Afbeelding
Foto: Paul Melis

BAKKERIJ BEGINT OOK KOFFIEHOEKJE VOOR KLANTEN

't Broodwinkeltje gaat verhuizen...

Bakkerij 't Broodwinkeltje aan de Breukelsestraat verhuist morgen, vrijdag 1 december. Achttien passen om precies te zijn: naar de overkant van de straat. ,,Er zit nu een koffiehoekje bij, voor de gezelligheid", zegt eigenaar Peter Kuijken.

,,Hier komt de toonbank te staan, een beetje schuin naar voren. Eigenlijk blijft dit gedeelte precies dezelfde indeling als op de oude locatie, maar dan in spiegelbeeld", aldus Kuijken. De houten accenten, die voorheen 't Broodwinkeltje aan de overkant zo kenmerkten, blijven. Zoals de houten planken op de vloer. Maar naast het behoud van het 'nostalgische' is er uiteraard ook vernieuwing. Zoals twee levensgrote muurfoto's: één van kasteel Stapelen waar de toonbank komt en één in een ruimte rechts. Daar komt ook een zithoekje, vertelt Kuijken. ,,Ik zet daar straks een mooie bank neer zodat mensen even kunnen zitten. Kopje koffie drinken, worstenbroodje erbij. Die muurfoto, dat is de oude Markt van Boxtel."

Kuijken geeft het nieuwe Broodwinkeltje dus een extra Boxtels tintje. En waar het oude pand aan de overkant van de straat geen extra ruimte had voor een zithoekje, daar heeft de 'nieuwe' winkel dat wel. ,,Ik was hartstikke tevreden met de verhuurder", zegt Kuijken. ,,Maar ik wilde nog meer sfeer in de winkel. Met zo'n hoekje kunnen klanten blijven hangen, een beetje kletsen. Dat vind ik mooi."

Want voor de bakker, met name bekend om zijn worstenbroodjes, is zijn winkel een mooie hobby die hij op deze manier nog leuker wil maken. ,,Ik doe dit twee dagen per week, dat zal straks niet anders zijn. De openingstijden blijven hetzelfde en voor de rest verandert er eigenlijk niets, behalve dan die extra ruimte."

Morgen opent 't Broodwinkeltje op de nieuwe locatie volgens de oude openingstijden; om 08.30 uur. Om de verhuizing te vieren, krijgen klanten een extra worstenbroodje bij bestelling van twaalf stuks.

FOTO ONDER: Peter Kuijken opent tegenover zijn oude zaak het nieuwe Broodwinkeltje. (Foto: Paul Melis).