Afbeelding
Foto:

Veel gezinnen op de been in eerste Stapel op Sint weekend

Sint en Pieten swingen de pan uit

Linda van de Wiel

Bij de entree naar de binnenplaats van kasteel Stapelen swingt een aantal Pieten op dampende Sinterklaasliedjes die gedraaid worden door D.J. Piet. Verderop speelt Muziekpiet liedjes op zijn saxofoon. En overal hangen muzieknoten in bomen. Stapel op Sint: een kasteel vol muziek. Dat is het thema van alweer de derde editie van Stapel op Sint. En dat is te zien én te horen tijdens het eerste Stapel op Sint weekend van 2017.

D.J. Piet heeft het prima naar zijn zin tussen de dansende Pieten, een slapende Piet en de kindjes die verlegen toekijken. ,,Ik vind het heel leuk om de kinderen blij te maken. Ik doe het natuurlijk ook voor Sinterklaas, omdat dit zijn feest is. Als ik in Spanje ben, draai ik ook altijd als de Pieten jarig zijn, dus ik heb het er druk mee." Als de deejay een vrolijk Pietenlied draait, springen alle knechten op de brede trap bij het kasteel om een stoere dans uit te voeren. Linde van 3 jaar is heel erg onder de indruk en kijkt haar ogen uit. Hoewel ze door Danspiet wordt uitgenodigd ook te komen dansen, is zelf meedoen toch te spannend. Ze kruipt dicht tegen haar moeder aan.

EIGEN SINT-LIED

Muziekpiet staat intussen met Muziek-oefenpiet 'Zie ginds komt de stoomboot' te spelen. Nou ja spelen ... Muziekpiet blaast een zuivere versie van de Sintklassieker, terwijl collega Muziek-oefenpiet schudt met twee sambaballen. ,,Ik oefen al een aantal jaren en probeerde al van alles. Maar ik ben niet zo goed, al speel ik heel graag gitaar", vertelt Muziek-oefenpiet sip. ,,Maar ik doe graag mee met het lied 'Stapel op Sint'. D.J. Piet draait dat gelukkig veel." De Pieten van de Red River Band zijn wél erg goed in muziek maken. Vol overgave blazen zij de ene naar de andere Sinterklaas hit, tot vreugde van de in groten getale aanwezige kinderen, ouders, opa's en oma's.

LAGE BASSTEM

Ook de Sint had veel schik in de muziek overal om hem heen. Met een kasteel vol muziekinstrumenten zoals een grote trom, verschillende dwarsfluiten en een hoorn, zijn er ook genoeg mogelijkheden om muziek te maken. En om te zingen, wat de snoepgoedfilantroop samen met een tweetal Pieten dan ook doet tijdens het bezoek van een groepje kinderen: ,,Wat klinkt dat mooi, het komt vast door mijn lage basstem." De Sint verklapt veel van muziek te houden. ,,Muziek maakt mensen blij en dat geldt ook voor mij. Vooral van het lied 'Zwarte Piet ging uit fietsen' geniet ik."

Zo is er geen woord gelogen door de organisatie van Stapel op Sint. Stapelen is inderdaad een kasteel vol muziek. En iedereen geniet daar met volle teugen van. Behalve Slaappiet, die in werkelijk elk hoekje van de binnenplaats en het kasteel een dutje doet. ,,Ik geloof dat ik slapend ben geboren…."

GROTE FOTO BOVEN: Sint en Piet een hand geven is voor sommige kinderen net iets te spannend. Deze slimme Piet bedacht een oplossing: een hand geven via de staf van de Sint.

KLEINE FOTO BOVEN: Muziekpieten te kust en te keur bij Stapel op Sint. Dit Pietenkorps stapte bij kasteel Stapelen in een historische bus voor een muzikale toer door Boxtel. (Foto's: Peter de Koning).

Boxtel

Opbrengst collecte

Afgelopen week collecteerden 78 vrijwilligers voor het MS Fonds in Boxtel, Liempde en Haaren. Die bracht 5.323,04 euro op. De organisatoren danken alle collectanten en de gulle gevers. Wie volgend jaar wil meehelpen om de collecte tot een succes te maken, kan contact opnemen met het MS Fonds of met de plaatselijke coördinator Francien van der Veer, telefoonnummer (0411) 67 49 14 of e-mail: francienennickvanderveer@hotmail.com.

Afbeelding