Afbeelding
Foto:

Drukte in de bouw. En dus: wachten...

Al enkele weken ligt het bouwterrein aan de Markt in Boxtel, waar voorheen boekhandel Elckerlijc was gevestigd, er verlaten bij. Het wachten is op de boorinstallatie om de betonnen funderingspalen voor de nieuwe brouwerij Dikkels te plaatsen. Door de drukte in de bouwwereld, is er op zijn vroegst in de tweede helft van januari eentje beschikbaar, meldt initiatiefnemer Wim van Oirschot.

De boekhandel is gesloopt om plaats te maken voor een kleinschalige bierbrouwerij met proeflokaal. Nadat het perceel bouwrijp werd gemaakt, ontstond vanaf de Mgr. Bekkersstraat een bijzonder doorkijkje.

Van Oirschot kreeg vorig jaar al bijval van de welstandscommissie voor het bouwplan waarvoor Architectenburo Snijders & Van Stekelenburg het ontwerp maakte. Dikkels moet meer leven in de brouwerij brengen aan de Markt. Aan de achterzijde komt een opslagruimte op de begane grond, daar bovenop is een studio met loggia gepland. Deze sluit aan bij de appartementen aan de Mgr. Bekkersstraat. Op de plek waar nu nog een houten schutting staat, krijgt Dikkels een gemetselde voorgevel in de kleuren die ook elders op de Markt te zien zijn.

FOTO BOVEN: Het pand waarin tot voor enkele jaren geleden boekhandel Elckerlijc was gevestigd, is gesloopt om plaats te maken voor Dikkels, een kleinschalige brouwerij met proeflokaal. (Foto: Peter de Koning).