Afbeelding
Foto:

What's Up, Tim en Tren?

Ze zijn een beetje slaperig want ze lagen 's avonds pas tegen elf uur in bed. En volgens eigen zeggen zijn hun armen nog moe, maar het was het waard. Tim van der Ven en Tren Verbruggen (beiden 7) gingen maandag namelijk met 22 andere ODC-voetballers van JO8 (jongens onder acht) naar de wedstrijd FC Oss – Jong PSV in de Jupiler League. Niet alleen om de wedstrijd te bekijken, maar ook om met een speler mee het veld op te lopen.

Hoe zijn jullie bij FC Oss terecht gekomen? Tren: ,,Met de auto. Ik ben met iemand meegereden." Tim: ,,Ik ook met de auto. Oh en mijn papa werkt bij FC Oss, hij regelt daar de beveiliging. Dankzij hem mochten we met de voetballers het veld oplopen."

Met wie liepen jullie het veld op? Tim: ,,Ik mocht met de keeper van FC Oss mee." Tren: ,,Ik met 'nummer 7' van Jong PSV. Ik weet niet hoe hij heet."

Jongens, hoe was dat? Tren: ,,Het was heel leuk om met een speler van Jong PSV mee te mogen lopen. Het was jammer genoeg niet zo druk." Tim: ,,Met de keeper liep ik als tweede, achter de scheidsrechter. Op het veld stonden we in een lange rij en mocht ik vóór hem gaan staan."

Wat was er verder nog bijzonder aan de avond? Tim: ,,De lampen vielen aan het einde van de eerste helft uit en ik was toen best bang. Alles werd donker en mama wilde toen naar huis omdat ze niet naar een donker voetbalveld wilde kijken. We stonden geparkeerd bij de spelersbus van Jong PSV en daarmee ben ik nog op de foto gegaan." Tren: ,,Het was heel donker ja: er was een stroomstoring. Ik vond het wel gezellig. Er stond leuke muziek op. En toen de lampen het na een half uur weer deden, werd de wedstrijd in één ruk afgemaakt omdat de stroomstoring vlak voor de rust was."

Voor welke club zijn jullie eigenlijk? Tren: ,,Ik ben fan van PSV en ze hebben met 0-3 gewonnen. Ik ben ook supporter van Willem II, daar voetbalt mijn broer." Tim: ,,En ODC dan? Ik ben voor ODC." Tren: ,,Nee joh, dat is een amateurclub."

OP DE FOTO: Tim (links) en Tren mochten mee het veld op bij FC Oss - Jong PSV. Een bijzondere ervaring voor de jonge voetballertjes (Foto: Peter de Koning).