Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

EERSTE EDITIE WINTERFAIR LIEMPDSEN HERD 'MEGA BEZOCHT'

'De boerderij was constant vol'

PÅL JANSEN

Sinds vier jaar organiseert Claartje Zijlstra twee keer per jaar een verkoop bij haar thuis samen met Vanessa Maes om diens tassen van Seam by Nature aan de man te brengen. ,,Hartstikke leuk om te doen", zegt Claartje. ,,Tossy de Man (voorzitter Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde - red.) vroeg ons twee maanden terug om ook mee te helpen met de organisatie van de Winterfair Liempde. Het werd echt mega bezocht."

Zondag was de eerste editie van de Winterfair Liempde, waar verschillende ondernemers uit Liempde en de regio hun kraampjes hadden gestald. Honderden bezoekers kwamen af op de winterse artikelen die er te koop waren. ,,Er begon zich op een gegeven moment zelfs een rijtje te vormen voor de ingang", vervolgt Claartje. ,,Eigenlijk openden we pas om 14.00 uur, maar daarvoor stonden bezoekers al te wachten. Zoiets kan ook alleen in Liempde", lacht ze.

BRAINSTORMEN

Het tweetal pakte de organisatie samen op met Diane Melis, bloemisten Toos en Jan van de Koevering en Désiré van Laarhoven. ,,Snel zijn we na de vraag van Tossy met een clubje bij elkaar gaan zitten en gaan brainstormen wie er op zo'n korte termijn allemaal nog mee wilden doen", aldus Claartje.

Desondanks stond de boerderij vol met ondernemers en uiteindelijk kwamen ook de bezoekers in groten getale af op het evenement. Claartje: ,,Misschien moeten we maar eens nadenken over een zomerfair in d'n Liempdsen Herd."

FOTO BOVEN: Medeorganisator Claartje Zijlstra schatte dat er ongeveer duizend mensen d'n Liempdsen Herd hebben bezocht voor de eerste editie van de Winterfair Liempde. (Foto: Gerard Schalkx).


FAMILIEBEDRIJF AUTO VAN OORSCHOT BESTAAT 50 JAAR

Gouden jubileum 'Van Oorschotjes'

De zandweg tussen Liempde en Sint-Oedenrode was nog maar net verhard toen Hein en Tonnie van Oorschot hun garagebedrijf aan de Roderweg begonnen. Deze week is dat vijftig jaar geleden. Zonen Bart en Jeroen, inmiddels 25 jaar de eigenaren, laten het gouden jubileum niet stilletjes aan zich voorbijgaan...

In de vijftig jaar dat de garage bestaat, is Van Oorschot uitgegroeid tot een familiebedrijf. Naast zonen Bart en Jeroen is onlangs ook kleinzoon Job fulltime in de garage komen werken. Bovendien schieten ook partners Lian en Sylvia te hulp wanneer dat nodig is.

KIJKGLAS

Bij de garage verkochten Hein en Tonnie van Oorschot al benzine toen er op de pomp nog het opschrift 'Het kijkglas moet vol zijn' stond. Het bedrijf overleefde de oliecrisis en het 'Kwartje van Kok' in 1991, de accijnsverhoging die de toenmalig minister van Financiën Wim Kok invoerde om de staatskas te spekken. Hard en veel werken, ook buiten de openingstijden, waren de sleutel tot succes, volgens de familie.

Om het 50-jarige jubileum samen met de klanten te vieren, houdt 'Van Oorschotjes', zoals de garage in Liempde bekend staat, tot 1 januari voordeelacties.

FOTO LINKS: 25 jaar geleden werd het familiebedrijf overgenomen door zonen Bart en Jeroen. Inmiddels is Auto van Oorschot een moderne garage waar klanten bediend worden op het gebied van jonge gebruikte auto, onderhoud en apk, schadereparatie, aankoopadvies en brandstof. (Foto's: Van Oorschot).

FOTO RECHTS: Hein en Tonnie van Oorschot begonnen vijftig jaar geleden in dit pand aan de Roderweg in Liempde hun garage.


Kleurspotters en konijnenzoekers op Vogeltjesmarkt

Kooien, vogelhuisjes, vetbollen en natuurlijk tal van vogels en kleine huisdieren. De accommodatie Ons Doel van handboogschutterij L'Union Liempde stond er zaterdag vol mee. Vogelvereniging De Notenkraker uit Liempde hield deze dag een vogeltjes- en kleine huisdierenmarkt.

,,Ik let vooral op een 'goede kleurstelling' en de conditie van de vogel', zei een van de marktbezoekers. Al bij het ochtenddauw was er publiek afgekomen op de markt. Tjokvol stond de accommodatie van L'Union, ook aan de buitenkant van het gebouw. Met vogels in kooien, maar ook met allerlei accessoires en andere dieren. ,,Ik ben hier voor de k'nijnen", vertelde een bezoeker resoluut.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding