Sint-Joseph snel op weg naar 4.000 zonnepanelen

Woonstichting Sint-Joseph scoort hoog op het gebied van duurzaamheid en presteert gemiddeld op veel andere vlakken. Qua beschikbaarheid en betaalbaarheid van woningen presteert Sint-Joseph onder gemiddeld, meldt de Benchmark 2016 van Aedes, de branchevereniging van woningcorporaties. Nog dit jaar wil Sint-Joseph de grens van 4.000 zonnepanelen doorbreken.

De benchmark is een onderzoek naar het presteren van woningcorporaties in 2016. Het onderzoek kent drie scores: A betekent een bovengemiddelde prestatie, B is gemiddeld en C onder gemiddeld. Sint-Joseph krijgt één A voor duurzaamheid en drie B's voor Huurdersoordeel, Bedrijfslasten en Onderhoud & Verbetering. Sint-Joseph noteert één C voor Beschikbaarheid & Betaalbaarheid. Dit komt doordat het aantal vrijkomende woningen met een huurprijs tot 590 euro lager was dan gemiddeld. Ook wees Sint-Joseph in 2016 minder woningen toe aan mensen die in aanmerking komen voor huurtoeslag. ,,Op beide onderdelen hebben we echter weinig invloed. Dit heeft vooral te maken met de woningen die op dat moment vrijkomen en de woningzoekenden die daarop reageren", meldt de woonstichting.

,,De belangrijkste verbetering voor ons is de hoge score voor duurzaamheid", vertelt directeur-bestuurder Rob Dekker. ,,Bij onderhoud nemen we energetische maatregelen, zoals dubbelglas, extra isolatie en zonnepanelen. Dit jaar plaatsen we nog 300 extra panelen. We hebber er dan ruim 4.000."

Politie

Vrouw mishandeld

Politie Boxtel zoekt naar getuigen die dinsdag 28 november tussen 21.10 en 21.15 uur op de kruising van de Van Beekstraat met de Baandervrouwenlaan aanwezig waren. Daar werd op dat moment een vrouw mishandeld door een groepje jongeren. Melden kan via het algemene nummer (0900) 88 44 of via Meld Misdaad Anoniem: (0800) 70 00.