Afbeelding
Foto:

Wielerevenement op 23 en 24 december

Cyclocross De Langspier breidt uit met jeugddag

De Stichting Wielerbelangen Boxtel (SWB) is druk bezig met de voorbereidingen voor de jaarlijkse cyclocross bij recreatieplas De Langspier. Dit wielerevenement duurt dit keer een heel weekend: zaterdag 23 en zondag 24 december.

Traditioneel vinden op zondag de seniorenwedstrijden plaats van de KNWU in alle categorieën. Voor het eerst breidt het evenement fors uit en trekt de SWB de zaterdag erbij. Dat wordt een wedstrijddag met alle jeugdcategorieën. Dit is een initiatief van Wielervereniging Schijndel die ook betrokken is bij de organisatie. De SWB is gestopt met het Open Boxtels Kampioenschap. De organisatie moest daar noodgedwongen toe besluiten, omdat bij de laatste editie onverzekerde zwartrijders een potentieel gevaar vormden voor de overige renners. Dat risico wil de organisatie niet meer lopen.

De cyclocross bij De Langspier is jaarlijks een aantrekkelijk en bijzonder evenement op de regionale wielerkalender. De combinatie van een sterk rennersveld en het aansprekende parcours, trekt stee-

FOTO RECHTS: Archiefbeeld van de elitewedstrijd op 21 december 2014. Over enkele weken is recreatieplas De Langspier opnieuw het aansprekende decor voor de traditionele cyclocross. (Foto: Peter de Koning).

vast veel publiek naar deze locatie aan de Molenwijkseweg. In een latere editie van Brabants Centrum volgt meer informatie over deze cyclocross.