Aanvallende instelling niet lonend tegen Gloria UC

Veerkrachtig LSV strijdend ten onder

Gesteund door de goede resultaten van de laatste weken ging LSV zondag met een aanvallende instelling het veld in tegen Gloria UC uit Baarle-Nassau. Die instelling bleek wat naïef. Ondanks een aantrekkelijk spelbeeld was vooral Gloria UC gevaarlijk en won met 2-4.

Op het veld in Lennisheuvel waren de gasten vooral gevaarlijk via corners en vrije trappen. De doelpunten uit die standaardsituaties maakten het verschil. De openingstreffer kwam voort uit slecht uitverdedigen door LSV, wat Roy Benaers in staat stelde eenvoudig 0-1 binnen te tikken in de 40e minuut.

OPPORTUNISTISCH

Na rust startte LSV fanatiek en na een mooie aanval scoorde Abdelatif Azammad de gelijkmaker. De vreugde was kort, twee minuten later kopte Niels Lambrechts uit een corner vrijwel ongehinderd binnen. Opnieuw toonde LSV veerkracht. Twee minuten na de 1-2 bereikte Maikel van Kasteren de achterlijn en zette voor op Thijs Verhagen die keihard afrondde. LSV bleef opportunistisch spelen, maar moest dat bekopen met twee tegendoelpunten in de slotfase, door opnieuw Lambrechts en Koen van den Broek.

JO19-1: Taxandria 4 - LBC        12.45

FOTO BOVEN: Aan inzet en een aanvallende instelling ontbrak het niet bij LSV. Toch ging Gloria UC in Lennisheuvel met de volle winst aan de haal. Op de foto kiest LSV-speler Yassine Rouadi de aanval. (Foto: Hans Verberk).

Laagvlieger Keldonk ruim verslagen in fysiek duel

Boxtel doorbreekt negatieve tendens

De hoofdmacht van RKSV Boxtel probeerde zondag in de uitwedstrijd tegen het laaggeklasseerde Keldonk de tendens van verliespartijen te doorbreken. In een redelijk fysieke wedstrijd boekten de Boxtelaren een goed resultaat (1-4), waardoor er weer wat licht gloort aan het eind van de tunnel.

In de eerste minuten was weinig te merken van een Boxtels overwicht. Keldonk meldde zich drie keer in het strafschopgebied van Boxtel, maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet en de aanvalsstorm ging vlug weer liggen. Vanaf dat moment had Boxtel constant balbezit. Een treffer kon niet uitblijven. Op links brak Jesse van Homelen in de 15e minuut door en gaf goed voor op Ramon de Laat die koel afrondde: 0-1. Boxtel hield tot aan de rust het betere van het spel met 75 procent balbezit, maar tot echt grote kansen kwam het niet.

Keldonk kreeg tijdens de rust waarschijnlijk een donderpreek van de trainer, want direct na de hervatting herhaalden zich de openingsminuten met opnieuw een paar goede kansen voor de thuisploeg. Na een bal op de lat tikte Boxtel-keeper Tommy Verhagen, die de laatste weken uitstekend in vorm is, de rebound over het doel. Bij de daarop volgende corner ging de keper opnieuw gestrekt om de gelijkmaker te voorkomen. Vervolgens nam Boxtel weer het voortouw. Voor een neutrale toeschouwer lijkt het wel of Boxtel in de opbouw te vaak de verkeerde keuzes maakt en daardoor eenvoudig balverlies lijdt. Tegen een zwakke tegenstander als Keldonk moet de Munselploeg eerder kunnen doordrukken. In de 65e minuut viel dan eindelijk de verlossende 0-2. Robin van de Laak veroverde de bal na slecht uitverdedigen en snelde naar de achterlijn voor een goede voorzet. De mee opgekomen Ramon de Laat anticipeerde goed en tekende zijn tweede goal van de wedstrijd aan.

Geel

In de 72e minuut werd Van Homelen naar de grond getrokken. Dezelfde Van Homelen legde de vrije trap panklaar op de mee opgekomen Rick van Hamond die knap de 0-3 binnenkopte. Vervolgens profiteerde Keldonk van verdedigend geklungel bij Boxtel (1-3) en begonnen beide ploegen aan een slotfase waarin de scheidsrechter nog enkele keren geel trok, onder andere voor de Boxtelaren Mark van de Westelaken, Stefan Persoons en Lars van Hamond. In de laatste minuut stuurde Rick van Hamond op links een keurige pass op de vrijstaande Van Homelen, die zich geen moment bedacht en met een loeiharde streep in de verre hoek de eindstand op het scorebord zette: 1-4.

Zondag mag Boxtel het weer thuis gaan proberen tegen SBC uit Son en Breugel, aanvang 14.30 uur.

Keldonk 1 - Boxtel 1        1-4

Boxtel 2 - Zwaluw VFC 2        1-1

Boxtel 3 - TGG 4        2-5

Boxtel 5 - Hilvaria 3        3-1

Boxtel 6 - Den Dungen 4        6-4

ODC 8 - Boxtel 7        1-2

Boxtel 8 - Vlijmense Boys 5        8-2

BVV/Timmermans Infra 4 - Boxtel 9        5-3