Afbeelding
Foto:

What's Up, Bas, Yuna & Raf?

Magiepiet verscheen dindsdagochtend ten tonele in de aula van de Sint-Petrusschool. Samen met zijn assistent-Piet vermaakte hij alle kinderen in de aula van de Sint-Petrusschool. Bas (8), Yuna (9) en Raf (8) zagen de betoverende Magiepiet van dichtbij optreden...

De Magiepiet kwam optreden voor jullie. Wat is er allemaal gebeurd? Bas: ,,Hij had een staf bij die omgetoverd werd in een paraplu. En die vond hij zo mooi, dat hij die aan Sinterklaas wilde geven." Yuna vervolgt: ,,Er zaten overal gouden strikken. Hij had ook een lamp bij en op zijn pak zat er ook eentje." Raf vult aan: ,,Bovendien had hij 'rekennoten' bij zich. Maar volgens mij waren het gewoon pepernoten hoor. Of ik ze al geproefd heb? Nog niet, want we moeten er nog mee rekenen."

Wat deed de andere Piet? Yuna dacht dat die er was om te helpen: ,,Maar hij sprong ook van de bar af. Hij dacht dat hij met de paraplu die de Magiepiet had getoverd, kon vliegen. Maar dat lukte niet... Er was trouwens ook allerlei magische rook!"

Hebben jullie aan de Pieten nog een wensenlijstje gegeven, zodat Sinterklaas weet wat jullie willen? ,,Nee, dat weet hij al. Ik wil een boksbal. Daar sla ik af en toe tegenaan. Tja, anders ga ik met spullen gooien", grapt Yuna. Ook Raf had zijn wens al kenbaar gemaakt. ,,Ik heb gevraagd om een voetbalshirt en -broekje van Dortmund. Dat is een mooie club. Ze hebben overigens ook shirts die ik niet zo mooi vindt, dus ik hoop dat ik de zwarte krijg." Bas hoopt ook op een voetbaltenue. ,,Maar ik wil er één van Manchester Uni-téd", grapte hij. ,,Ook een zwarte, met Lukaku op de achterkant. Maar als dat niet zo is, vind ik het ook goed, hoor."

En hadden de Magiepiet en zijn assistent nog een boodschap voor jullie? Yuna: ,,Wij moeten de staf van Magiepiet terugtoveren. Hij zei dat dat alleen met kinderhanden kon. Daarvoor heeft hij een verhaal achtergelaten en drie voorwerpen. Hoe we dat moeten doen? Dat weet ik niet, we moeten het nog gaan lezen..." Navraag bij juffrouw Anke de Man leert dat de kinderen dit weekeinde het recept van een toverdrankje moeten brouwen. En misschien dan komt de magie tot leven op de school. Juf Anke: ,,Die Magiepiet heeft de smaak goed te pakken. We weten nog niet wat er allemaal tevoorschijn getoverd wordt. Er kan nog van alles gebeuren..." (Foto: Sint-Petrusschool).