Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

BOXTELS BEDRIJF WINT PRIJS VAN STICHTING AANTWERK

MVO Award voor Holland Recycling

Holland Recylcing, het Boxtelse bedrijf dat is gespecialiseerd in demontage van elektronische apparatuur, heeft donderdag 23 november de MVO Award gewonnen. De prijs voor maatschappelijk verantwoord ondernemen werd voor de eerste keer uitgereikt door stichting Aantwerk, een werkgeversplatform in Noordoost-Brabant dat enkele jaren geleden werd gestart door werkvoorzieningschap WSD en twee zusterorganisaties.

De prijs werd door juryvoorzitter Bert Pauli, gedeputeerde van de provincie, uitgereikt aan algemeen directeur Majid Arai van Holland Recycling. Dat gebeurde in de Orangerie te 's-Hertogenbosch, waar Aantwerk haar jaardiner hield. De meerderheid van het publiek was gecharmeerd van het unieke personeelsbeleid van de afvalverwerker die is gevestigd aan de Schouwrooij op het Boxtelse bedrijventerrein Ladonk. Daar zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk, onder hen diverse statushouders.

Arai, die op zesjarige leeftijd met zijn ouders en broertje vanuit Iran naar hier is gevlucht, deed in de Orangerie zijn persoonlijk verhaal. ,,Een prachtige successtory van een man die kansen heeft gekregen en die met beide handen heeft aangegrepen. Dit en meer verhalen van mensen die vertellen wat werk met ze doet, deed de 150 aanwezigen zo nu en dan de adem stokken", meldt Aantwerk op haar website.

ELEKTRONICA

Eerder dit jaar startte Holland Recycling een samenwerkingsverband met WSD. ,,De medewerkers gaan bij ons aan de slag met demontage van hoogwaardige elektronica", legde directeur Bekkema eerder in Brabants Centrum uit. ,,Het project is een groot succes en we hopen hiermee mensen te kunnen laten doorstromen naar andere werkplekken." In de regio Noordoost-Brabant zitten nog steeds 29.000 mensen thuis op de bank die willen en kúnnen werken. Daarvan hebben zo'n 15.000 personen geen startkwalificatie.

GROTE FOTO BOVEN: Een medewerker van Holland Recycling aan het werk met het demonteren van hoogwaardige elektronica. (Foto: Gerard Schalkx).

KLEINE FOTO: Algemeen directeur Majid Arai (rechts) ontving de MVO Award uit handen van juryvoorzitter Bert Pauli, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant. (Foto: Aantwerk).


HORECA IN VOORMALIG BANKKANTOOR

Broodjeszaak Deegeluk: lekkers met een verhaal

De droom om een eigen zaak te openen was er bij zowel Lotte van den Anker als Michel den Ouden. Een jaar geleden maakten zij hun plannen concreet. Morgen, vrijdag 1 december opent het ondernemersduo de deuren van haar broodjeszaak 'Deegeluk' aan de Boxtelse Markt.

LINDA VAN DE WIEL

De naam Deegeluk behoeft wellicht wat uitleg. ,,Deeg staat voor de lekkere broodjes die wij serveren, geluk voor wat we mensen willen bieden en degelijk staat uiteraard voor kwaliteit en betrouwbaarheid", aldus ondernemer Lotte.

Deegeluk laat zich niet onder één noemer vangen. Lotte licht toe: ,,In onze horecaonderneming serveren we een lekkere lunch en goede koffie maar we verzorgen ook de catering van bedrijven. Daarnaast verkopen we de producten die wij serveren ook apart. Denk aan lekkere kazen en jam, maar ook onze koffie en thee is te koop, los of als leuk verpakt cadeautje."

LUNCHTROMMELS

Deegeluk biedt ook verse eenpansgerechten en lunchtrommels die klanten kunnen afhalen. ,,En we hebben een lunchabonnement: klanten kunnen volgens een vaste afspraak een krat vol producten komen halen."

Michel en Lotte vinden het belangrijk om bewust met eten om te gaan. Zo maken ze waar mogelijk gebruik van regionale producten. ,,Ik rijd elke week een rondje langs verschillende boeren om bijvoorbeeld hun kaas en vlees te kopen, lekkere producten met een verhaal", vertelt Lotte.

Deze bewustheid is ook zichtbaar in de gezellige inrichting van de horecaonderneming. ,,Alle materialen zijn hergebruikt. Van de tafels tot de stoelen en de veranda, alles is door ons opgeknapt of heeft een geheel andere functie gekregen. En de klussen die we niet zelf kunnen, hebben we uitbesteed aan lokale ondernemers. We vinden het belangrijk om de samenwerking zoveel mogelijk in Boxtel te zoeken. We hebben dit bijvoorbeeld ook gedaan met SintLucas. Studenten maakten voor onze onderneming een originele kaart voor klanten van de catering."

Deegeluk is geopend van dinsdag tot en met zaterdag en tijdens koopzondagen. Meer informatie is te vinden op www.deegeluk.nl.

Afbeelding