. Dat lukte Van de Kerkhof, maar diens doelpunt werd terecht afgekeurd wegens hands. In de 71e minuut viel een treffer aan de andere kant. Opnieuw profiteerde Haarsteeg van de geboden ruimte. In eerste instantie kon doelman Jordy van der Zande nog redding brengen, maar in de rebound was hij kansloos op de inzet van Sven Janssen: 1-2. Een minuut later werd nonchalant uitverdedigen de Boxtelse defensie fataal en vergrootte Aloserij de voorsprong. De gifbeker moest echt helemaal leeg, want in de 76e minuut werd het door Bjorn van de Wildeberg ook nog 1-4. In het laatste kwartier probeerde ODC nog wel wat terug te doen maar zonder resultaat.

Het is te hopen dat trainer Goeran van den Heuvel en zijn staf de ploeg snel weer 'aan de praat' krijgen. Het grootste probleem lijkt het benutten van kansen te zijn. Daarnaast missen enkele bepalende spelers de broodnodige vorm en dan wordt het winnen van wedstrijden steeds moeilijker. Maar in het voetbal kan het zo maar weer omslaan. ODC kan zondag 10 december laten zien wat het waard is. De ploeg gaat in Drunen op bezoek bij RKDVC. Omdat het al vroeg donker is, begint de wedstrijd een kwartier eerder.

LSV krijgt loon naar werken tegen Tilburgers

Met veel inzet, werklust en conditie wisten de spelers van LSV zondag de punten uit Tilburg mee te nemen. Daar waar vorig seizoen de laatste minuten nog wel eens desastreus waren voor de ploeg uit Lennisheuvel bleef het team tot het eindsignaal op de been.

Abalatif Azamat maakt in de 18e minuut de 0-1. Na 37 minuten spelen viel echter de gelijkmaker.

In de tweede helft liet LSV het daar niet bij zitten. Yassine Raoudi maakte een kwartier na rust de 1-2 en zo'n tien minuten later joeg Luuk Hobbelen de beslissende 1-3 tegen de touwen. Na de wedstrijd waren er louter tevreden gezichten bij de trainersstaf van de formatie uit Lennisheuvel. Zij gaf aan dat het deze wedstrijd meezat, maar dat de spelers ook steeds minder gecoacht hoeven te worden en het spel steeds beter kunnen lezen.

Zondag 10 december speelt LSV thuis tegen titelkandidaat RKSV Oisterwijk. De wedstrijd begint om 14.15 uur op het sportpark aan de Mijlstraat.