Onder leiding van dirigent Mari van Gils voerden de muzikanten van Bigband Boxtel en de Stripe Big Band ook enkele nummers gezamenlijk uit. (Foto: Gerard Schalkx).
Onder leiding van dirigent Mari van Gils voerden de muzikanten van Bigband Boxtel en de Stripe Big Band ook enkele nummers gezamenlijk uit. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

SWINGEND OPTREDEN IN TIJBERZAAL BAANDERHERENCOLLEGE

Bigbands spelen voor het eerst samen

Bigband Boxtel beleefde zaterdag een drukke dag. Het orkest had namelijk twee optredens, waarvan er één heel speciaal was. Voor het eerst in de historie van de Stripe Bigband en Bigband Boxtel traden de beide formaties gezamenlijk op. Het concert vond plaats in de Tijberzaal van het Baanderherencollege.

De avond stond in het teken van het optreden van de beide bigbands. Ze boden een afwisselend programma met zang van Auke Stook, Karin van Mil, Ingeborg Melis en, opnieuw, Maria van Gils. De twee orkesten traden afzonderlijk op, maar voerden ook enkele muziekstukken samen uit, tot genoegen van het publiek.

CONCERT VOOR KBO

's Middags waren de muzikanten van Bigband Boxtel al te horen tijdens een muzikaal programma voor de leden van KBO Boxtel.

Ruim honderd bezoekers genoten van een aantal onderhoudende uren. De bigband opende met een aantal nummers waarin verschillende solisten hun kunsten toonden. Maria van Gils en Donna Hobbelen namen hierbij met succes enkele zangnummers voor hun rekening.

LIEDERTAFEL

Ook succesvol was de Liedertafel onder leiding van Geertje Schellekens. Na de pauze volgde een muzikaal intermezzo van Daan Snellaars, Ad Vissers, Marlies Hobbelen en wederom Maria van Gils.

Maria zong hierbij Indonesische liedjes en werd door Ad en Daan begeleid op ukelele en door Marlies op ritmesectie.