DVG in extremis naar zege tegen voetballers van DBS

Liempdenaren winnen door pingel

DVG pakte zondag de derde overwinning op rij. In de uitwedstrijd tegen DBS in Eindhoven boekten de Liempdse voetballers in de absolute slotfase de overwinning: de scheidsrechter legde de bal op de stip en onder grote druk schoot Daan Voets zijn ploeg naar de zege.

De opening was echter voor de Eindhovenaren. In de eerste minuut werd al op de paal en de lat geschoten. Na deze bliksemstart maakte DVG het de keeper van DBS lastig. Die treuzelde te lang met de bal aan de voet waardoor aanvaller Bas van Houtum zijn uittrap blokte. Maar de situatie die ontstond was niet gunstig voor een schot.

Aanvankelijk hield DBS echter het sterke van het spel en speelde een fysieke wedstrijd waardoor de grenzen van het toelaatbare al snel werden opgezocht. Een actie op de achterlijn werd een beetje knullig verdedigd door DVG. Via de rug van een verdediger lag de bal plots voor het inschieten voor een Eindhovense voetballer: 1-0.

De sterke start van DBS was daarna voorbij en DVG kwam beter in het spel. Een puike hoekschop van Wilco Voets werd door Van Houtum vakkundig ingekopt. Jeroen Caarls moest vervolgens geblesseerd gewisseld worden voor Luuk van de Ven, die later nog een belangrijke rol zou vervullen.

DBS kwam bijna opnieuw op voorsprong. Uit een corner werd de bal door doelman Mark Faes met één hand weggeslagen en belandde voor de voeten van een Eindhovense voetballer. Faes tikte de bal bekwaam over de doellat. Iets later liep Twan van den Broek het zestienmetergebied van de tegenstander binnen waarbij hij onderuit werd gelopen maar de scheids zag er niets in.

BUITENSPELVAL

DBS heeft de reputatie om na de rust goed uit de startblokken te komen. Dat gebeurde en een soortgelijk scenario als aan het begin van de wedstrijd dreigde voor DVG. Maar de Liempdenaren bleven oplettend. De lastige buitenspelval was voor DBS moeilijk te verkroppen waardoor er een vlammetje in de pan sloeg met een directe rode kaart voor een Eindhovense voetballer als gevolg.

Echt bepalend voor de wedstrijd was deze man-minder-situatie echter niet. Ook in ondertal kreeg de thuisploeg goede kansen op de voorsprong. Ook DVG kreeg mogelijkheden. Vooral Bart de Windt; hij miste een goede poging met het hoofd en een schot vanaf de zestienmeterlijn ging over het doel. Ook DBS mistte nog een keer en toen de klok richting de 90e minuut liep, leek het duel op een gelijkspel uit te draaien.

De eerder ingevallen Van de Ven werd echter binnen het Eindhovense doelgebied ten val gebracht. De arbiter legde de bal op de stip. Daan Voets bleek een ijskonijn en schoot in extremis de bal binnen: 1-2.

JO19-2: DVG – Mariahout 14.30

FOTO ONDER: Als een ijskonijn schoot DVG-speler Daan Voets de 1-2 binnen tegen DBS uit Eindhoven. De benutte penalty bezorgde de Liempdenaren de overwinning in de slotfase van de wedstrijd. (Foto: Toon van Ruremonde).