Handbalsters snel op achterstand; sterke slotfase keepster

HCB '92 kan Bergeijk niet bedreigen

De handbalsters van HCB '92 begonnen niet scherp aan de thuiswedstrijd tegen Bergeijk. De sterk spelende gasten namen snel afstand en stonden de voorsprong tot het eindsignaal niet meer af.

Bergeijk scoorde de eerste vier goals van het duel. Met twee goede afstandsschoten bracht Mandy van Abeelen de stand terug naar 2-4, maar daar zette Bergeijk twee goals tegenover. De volgende Boxtelse score was het resultaat van een snelle aanval met Janneke Eijkemans en Miranda van Engelshoven die keurig afrondde. Deze twee handbalsters namen samen ook het volgende doelpunt voor hun rekening waarbij de een de ander goed aanspeelde op de cirkel.

De Bergeijkse dames hadden op beide hoeken trefzekere schutters die voor rust de stand nog meer in hun voordeel brachten. Met drie scherpe schoten van Annemarie Sens en een afstandsschot van Mandy van Abeelen probeerde HCB '92 nog iets terug te doen. In de laatste seconde van de eerste helft bracht Manon Foolen de ruststand op 9-14.

GEBRUIK HOEKEN

Kort na rust vielen de goals over en weer tot een stand van 12-19. Daarna maakte Bergeijk weer goed gebruik van de hoeken en de cirkelspeelster. Door het opzetten van een 4-2 aanval kreeg HCB '92 meer kansen op zowel de cirkel als van afstand. Ook werd de bal nog een paar keer goed met twee goals van Van Engelshoven als resultaat. Keepster Mary Swinkels beleefde een sterke slotfase waarin ze twee penalty's en een break-out stopte. Maar de eindzege voor Bergeijk kwam niet meer in gevaar: 18-27.

HCB '92 recr. – EHV recr.        20.00

FOTO BOVEN: Janneke Eijkemans neemt het doel van Bergeijk onder vuur. De gasten lieten zich echter niet van de wijs brengen en bezorgden de Boxtelse handbalvrouwen een duidelijke nederlaag. (Foto: Hans Verberk).

MANNENPLOEG VOLLEYBALCLUB VERSLAAT SKUNK IN VEGHEL

Blox wint van hekkensluiter Udenhout

Ze haddden de volle winst moeten pakken tegen de reserves van Udenhout, de hekkensluiter van de volleybalcompetitie. Maar de vrouwen van VC Blox moesten in de tweede set de eer nipt aan de thuisploeg laten. In plaats van de ingecalculeerde vijf punten, moest Blox genoegen nemen met vier punten.

De passing van Blox liet bij de start van de eerste set te wensen over zodat de aanval moeilijk verliep en Udenhout een voorsprong nam. De Boxtelse ploeg bleef echter in het kielzog en nam door een goede servicedruk de leiding over: 18-25. Ook in de tweede set nam Udenhout een voorsprong doordat Blox de spirit miste. Het spel was te statisch en het lukte niet om tot een gevarieerde aanval te komen. De set werd verloren met 25-23.

In de derde set moest Janne Ariëns meer rust in de ploeg brengen en de passing verbeteren. Op mid scoorden Hanna van Esch en Carmen Steenbakkers, terwijl Maud Herberigs enkele harde en scherpe smashes op buiten bracht waar ze samen met Geno van der Velden een prima aanvalsduo vormde: 18-25. De vierde set ging tot halverwege gelijk op ondanks het betere aanvalsspel van Blox. Door de servicedruk te verhogen wist de ploeg uiteindelijk toch te winnen.

Met een mooie vijfde plaats en uitzicht op de vierde positie halverwege deze competitie doen de vrouwen van Blox het prima. Zaterdag 2 december speelt de ploeg om 12.30 thuis, in sporthal De Braken.

SCHUTTING

Vorige week speelden de mannen van Blox in Veghel tegen Skunk, dat al tijden de warming-up liet merken niet voor de bezoekers onder te willen doen. De eerste set gingen de Boxtelaren echter voor elke bal en met een duidelijke service- en aanvalsdruk werd gewonnen: 20-25. De tweede set begon minder en de gastheren liepen al snel uit. Mede door een lange en goede servicereeks van Fabian Robroek werd de achterstand omgebogen in een gelijke stand en uiteindelijk in een voorsprong. De rallypass liep goed en wanneer de bal niet met de handen kon worden gepasst, werd met de voet gered.

In de derde set begon Sander Sterken op de plek van Verhagen. De tegenstander had veel aanvalsdruk en Blox kreeg de stand maar moeilijk gekeerd. Skunk won met 25-20. In de vierde set lieten de Boxtelaren weer zien wat volleyballen was; zij wonnen met 16-25. Dat was mede te danken aan de 'tijdelijke schutting' aan het net: Daan van den Boer.

Zaterdag 2 december spelen de mannen van de Boxtelse volleybalvereniging Blox tegen PSV een thuiswedstrijd in sporthal De Braken.