EERSTE ZONDAG ADVENT • 2-9 DECEMBER

HEILIG HART
PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 528 37 08. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Bereikbaarheid. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden klinkt via het antwoordapparaat welk nummer voor dringende zaken gebeld kan worden.

* Website. Naast deze kerkberichten staan alle belangrijke gegevens ook www.heilighartparochie.nl. Boven is de parochie te vinden op Facebook.

* Uit de agenda. Woensdag 19.30 bijeenkomst geloofsgroep, pastoraal centrum. Donderdag 15.30 Kom en Zie, koetshuis; 20.00 bestuursvergadering, pastoraal centrum. Vrijdag 8 december 19.00 tienerpastoraat, koetshuis.

* Zondagsliturgie. Wanneer Hij komt, wees gereed. Op de eerste zondag van de advent keren gelovingen zich naar het komende feest van Kerstmis: Gods Zoon komt in de wereld. God wordt mens. In welke wereld geschiedt dit? Een tumultueuze wereld, een samenleving met forse tegenstellingen. En daarom herkennen mensen enkele aspecten die ook op de laatste zondag van het kerkelijke jaar – het feest van Christus Koning – naar voren komen. Het thema van eigen verantwoordelijkheid, van uitverkiezen en de taak die is toebedeeld, worden nu gericht op de komst van de Heer en de voorbereiding hierop. Daarom de oproep: weest waakzaam, wordt wakker. Richt je op wat komen gaat, richt je op de komende. Hij staat als het ware voor je deur.

* Liturgische kalender. Donderdag: Ambrosius, bisschop en kerkleraar. Vrijdag 8 december: onbevlekte ontvangenis van de heilige maagd Maria.

* Kribbeproject. In huize Laetitia te Liempde worden sinds 2008 mannen, vrouwen en kinderen; Nederlander of buitenlander, opgevangen. Hier vinden zij, zolang het nodig is, een familie waar zij deel van uitmaken, een plaats aan tafel en iedere dag ondersteuning op weg naar een betere toekomst. De parochie heeft het kribbeproject opgezet om deze mensen te helpen. In de kribbe die in alle kerken van de parochie staan, kunnen eten, schoonmaakmiddelen, kleding en geld worden gelegd voor de armen.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Overledenen. In de parochie overleed Theo Doreleijers (94) en Spaanse zuster Marie-José Spijkers (70).

* Huwelijk. Zaterdag trouwen om 14.00 uur Samanta Villavicencio en Hector Ulloa. Wij wensen hen veel geluk en liefde en vragen hiervoor Gods zegen.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met samenzang. Zondag 09.00 stille mis, 10.30 hoogmis met Sint-Petruskoor.

* Hoogmis. Het Sint-Petruskoor verzorgt de vaste gezangen uit de Missa XVII in Dominicus Adventus et Quadragesimae. Het orgelprogramma is als volgt: Yon: Prelude (Rorate Coeli); Demessieux: Rorate Caeli; Bach: Nun komm, der heiden Heiland; Bach: Praelidum in e-moll.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Toon vd Mijden (jgt) en ouders De Punder-Leijten; Riek Welvaarts-Verhagen (mgd); Mien v. Pinxteren- v. Roosmalen (mgd); Ruud Corbey.

ZONDAG 09.00 Rianne en Jolanda Hulsen (jgt); overl. ouders Wagenaars-Endstra (jgt). 10.30 Hetty v.d. Eerden (jgt); overl. ouders Sjef en Thea Bekkers-Cremers (mgd); Annie v. Rooij-Muurlink; Gé en Ria Kools- v.d. Weijst (verj); uit dankbaarheid vanwege verhuizing uit deze parochie.

MAANDAG 09.00 alle parochianen. 10.30 eucharistieviering Elisabethsdael/Vinckenrode.

DINSDAG 09.00 alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 alle parochianen.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering; Jan v. Assen.

MEDEDELINGEN

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies van Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15.

* Bisschoppelijke adventsactie. Duizenden mensen in Nederland zetten zich belangeloos in voor hun medemensen elders in de wereld. Zij voelen zich geroepen om in actie te komen. De adventsactie geeft deze vrijwilligers een steuntje in de rug: kleinschalig, doordacht en toegewijd, onder het motto: groot denken, klein doen. Dit jaar komt de adventsactie ten goede van Malawi.

* Misintenties Kerstdagen. Wij doen een vriendelijk, maar dringend beroep om zo spoedig mogelijk de misintenties voor de kerstdagen en de jaarwisseling op te geven, zodat ze tijdig en correct verwerkt kunnen worden. Voor publicatie in Brabants Centrum dienen deze uiterlijk zondag 10 december, maar liever al eerder bij het parochiesecretariaat binnen te zijn. Speciale enveloppen om missen op te geven voor Kerstmis liggen achter in de kerk. Ingevuld en met daarin 12 euro kunnen ze worden gedeponeerd in de brievenbus van het pastoraal centrum, Duinendaal 2.

* Bezinningsmoment iconen. Zaterdag 9 december wordt vanaf 14.00 aan de hand van tien iconen een bezinningsmoment gehouden in pastoraal centrum Duinendaal als voorbereiding op de advent en Kerstmis. Er worden korte meditatieve inleidingen gegeven waarna er gelegenheid is voor persoonlijke overweging en gebed in de stilte. Er is tevens de mogelijkheid voor een persoonlijke biecht en na afloop is er om 15.00 in de basiliek de aanbidding van het Allerheiligste. Aanmelding vooraf is gewenst: telefonisch tussen 09.00 en 12.00 via (0411) 67 22 15, per e-mail: info@heilighartparochie.nl of bij pastoor J. Grubben.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

VRIJDAG 18.30 eucharistieviering ter gelegenheid van de heilige Cecilia. Voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong met medewerking van kerkkoor Cantate Domino.

ZONDAG 09.30 hoogmis. Voorganger en preek pastoor Jacques Grubben. De gezangen worden verzorgd door het Sint-Janskoor. Intenties voor Mien Schepens- v.d. Velden; Henk v.d. Loo (mgd); Wim v. Abeelen (verj).

MAANDAG 09.00 stille mis voor het welzijn van alle parochianen in de bijsacristie. Voorganger kapelaan Geoffrey de Jong.

DONDERDAG 09.00 stille mis voor het welzijn van alle parochianen in de bijsacristie. Voorganger kapelaan Geoffrey de Jong.

MEDEDELINGEN

* Ceciliafeest. Morgen, vrijdag 1 december, viert het kerkkoor Cantate Domino haar jaarlijks Sint-Ceciliafeest. Dat start met de het opluisteren van de mis. Iedereen is daarbij welkom.

* Aandacht voor zieken. Bel naar het pastoresteam (67 22 15) en/of De Zonnebloem, afdeling Liempde via 06-24 61 44 30.

* Welkom in de pastorie. Elke zaterdag tussen 10.30 en 11.30 staat de pastoriedeur open voor een kopje koffie of thee, een praatje met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie à 12 euro.