Licentie binnen voor Jesus Christ Superstar Boxtel

PÅL JANSEN

De licentie is binnen voor Jesus Christ Superstar Boxtel, voorheen Jesus Christ in Concert. Dat laat organisator Roeland Heesbeen van de musical weten. Samen met heet productieteam toog hij naar de gemeentewerf om de locatie te bekijken.

Door het binnenhalen van de licentie bij Really Useful Group (RUG) uit Londen, de officiële internationale licentiedrager, draagt de Boxtelse variant van de voorstelling nu ook de naam en het logo van Jesus Christ Superstar. Heesbeen: ,,Muzikaal leider Dave Hanhart heeft met tussenpersoon Grand Circle uit Amsterdam geregeld dat we de licentie mogen dragen. Het brengt ook financiële verplichtingen met zich mee maar we zijn er heel blij mee dat het geregeld is."

Vrijdag toog Heesbeen met onder meer zijn zus Anke (tevens regisseur), de mensen van techniek en geluid en Hanhart naar de gemeentewerf om de locatie te bekijken. ,,De beheerder van de gemeentewerf was enthousiast over de voorstelling en dacht mee over hoe we de ruimte kunnen gebruiken." Zondag 18 maart wordt begonnen aan het optuigen van het podium. Heesbeen: ,,We kunnen niet de hele week de gemeentewerf claimen, er wordt gewoon gewerkt. Vanaf die dag kunnen we alvast de helft gebruiken en later in de week de andere helft."

Donderdag 22 maart is de generale repetitie van Jesus Christ Superstar Boxtel. Daags erna vindt het eerste musicaloptreden plaats. Op zaterdag 24 maart is de tweede voorstelling, bij voldoende animo is er zondag 25 maart een derde opvoering van Jesus Christ Superstar Boxtel.


Benefietconcert Star Company in Speeldoos Vught

Na een succesvolle vorige editie, vindt dit jaar wederom een benefietconcert van The Star Company plaats. Het concert vindt plaats de laatste zondag van februari in het Vughtse theater De Speeldoos; de kaartverkoop is gestart. Komende week verschijnt de cd. De opbrengst van de uitvoering en de cd gaat opnieuw naar stichting Het Vergeten Kind.

'Together We Are Strong'. Dat is deze keer het thema van muziekproject The Star Compagny, waarin kinderen zingend en dansend aan de slag gaan. Kaarten kosten 15 euro; jeugd tot en met 16 jaar betaalt 10 euro. De entreebewijzen zijn te reserveren via www.thestartcompany.com of telefoonnummer 06-21 24 00 63.

Maandag 10 december verschijnt de single 'Pak de wereld vast' van de leerlingen. Het schijfje kost vijf euro en is in Boxtel te koop bij Tiga Health & Beauty, het Oertijdmuseum, Natasja Fashion en in Liempde bij pannenkoekhuis 't Struifhuis. Bestellen via e-mail kan ook: info@thestarcompany.nl. Tevens is het liedje vanaf maandag te downloaden via iTunes en te beluisteren via Spotify.

Vorig jaar hebben de kinderen van The Star Compagny 1.400 euro bijeen voor Het Vergeten Kind. Dit jaar willen zij die opbrengst overtreffen, meldt oprichter, zang- en mental coach Inge van den Biggelaar van het muziekproject.


MTD uit Den Bosch ontwerpt Binnendommeltjes

MTD Landschapsarchitecten uit 's-Hertogenbosch is door gemeente Boxtel ingeschakeld om op 1 maart een mastervisie en artist impression aan te leveren voor het project 'Boxtel Binnen de Bruggen'.

Gemeente Boxtel is van plan om in het centrum de historische Binnendommeltjes terug te brengen. Dat worden niet alleen de oude kanaaltjes, maar de lopen worden ook in beeld gebracht door kunst- en duurzaamheidsprojecten, zoals een lint van zonnepanelen. MTD Landschapsarchitecten werkte eerder al aan de Stadswalzone in 's-Hertogenbosch en de herinrichting van het centrum in Schijndel.