Afbeelding
Foto: Peter de Koning

OPBRENGST GAAT NAAR PROJECT NIET AANGEBOREN HERSENLETSEL

Benefietconcert popkoor JukeBox

De 75 leden van het Boxtelse popkoor JukeBox verzorgen dinsdag 12 december vanaf 20.00 uur hun jaarlijkse benefietconcert in de Tijberzaal van het Baanderherencollege. Ook de Stripe Big Band treedt op. De opbrengst gaat deze keer naar zowel het project Overprikkeling als het Bossche Afasiekoor. Beide doelen zijn gekozen in het kader van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

NAH is letsel aan de hersenen dat is ontstaan na de geboorte en als gevolg van ziekte of een ongeval. Veel mensen met NAH hebben te maken met overprikkeling en dit betekent voor hen dat ze niet meer kunnen deelnemen aan het openbare leven. Via een van de leden werd JukeBox op het spoor gebracht van het project Overprikkeling van www.hersenletsel-uitleg.nl, dat geld nodig heeft om wetenschappelijk onderzoek te stimuleren en lotgenoten bijeen te brengen. Meer informatie is te vinden op www.project-overprikkeling.nl.

Daarnaast gaat een deel van de opbrengst van het benefietconcert naar het Afasiekoor in 's-Hertogenbosch. Afasie is een taalstoornis veroorzaakt door hersenletsel waardoor de communicatie wordt belemmerd. Je kunt niet meer zeggen wat je wil, maar vaak lukt het, met begeleiding, wel om te zingen.

JukeBox zingt onder begeleiding van een zangcoach bekende en minder bekende popsongs. Naast het popkoor en de Stripe Big Band treedt zangeres Petra Aelbers op onder begeleiding van gitarist Alfred Martens en enkele leden van JukeBox. Verder vertelt Arnie Craninckx over het project Overprikkeling en geeft Marieke de Bruijn uitleg over het Afasiekoor.

GRATIS ENTREE

De entree voor het benefietconcert is gratis. Om toch zoveel mogelijk geld in te zamelen, vraagt JukeBox aan bezoekers een kleine vrijwillige bijdrage. Daarnaast worden in standjes allerlei artikelen verkocht; ook de opbrengst hiervan komt - net als die van de verkoop van drankjes en hapjes - ten goede aan de beide doelen. De Tijberzaal is dinsdag 12 december vanaf 19.30 uur geopend.

FOTO BOVEN: Popkoor JukeBox in actie tijdens een optreden in spiegeltent Bon Salon, in de zomer van 2015. (Foto: Peter de Koning).


Popconcert vol pepernoten in Podium Boxtel

Wel eens een peuter wild zwaaiend met zijn fopspeen zien headbangen? Of zesjarigen onbevreesd in gestrekte draf zien stagediven? Het zou zo maar kunnen tijdens het Pepernotenpopconcert , zondagochtend 3 december in Podium Boxtel aan de Burgakker. De Pepernotenpopconcerten van Jelle Amersfoort en zijn live band zijn vet. Zo vet dat het einde van het optreden ook enkele Pieten uit kasteel Stapelen een kijkje komen nemen...

Swingen op 'Zie ginds komt de stoomboot', keihard meezingen met 'Oh, kom er eens kijken'. Misschien wel twisten op 'Sinterklaas Kapoentje' of juist lekker zwijmelen op 'Daar wordt aan de deur geklopt'. Het mag allemaal tijdens het Pepernotenpopconcert. Tussendoor nog even lekker uit je plaat op de 'Hokie-Pokie'? Ook geen probleem.

Het optreden van Jelle en zijn band voor kinderen in de basisschoolleeftijd wordt een energiek, aanstekelijk muziekfeest met massa's kleine én grote meezingers, -dansers en -springers. En... het is ook ontzettend leuk voor ouders en opa's en oma's.

BEZOEK ZWARTE PIET

Het Pepernotenpopconcert begint om 10.00 uur; kaartjes kosten tien euro. Aan het einde van het optreden verschijnen enkele Zwarte Pieten, die deze met Sinterklaas overnachten in kasteel Stapelen, om de kinderen een handje te geven.


FOTO RECHTS: Oud-Boxtelaar Wilbert van der Steen (rechts) won vorige week in het Suske en Wiske Kindermuseum de prijs voor de beste Nederlandstalige strip.

Nederlandse Stripprijs voor oud-Boxtelaar

Oud-Boxtelaar Wilbert van der Steen heeft vorige week in het Belgische Kalmthout met zijn beeldroman 'Zon' de Willy Vandersteenprijs gewonnen. Aan de prijs voor de beste Nederlandstalige strip van het jaar is een geldbedrag verbonden van 5.000 euro.

De prijs werd uitgereikt in het Suske en Wiske Kindermuseum. De jury prees de grafische kwaliteit, originaliteit en het aangrijpende verhaal van het 62 pagina's tellende album. Zon gaat over een bastaardjongen die door zijn opa op handen wordt gedragen omdat hij het familiebedrijf zou kunnen overnemen. Zijn moeder schaamt zich echter voor hem.

Winnaar Van der Steen is geen familie van de naamgever van de prijs, de bekende Belgische striptekenaar Willy Vandersteen. De Nederlander troefde nogal wat rivalen af. De jury van de stripprijs boog zich over ongeveer 150 albums.

In het verre verleden publiceerde Van der Steen in Brabants Centrum zijn strip Dokus Dommel.

Afbeelding