Afbeelding
Foto: Hans Verberk

Taekwondoschool weer overladen met eremetaal

De Taekwondo School Dekker (TSD) keerde zondag weer terug van een toernooi met een vracht aan medailles. Ditmaal waren de tegenstanders op het 16de Open Haaglanden-toernooi in Den Haag het slachtoffer.

Vijf gouden medailles (Linda Beekmans, Dinand Verhoeven, Loubna Driouch, Fedde Noordhoff en Mara van der Heijden), zeven zilveren plakken (Van der Heijden, Amy Bressers, Kayleigh Belemans, Nolan Beekhuis, Areeb Abbas, Tilila Marouche en Jenthe Herbers) en vier derde plaatsen (Van der Heijden, Bressers, Belemans en Nabil Qoubbane). Dat was de oogst tijdens het toernooi in de hofstad.

Bijzonder was ook het optreden van Noordhoff. Die speelde pas zijn tweede wedstrijd en veroverde een eerste plek. Ook de debuten van Kenji van Geffen en Nolan Beekhuis en de tweede partij van Cas Paridaens waren speciaal.

TSD maakt zich nu op voor het prestigieuze International Taekwon-Do League Gala (ITL Gala). Tijdens dit evenement spelen alle nummers een, twee en drie onderlinge wedstrijden tegen elkaar.


LOV Liempde

Met een 3-1 overwinning op VC Riethoven hebben de volleybalvrouwen van de Liempdse Omni Vereniging een fraaie derde plaats in het klassement weten te bereiken. Zaterdag 2 december staat om 18.00 uur de thuiswedstrijd tegen concurrent VCE/PSV op het programma in sporthal Pius X.


Taverbo-Sabo staat met één been in de tweede divisie

Tafeltennis

De tafeltennissers van Taverbo-Sabo hebben zaterdag een belangrijke stap gezet richting de tweede divisie. Zij speelden de cruciale wedstrijd om het kampioenschap tegen TT Nijmegen. Met twee punten voorsprong was een gelijkspel al voldoende om de titelkoers in eigen hand te houden..

Taverbo nam deze wedstrijd geen enkel risico en was met Marlotte Staps, Amber van de Velde en Michel Sperling in de sterkste opstelling afgereisd naar Nijmegen. De openingswedstrijden waren voor Taverbo. Staps versloeg betrekkelijk eenvoudig van de Nijmeegse tegenstander Jelco van Grunsven. Van de Velde won van een goed spelende Martijn Wiltink. Sperling kwam echter niet verder dan één game tegen Tony Houxuan van TT Nijmegen. Ook het dubbelspel werd gewonnen door de thuisploeg, waardoor de tussenstand 2-2 stond.

Daarna liep Taverbo uit: Staps won wederom, dit keer van Wiltink. En namens Taverbo versloeg Sperling Van Grunsven na een bloedstollende wedstrijd. Dit bracht de stand op 2-4 voor de Boxtelse ploeg. Na een sensationele wedstrijd tussen de Nijmeegse speler Houxuan ten koste van Van de Velde en een winstpartij van Sperling tegen Wiltink, viel de beslissing uiteindelijk in de negende wedstrijd.

Het beloofde een waar spektakelstuk te worden tussen Houxuan en Staps, de twee topspelers van deze competitie. De tegenstander bleek echter moegestreden en had geen antwoorden op de snoeiharde blokballen van Staps. De Boxtelse tafeltennisser ging er na drie games al met de winst vandoor.

Ook Van de Velde wist de laatste wedstrijd nog te winnen waardoor de topper een ongekende eindstand van 7-3 in Boxtels voordeel opleverde. Een paar puntjes zijn daardoor genoeg om het kampioenschap binnen te halen. Die moeten zaterdag 2 december binnengehaald worden tegen hekkensluiter Westa 3.

SENIOREN

Uitslag donderdag 23 november

Budilia 4 - Taverbo-Sabo 66-4

Uitslagen vrijdag 24 november

PJS 2 - Taverbo-Sabo 5        2-8

JCV 8 - Taverbo-Sabo 7        4-6

Never Despair 12 - Taverbo-Sabo 8        4-6

Never Despair 10 - Taverbo-Sabo 9        8-2

Uitslagen zaterdag 25 november

TT Nijmegen 1 - Taverbo-Sabo 1        3-7

Taverbo-Sabo 2- Die Meede 1        5-5

Taverbo-Sabo 3 - Budilia 1        5-5

Taverbo-Sabo 4 - TTV Bergeijk 3        4-6

Programma vrijdag 1 december

Belcrum 2 - Taverbo-Sabo 2        20.00

JCV 4 - Taverbo-Sabo 3        20.00

Valkenswaard 1 - Taverbo-Sabo 4        20.00

Veldhoven 9 - Taverbo-Sabo 6        20.00

OTTC 4 - Taverbo-Sabo 7        20.00

OTTC 6 - Taverbo-Sabo 8        20.00

Van Herwaarden 9 - Taverbo-Sabo 9        20.00

Programma zaterdag 2 december

Westa 3 -Taverbo-Sabo 1        17.00

JEUGD

Uitslagen zaterdag 25 november

Taverbo-Sabo 1 - TIOS '51 2        4-6

Taverbo-Sabo 2 - Rally 2        4-6

Taverbo-Sabo 3 - Valkenswaard 2        7-3

Taverbo-Sabo 4 - Valkenswaard 4        1-9

Programma zaterdag 2 december

Never Despair 1 - Taverbo-Sabo 1        10.00

Van Herwaarden 1 - Taverbo-Sabo 2        14.30

Never Despair 4 - Taverbo-Sabo 3        10.00

Never Despair 6 - Taverbo-Sabo 4        10.00


Horntreffers herfstkampioen in recreatieve tafeltenniscompetitie

In de BRTC (Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie) zijn maandag de laatste twee wedstrijden van de eerste seizoenshelft gespeeld. Taverbo-Sabo 1 won met 4-6 van Grand café Rembrandt. De Horntreffers werd herfstkampioen zonder zelf in actie te komen.

Ronald van Dael was voor Taverbo-Sabo 1 in de drie enkelspelen ongenaakbaar en gaf zelfs geen game af. Hans van Haaren boekte vervolgens twee overwinningen en bracht het totaal van zijn team op vijf punten. Grand Café Rembrandt bleef steken op vijf punten door winst van Gerrie Hoenselaars, Arnold van der Heijde en twee winstpartijen van Ad Brekelmans. De tussenstand kwam hiermee op 5-4 waardoor het dubbelspel de beslissende partij bleek. De winst in deze spannende match viel in de vijfde en beslissende game in het voordeel van Taverbo-Sabo 1. De einduitslag kwam hiermee op 4-6.

Door de zege komt Taverbo-Sabo 1 in de ranglijst op gelijke hoogte met Grand café Rembrandt. Gezamenlijk staan zij in de spannende competitie op slechts twee punten van de nummers twee Taverbo-Sabo 3 en Taverbo-Sabo 4.

De Dommel wist thuis niet te winnen van Taverbo-Sabo 3: 4-6.

De Horntreffers speelde niet maar haar voorsprong is groot genoeg om zich herfstkampioen te mogen noemen. Het team is daarmee de grootste kanshebber van het algemene kampioenschap van dit seizoen.

Maandag 4 december wordt de eerste ronde van het dubbeltoernooi gespeeld; daaraan nemen vijftien teams deel.


Taverbo-speelster Sanne wint in afdelingenstrijd

Sanne van der Schoot van Taverbo-Sabo nam zondag succesvol deel aan de regionale wedstrijden tussen de afdelingen ZuidWest, Midden, Holland Noord en West. ZuidWest werd eerste tijdens de strijd tussen de regio's. En Sanne pakte een titel in haar categorie.

Het was de 25e keer dat de afdelingenontmoeting werd georganiseerd. Bij tafeltennisvereniging Docos in Leiden namen verschillende spelers het tegen elkaar op voor hun regio én hun club. De jeugdige Boxtelse tafeltennister pakte namens Taverbo-Sabo de eerste plaats bij de welpen.

FOTO RECHTS: Sanne van der Schoot in actie tijdens de wedstrijden tussen de verschillende tafeltennisafdelingen van Nederland. (Foto: Hans Verberk).