Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Wintermarkt in Liempdsen Herd

Liempde beleeft eerste editie van Winterfair

De winterperiode breekt aan en om dat nog eens te benadrukken vindt dit weekeinde de eerste editie van de Winterfair Liempde plaats. Het is een initiatief van een aantal Liempdse ondernemers waarbij ook een aantal andere zelfstandigen zich bij aansloten. De wintermarkt start zondag om 14.00 uur.

De winterse markt vindt plaats in D'n Liempdsen Herd. Diverse ondernemers bieden er hun waar aan. Zo zijn bloemenbinderij 't Erfke en bierbrouwerij De Proosterij aanwezigen. Maar ook Maaike Schellekens, een nieuwe kaarsenmaker in het dorp die onder de naam Luz para Loes producten verkoopt en waarvan een deel naar een goed doel gaat.

Naast deze kraampjes, kunnen bezoekers er ook terecht voor allerlei andere presentjes. Zoals kinderspeelgoed, cadeau-artikelen, kleding, antiek, sieraden, handgemaakte tassen en ambachtelijk bereide voedingswaren. Kijk voor deelnemende bedrijven op de Facebookpagina van Winterfair Liempde.

De ondernemers gaan de winterfair sfeervol opzetten in D'n Liempdsen Herd. Bovendien is er voor kinderen een knutselhoek ingericht. Het evenement duurt van 14.00 tot 20.00 uur en de toegang is gratis.

FOTO BOVEN: Met 'Liemt in het Licht' werd het dorp al ondergedompeld in winterse sferen. De Winterfair Liempde doet daar nog een schepje bovenop. (Foto: Albert Stolwijk).


Juffermans verkent
kansen voor
duurzaam Liempde

Jan Juffermans bezoekt maandag 27 november bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd voor een lezing met als thema 'duurzaamheid voor Liempde'. De duurzaamheidsgoeroe spreekt over onderwerpen als natuur, cultuurhistorie, duurzaamheid en 'groene trends'

Kan Liempde in de nabije toekomst bijvoorbeeld in zijn eigen energie en voedsel voorzien? Of is dit verre toekomstmuziek? Juffermans, een van de grondleggers van De Kleine Aarde in Boxtel, gaat in zijn lezing dieper in op dit soort vragen.

De lezing op maandag begint om 19.45 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Entree is gratis. Wie meer wil weten over Juffermans, kan daarvoor terecht op de website www.janjuffermans.nl.