Vrouwenteam onderuit tegen koploper

Mannen MEP houden zicht op promotieplaats

De mannen van hockeyclub MEP wonnen zondag in Maastricht met 3-4 en houden zicht op promotieplaats drie. De vrouwen van MEP gingen fors onderuit (5-0) bij koploper Eindhoven. De winterstop komt blijkbaar precies op tijd voor de Boxtelse ploeg.

De kraker tussen de nummers een en twee eindigde voor de Boxtelse vrouwen in een deceptie. De eerste helft ging nog gelijk op en was van hoog niveau aan beide kanten. Twee minuten voor rust kwam Eindhoven uit een strafcorner op voorsprong. MEP kreeg in de tweede helft de opdracht om druk te zetten, maar na een snelle tegengoal viel dat plan in duigen. Drie strafcorners op rij velden het vonnis over de Boxtelse ploeg: 5-0.

Coach Westreenen vond de uitslag geflatteerd, maar de overwinning voor Eindhoven wel verdiend. De balans opmakend kan hij stellen dat MEP op de gewenste tweede plaats staat die recht geeft op promotie. Maar het is nog lang geen gelopen koers, omdat ook Hopbel, Warande en Oss nog volop in de race zijn. Wellicht komt na deze tweede nederlaag op rij de winterstop precies op tijd voor MEP om te herstellen van een mindere periode en het tij te keren. Op 4 maart hervatten de Boxtelse vrouwen de competitie met de thuiswedstrijd tegen Goirle. Dan moet MEP, net als aan het begin van de competitie, er weer staan.

STAND EERSTE KLASSE VROUWEN

Eindhoven        12-32        HOD        12-16

MEP        12-28        Goirle        12-14

Hopbel        12-27        HCAS        12-12

Warande        12-26        Sint-Oedenrode        12-9

OSS        12-25        Boxmeer        12-4

Venlo        12-19        Civicum        12-4

Lastig

Coach Peter Verzijden van de MEP-mannen wist dat het lastig zou worden in Maastricht, zeker toen zijn ploeg al na twee minuten door een strafbal op achterstand kwam. Maar in de tiende minuut benutte de attente Jules Baken een assist van Guus van Gardingen: 1-1. MEP was los en door een doelpunt van Giel Pijnenburg en een strafcorner van Sam Verzijden kwamen de Boxtelaren op 1-3. Vlak voor rust brachten de Limburgers de marge weer terug tot een doelpunt (2-3).

In de tweede helft produceerde Guus van Gardingen opnieuw een assist die goed was voor een doelpunt, dit keer van Stijn Koesen. Vlak voor tijd kwam Maastricht opnieuw nog dichtbij (3-4), maar uiteindelijk sleepte MEP de volle winst over de eindstreep. Coach Verzijden was erg blij met de punten, maar vond het geen sterke wedstrijd van zijn ploeg.

INHAALDUEL

Zondag 3 december willen de Boxtelse mannen de positieve lijn doortrekken in het cruciale inhaalduel met Weert. Bij winst haakt MEP aan bij nummer drie HCAS. Bij verlies komen de Boxtelaren in de achtervolgende groep terecht met Oss, Weert en Berkel-Enschot. Afslag zondag in Weert om 14.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE MANNEN

Venlo        12-35        Oss        12-16

Helmond        12-28        HOD        12-14

HCAS        12-24        Maastricht        12-12

MEP        11-19        Concordia        12-11

Weert        11-18        Rosmalen        12-11

Berkel-Enschot        12-18        Hopbel        12-7