SPANNING TERUG IN ZATERDAGCOMPETITIE

Zaalvoetballers Nike FC boeken eerste nederlaag

In de eerste klasse van de zaalvoetbalcompetitie op zaterdag bleef Nike FC tot op heden ongeslagen. Maar Second Cars bracht de spanning weer helemaal terug door te winnen. In andere competities is die spanning nog steeds afwezig...

De spelers van Nike FC verloren zaterdag na een zegereeks van zeven wedstrijden. Second Cars won met 1-3 en staat nu twee verliespunten achter op Nike FC. In de eerste klasse op maandag blijft Team Van Stekelenburg, dat de eerste zes wedstrijden won, vooralsnog de onbetwiste koploper. Ook in de tweede klasse op maandag, waar onder meer Selissen Boys en Rijschool Gestel 2 het tegen elkaar opnamen (zie foto), staat Wijnpakkettenonline met zeven overwinningen uit zeven wedstrijden eenzaam bovenaan. De zaterdagklasse 2 blijf wel onverminderd spannend: drie ploegen gaan met 15 punten aan kop. (Foto: Hans Verberk).

Irene haalt uit tegen Drunen

De voetballers van Irene uit Gemonde deelden zondag een flink pak slaag aan tegen FC Drunen. Hoewel de gasten sterk openden, stond er na het eindsignaal een forse overwinning voor de thuisploeg op het scorebord. Het werd namelijk 7-2 op sportpark De Laat aan de Kaal Hoefsteeg.

In het begin van de wedstrijd zag het er niet naar uit dat Irene een ruime zege zou boeken. De Drunenaren zetten direct vanaf de aftrap druk en waren een paar keer gevaarlijk via hun snelle rechtsbuiten. Het was echter de thuisploeg die na tien minuten met 2-0 voor stond. Als eerste kwam Jorick de Vos oog in oog met de Drunense doelman, na een keurige pass van Bryan Hellings. En niet veel later speelde diezelfde De Vos op eenzelfde wijze Owen van Lith aan, die eenvoudig voor de 2-0 aantekende. Toch was FC Drunen op dat moment niet het mindere elftal op het veld, maar sprong Irene effectief met haar kansen om.

Irene kreeg na 25 minuten een corner die door Gijs Voets werd genomen. Ploeggenoot Lechu Chielinsky kopte de bal bij de tweede paal op de lat waarna Stijn Me-

melink de terugspringende bal in het doel kopte: 3-0.

Binnen het halfuur zou FC Drunen echter nog iets terugdoen. Jurrian Schellekens hield in de 30e minuut een tegenstander vast. Hoewel de Gemondse doelman de toegekende vrije trap nog goed redde, schoot de Drunense spits in de rebound beheerst raak waardoor het 3-1 werd.

Maar nog vóór rust bracht Irene het verschil weer op drie doelpunten. Van Lith speelde zichzelf op rechts goed vrij. Hij werd in het doelgebied van de tegenstander omver geduwd en benutte vervolgens zelf de toegekende penalty. Maar vlak na de aftrap lag de bal aan de overkant alweer in het net. Een vrije trap werd hoog voor het doel geslingerd en keurig doorgekopt door een Drunense speler waardoor de eerste helft eindigde in 4-2.

VERDEDIGING

Het spelbeeld veranderde na de rust nauwelijks, maar Irene verdedigde wel beter. Aanvallend bleven de kansen komen voor de thuisploeg en na een diepe bal van Marc van Grinsven maakte Van Lith 5-2. In de laatste tien minuten van de wedstrijd waren het de A-junioren Voets, Ferdy van Zon en Mats Davids die met mooi voetbal nog voor meer dreiging zorgden.

Van Zon scoorde na een puike combinatie 6-2 en Voets scoorde de zevende Gemondse treffer na een slim een-tweetje met Van Zon. Al met al wonnen de mannen van Irene verdiend. Zondag 3 december staat een uitwedstrijd in Oirschot op het programma tegen De Bocht '80. Het duel begint om 14.30 uur.