Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Organisatoren: 'Er komt een vijfde editie'

Hoofdprijs Bokselse Kwis voor MEP

LINDA VAN DE WIEL

Het was vrijdagavond druk in activiteitenboerderij 't Dommeltje. Alle aanwezigen hadden één prangende vraag: wie heeft de Bokselse Kwis gewonnen? Op deze en andere vragen kwam na een paar weken vol spanning afgewacht te hebben, een antwoord. Het kostte 95 teams bloed, zweet en tranen tijdens de quizavond op 4 november. En alle deelnemende groepen hoopten er natuurlijk met de hoofdprijs van 1.000 euro vandoor te gaan. Dat lukte Team 100%, spelend voor hockeyclub MEP. Met één puntje verschil...

De meeste teams hadden voorafgaand aan de prijsuitreiking hoge verwachtingen. Quizzle Sizzle eindigde vorig jaar als zevende en had de ambitie dit jaar nog beter te presteren. De groepsleden hadden dan ook een uitgebreide strategie uitgedacht. Peter Timmermans (54) lichtte toe: ,,Wij doen vanaf het eerste jaar mee, dus we wisten wat we moesten verwachten. We waren met ongeveer 25 mensen en verdeelden de taken en opdrachten. De mensen die veel van sport weten, gingen aan de gang met deze categorie en hetzelfde gold voor de andere onderdelen. We hadden zelfs een 'floormanager' die alles in de gaten hield en iemand die de catering verzorgde. Onze verwachtingen zijn hooggespannen." En hoewel de voorbereidingen nagenoeg perfect waren, lukte het Quizzle Sizzle niet de top 5 binnen te dringen. Maar de negende plaats was een prima resultaat.

GEEN OVERZICHT

William van Erp (45) van 'Kwisikwel' maakte dit jaar zijn debuut. ,,De anderen hebben wel eerder meegedaan hoor, ik ben ingeschoven en kreeg te horen wat ik moest doen. Ik werd bijvoorbeeld naar de vragenronde in het gemeentehuis gestuurd en er werd een schoonmoeder ingeschakeld om kerstballen te breien. Hoe het gegaan is? Ik heb werkelijk geen idee, ik heb totaal geen overzicht, maar de anderen zijn enthousiast."

De verwachtingen van Kim Vervoort (34) waren minder hoog gespannen. ,,Of je me wat mag vragen? Ja hoor, als jouw vragen niet zo moeilijk zijn als die van de quiz", grapte ze. Met haar team '9 op de schaal van rechter' stationeerde zij zich tijdens de quizavond in café De Borrel. ,,Het was weer heel gezellig. En meedoen is belangrijker dan winnen, net zoals bij de Olympische Spelen. Ik denk dat we ergens in de middenmoot geëindigd zijn."

En dan de winnaars: ,,We deden aan alle edities van de Bokselse Kwis mee en zijn dus ervaren. Een paar weken kwamen we al een aantal keer samen om onze strategie te bepalen", vertelt een euforische Elke Goossens (45) lid van Team 100%. ,,Ook hebben we een waslijn hangen zoals veel teams. Het geld is voor de jongste jeugd van MEP. Wat we er precies mee gaan doen, weet ik nog niet. Maar het was weer een topavond."

Niet alleen de teams waren enthousiast over de Bokselse Kwis. De organisatie, die bestaat uit Patricia van Amelsvoort, Saskia Maltha en Marc Cleutjens, kijkt ook tevreden terug op de vierde aflevering waarin vele uren werk zaten. Van Amelsvoort verklapte dat er een vijfde komt: ,,Zet het maar vast in je agenda: op 3 november 2018 mogen jullie weer quizzen."

Uitslag

1. Team 100%, 282 punten (1.000 euro voor hockeyclub MEP); 2. Er is er EENDJE jarig, 281 punten (750 euro voor Boxtel's Harmonie); 3. Tussen de Dekens, 270 punten (500 euro voor hospice Acacia). Extra prijzen van 150 euro waren er onder meer voor de mooiste kerstbal, de beste teamfoto en de mooist verklede 'haas'. Kijk voor de volledige uitslag op www.debokselsekwis.nl.

FOTO BOVEN: Uitgelaten neemt Team 100% de eerste prijs van de Bokselse Kwis in ontvangst.

FOTO ONDER: Ans van Weert van team Er is er EENDJE jarig, dat als tweede eindigde, sprak na afloop een dankwoordje uit aan de drie organisatoren: Patricia van Amelsvoort (links), Saskia Maltha en Marc Cleutjens. Rechts teamcaptain Renate de Vries van de runner-up. (Fotos: Gerard Schalkx).


Inzamelactie omroep voor Voedselbank

De jaarlijkse actie 'Samen voor de Voedselbank' van Omroep Brabant duurt dit keer van maandag 4 tot en met vrijdag 15 december. Het doel is zoveel mogelijk lang houdbare producten inzamelen. Helpen kan op drie manieren: producten doneren, een eigen actie bedenken of inzamelpunt worden.

Volgens onderzoek leeft in Brabant een op de negen kinderen onder de armoedegrens; dit zijn ongeveer twee tot drie kinderen in iedere schoolklas. Voedselbanken bieden steun in de vorm van voedselpakketten, maar zij kampen met een steeds kleinere bevoorrading. De actie van Omroep Brabant schiet de voedselbanken te hulp. Om het inleveren van lang houdbare spullen zo makkelijk mogelijk te maken, zijn meer inzamelpunten nodig. Bijvoorbeeld scholen, winkels, sportscholen, kinderdagverblijven, sportverenigingen en kantoren worden door Omroep Brabant opgeroepen om zich aan te melden. Alle inzamelpunten komen op een overzichtelijke digitale kaart op www.omroepbrabant.nl/inzamelpunt. Producten kunnen ook worden ingeleverd bij de studio van Omroep Brabant in Son en bij de 'Voedselbank-karavaan' en mobiele radiostudio die van 11 tot en met 15 december door de provincie rijden. Wie een inzamelpunt wil openen of wil meehelpen met de actie, kan contact opnemen met het voedselbankteam: voedselbank@omroepbrabant.nl of via tlefoonnummer 06-20247703. Vorig jaar haalde Omroep Brabant met deze actie een recordaantal van 128.695 producten op.

Afbeelding