Remco Schellekens wordt in Berlicum belaagd door verdedigers van BMC. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

DERDEKLASSER GEEFT VOORSPRONG PRIJS

ODC doet zichzelf tekort met verlies in Berlicum

Er zat zondag meer in voor ODC in de uitwedstrijd tegen BMC. Op beslissende momenten lieten de tricolores het liggen in Berlicum, waar de strijd pas na rust echt losbrandde. De gastheren kwamen aan de leiding, maar de gebroeders Van der Struijk bogen dat met elk een treffer om in een voorsprong voor de Boxtelaren. Door onoplettendheden van hun tegenstander kon BMC in de laatste fase nog twee keer scoren waardoor ODC volkomen onnodig met verlies naar huis werd gestuurd: 3-2.

Om in het spoor van koploper Real Lunet te blijven, moest ODC het duel met promovendus BMC winnen. Die ploeg heeft een kwaliteitsimpuls gekregen doordat enkele oud-spelers zijn teruggekeerd op het oude nest.

ODC had aanvankelijk het beste van het spel; het enige dat ontbrak was een doelpunt. Dat had na een klein kwartier moeten vallen. Remco Schellekens kon alleen op het doel af gaan, maar speelde de bal te ver voor zich uit waardoor keeper Jesper Langenhuijsen eenvoudig redding bracht. Even later kreeg Lex van de Biggelaar een enorme kans na voorbereidend werk van Verkaik en een slim overstapje van Schellekens. De linkspoot had echter te veel tijd nodig waardoor de Berlicumse verdedigers alsnog konden ingrijpen.

GEEN GELUK

Na de pauze deed BMC er een schepje bovenop en het team profiteerde al snel van slordig uitverdedigen van ODC. Richard de Laat schoot de openingstreffer in het Boxtelse doel, nadat ODC de bal niet weg kreeg bij een corner. Maar de Molenwijkploeg kwam snel langszij. Met een uitstekende individuele actie zette Van de Biggelaar zijn ploeggenoot Schellekens alleen voor het doel. De spits stuitte tot twee keer toe op de doelman, waarna Dirk van der Struijk de terugkomende bal tegen de touwen schoot: 1-1.

Een paar minuten later kwamen de rood-wit-blauwen op voorsprong. Weer was Van de Biggelaar de man van de voorbereiding en dit keer was het Frank van der Struijk die succesvol afrondde. ODC slaagde er daarna niet in de wedstrijd in het slot te gooien. In de 65e minuut werd er opnieuw slecht weggewerkt bij een hoekschop. En wéér profiteerde BMC, dit keer in de persoon van invaller Bram Verhoeven (2-2).

ODC zette vervolgens aan om alsnog de drie punten te grijpen. Maar de Boxtelaren leden te veel balverlies en wonnen te weinig duels tegen een tegenstander die een tandje bijzette. Vijftien minuten voor tijd scoorde de thuisploeg de winnende treffer via Verhoeven. Hierna voerde ODC nog een slotoffensief uit, maar de ploeg had geen geluk. Van de Biggelaar had de 3-3 op zijn schoen, maar kwam niet tot scoren en in de blessuretijd ging de bal ook nog een keer via de lat over het Berlicumse doel.

ODC kreeg uiteindelijk te weinig maar had dat voor een groot deel aan zichzelf te wijten. Het missen van te veel kansen en balverlies door nonchalant spel deed de ploeg de das om. Zondag 3 december komt Haarsteeg naar sportpark Molenwijk en kan de Boxtelse derdeklasser wat recht zetten. Aftrap om 14.30 uur.

FOTO ONDER: Remco Schellekens wordt in Berlicum belaagd door verdedigers van BMC. (Foto: Hans Verberk).