Afbeelding
Foto:

Diverse projecten Sint-Joseph lopen of starten binnenkort

Veel op de schop in Breukelen

In de wijk Breukelen is woonstichting Sint-Joseph bezig met diverse projecten. Het groot onderhoud aan het Ronduutje en Stenen Kamer is bijna klaar. Begin 2018 begint de sloop en nieuwbouw aan de Hendrika van Haeftenstraat en Van Hugenpothstraat. Later volgend jaar start het renovatiewerk in de Dufourstraat en Van Hornstraat.

De witte woningen aan de Van Hugenpothstraat en Hendrika van Haeftenstraat maken plaats voor nieuwbouw. De meeste huurders hebben inmiddels een ander huis, in december verhuizen de laatste bewoners. Sint-Joseph wil in februari gaan slopen. Er komen 25 eengezinswoningen en acht appartementen. Sint-Joseph en Visser & Bouwman Architecten ontwikkelden dit plan samen met een bewonersafvaardiging, wijkplatform, Huurdersbelangenvereniging en omwonenden. Nog vóór de jaarwisseling wordt bekend welke aannemer dit gaat realiseren. Eind 2018 moet het project klaar zijn.

Het renoveren van de 26 betonnen eengezinswoningen aan de Dufourstraat en Van Hornstraat start in 2018. Samen met aannemer Knaapen Groep en De Loods Architecten & Adviseurs organiseerde Sint-Joseph enkele sessies waarbij bewoners vertelden wat ze van hun woning en woonomgeving vinden. Die input werd vertaald naar plannen waarmee alle bewoners akkoord zijn. De systeemplafonds worden vervangen door gipsplaten. Ook komen er nieuwe keukens, badkamers, toiletten en geluidsisolatie. Alle woningen gaan voldoen aan het Politie Keurmerk Veilige Woning. Al deze maatregelen worden uitgevoerd zonder huurverhoging. Tegen een kleine huurverhoging kunnen bewoners kiezen voor een grotere badkamer met toilet, een aanbouw achter de keuken of het verwijderen van de schouw in de woonkamer. Alle woningen krijgen zonnepanelen, HR++ glas en isolerende gevelbekleding. Volgens Sint-Joseph scheelt dit minstens 435 euro energiekosten per jaar per woning.

FOTO BOVEN: In de modelwoning aan de Dufourstraat maken huurders hun keuzen. (Foto: Peter de Koning).

Pagina 7: 'Sint-Joseph druk in Breukelen'.