Wim Kuipers, Harry Hendriks en Peter van den Hurk debuteerden dinsdagavond als trio Lokale Mannen. (Foto: Peter de Koning).
Wim Kuipers, Harry Hendriks en Peter van den Hurk debuteerden dinsdagavond als trio Lokale Mannen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

OPTREDEN TRIO LOKALE MANNEN IN 'VANDAAG KOOKT!'

Over liefde, ouder worden en Crocs...

LINDA VAN DE WIEL

Muisstil was het, toen de eerste gitaarsnaar geraakt werd. Het 40-koppige publiek luisterde ademloos naar Wim Kuipers, Harry Hendriks en Peter van den Hurk. Als muzikaal trio 'Lokale Mannen' traden zij dinsdagavond voor het eerst op in horecagelegenheid 'Vandaag Kookt'. In het begin waren ze nog een beetje nerveus, maar het werd een groot succes.

Het streven van de drie mannen werd meteen duidelijk. Hendriks: ,,Wij brengen jullie lieve, kleine liedjes in huiskamersfeer." Van deze uitspraak bleek geen woord gelogen.

PIJNLIJK EN HILARISCH

In een gemoedelijke ambiance genoot het publiek met volle teugen van nummers als 'Ode aan het gras' en 'Bloemenstraat' waarin Kuipers vertelde over het pijnlijke moment dat je, twee maanden nadat zij je heeft verlaten, je ex tegenkomt. ,,En je doet of alles goed is. En dat is dan niet zo." Ook klonk zijn hilarische nummer 'Crocs aan de voeten van een man'. ,,Dit nummer is al wat ouder en redelijk veel mensen kennen het. Als er op sociale media iets met Crocs voorbij komt, word ik daar altijd op gewezen", lachte Kuipers.

Ook het nummer dat Hendriks schreef over het bereiken van de leeftijd van 50, werd goed ontvangen. ,,Ik zie het zo", zei Hendriks, ,,Ik ben halverwege en het mooiste komt er nog aan." En daarmee had hij de essentie van de avond te pakken. Want herkenbaar, mooi, grappig en soms pijnlijk treffend, dat zijn de nummers die Hendriks en Kuipers geschreven hebben en samen met een prima spelende Van den Hurk voordroegen.


SCHILDERES NICOLE VAN KRUIJSDIJK EXPOSEERT PORTRETTEN

Vrouwen uit alle werelddelen bij Bodymince

Nicole van Kruijsdijk uit Rosmalen exposeert vanaf heden, donderdag 30 november bij Bodymince aan de Bosscheweg 157 in Boxtel. Zij heeft zich gespecialiseerd in het schilderen van portretten. Haar huidige serie omvat zestien portretten van vrouwen uit alle delen van de wereld.

De als marketeer opgeleide Van Kruijsdijk schildert al haar hele leven en heeft in 2008 van haar hobby haar werk gemaakt. Naast de vele opdrachten voor met name kinderschilderijen geeft ze ook creatieve workshops.

Voor de portrettenserie 'vrouwen van over de gehele wereld' gebruikt ze vooral acrylverf in grof realistische stijl met een geabstraheerde achtergrond.

ORIGINELE STOFFEN

Tijdens het inrichten van deze bijzondere expositie, die verzorgd wordt door Havemans Kunst, meldde Van Kruijsdijk ook graag originele stoffen en andere materialen uit het land van herkomst van de geportretteerde vrouw in de schilderijen te verwerken. ,,Mijn manier om de kijker nog meer mee te nemen in de sfeer van het land en te laten proeven", aldus de enthousiaste kunstenares.

Thea Verbruggen van Bodymince ziet dat de 'dames' werkelijk van alle landen zijn. ,,Van Braziliƫ tot Spanje en Vietnam tot Afrika. Allemaal even mooi geschilderd. Niemand heeft een behandeling nodig", zegt de eigenaresse van de afslankstudio lachend. De expositie is tijdens openingsuren van de salon gratis te bezichtigen tot eind maart 2018.