Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

KOLDERREGENTEN CARNAVALSCLUB BEKEND

Vivantjes benoemt graaf Rick en rentmeester Rick

De Liempdse carnavalsclub De Vivantjes heeft met graaf Rick Timmermans en rentmeester Rick van de Laar twee nieuwe pretregenten erbij. Zij worden deze carnavalsperiode bijgestaan door hofnar Stefan van Beers.

De graaf gaat door het leven als Rick Timmermans (21). Hij woont al zijn hele leven in Ploegersland en in het carnavalsseizoen 2007-2008 werd hij bekend als jeugdprins onder de naam Wammes. Sinds ruim een jaar werkt Rick als groepsopvoeder bij De La Salle in Boxtel. Daarnaast is hij regelmatig te vinden in café De Durpsherberg, waar hij zowel achter als aan de bar zijn uren besteedt.

NIEUWE ERVARING

In zijn vrije tijd voetbalt Rick in het achtste elftal van voetbalvereniging DVG waar hij iedere zondag de ballen uit het net probeert te houden. Sinds een jaar heeft Graaf Rick een relatie met Jelle uit Leemput (Utrecht). Aangezien zijn partner van boven de rivieren komt, wordt deze carnaval voor hem een hele nieuwe ervaring.

De graaf wordt dit jaar vergezeld door rentmeester Rick, ook wel bekend als Rick van de Laar (22). Weliswaar geboren als Lampegatter (Eindhoven), maar getogen in Ploegersland. Hij volgt de hbo-studie Human Resource Management in Eindhoven waarvoor hij op dit moment stage loopt bij woonstichting Huis & Erf in Schijndel. Net als de graaf verdedigt hij op zondagmorgen de clubkleuren van DVG 8. Ook de rentmeester is regelmatig te vinden in De Durpsherberg, waar hij maar al te graag drankjes aanneemt van de graaf.

Hofnar Stefan van Beers (21) is net als de graaf, ook Stefan geboren en getogen in Ploegersland. Hij studeert Civiele Techniek aan de Avans Hogeschool in Tilburg.

FOTO ONDER: Rick Timmermans (links) en Rick van de Laar zijn de kolderregenten namens carnavalsvereniging De Vivantjes. (Foto: De Vivantjes).


Gemonde massaal op de been voor Sinterklaas en Pieten

De kinderen in Gemonde kwamen zondagmiddag met hun zelf ingekleurde vlaggetjes massaal af op de intocht van Sinterklaas en zijn Pieten in het dorp. Rond twee uur trok een bonte stoet naar de kiosk aan de Dorpstraat.


Prijs voor innovatieve samenwerking

Het in Vught gevestigde bedrijf De Jong Accountants en Adviseurs, dat ook in de regio Boxtel diverse klanten heeft, won onlangs de Exact Cloud Award 2017. Volgens de jury is het kantoor 'het toonbeeld van innovatief samenwerken met klanten'.

De Exact Cloud Award is georganiseerd voor accountants- en administratiekantoren die innovatie en samenwerking met hun klanten bevorderen en naar grote hoogte stuwen. De prijs wordt voor het vijfde jaar uitgereikt. Driehonderd kantoren waren genomineerd en ruim 4.000 mensen brachten hun stem uit.


Ook burgemeester Jan Pommer van de gemeente Sint-Michielsgestel maakte de intocht mee. Hij ontving Sinterklaas en zijn helpers op de kiosk na hun ritje door het dorp, dat muzikaal begeleid werd door fanfare Sint-Lambertus.

KIOSK

Ondertussen hadden de kinderen zich aan de voet van de kiosk verzameld, waar zij met hun zelfgemaakte vlaggetjes wapperden.

Een aantal dagen voordat de gulle kindervriend met zijn gevolg aankwam in Gemonde, werden op basisschool Sint-Lambertus kleurplaten uitgedeeld waarop de kinderen hun creatieve Sint-Nicolaastekeningen kwijt konden. En dat hadden zij dan ook in groten getale gedaan, een actie die Sinterklaas en zijn Pieten erg op prijs stelden.

FOTO ONDER: Sinterklaas en zijn Pieten werden enthousiast ontvangen door de kinderen in Gemonde. Zij hadden hun beste beentje voorgezet door de kindervriend en zijn Pieten toe te zwaaien met zelf ingekleurde vlaggen. (Foto: Gerard Schalkx).

Afbeelding