Afbeelding
Foto:

Intentieovereenkomst dorpsaccommodatie Gemonde

Neuzen weer dezelfde kant op voor nieuwe mfa

Wendy van Lijssel

De patstelling die eerder dit jaar ontstond tussen gebruikers en het bestuur van dorpshuis De Kei in Gemonde lijkt doorbroken: basisschoolstichting Skipos en stichting Leefbaarheidsgroep Gemonde tekenden vrijdag een intentieovereenkomst met wethouder Koos Loose van gemeente Sint-Michielsgestel om een nieuwe multifunctionele accommodatie (mfa) in het centrum van Gemonde te realiseren.

Na alle verwikkelingen die speelden rondom dorpshuis De Kei lijkt het verhaal in Gemonde toch tot een goed einde te komen en staan de neuzen dezelfde kant op. De overeenkomst tussen Skipos, Leefbaarheidsgroep Gemonde en de gemeente Sint-Michielsgestel wordt ook gesteund door Parochiƫle Charitas Instelling. De partijen laten weten zich samen sterk te maken voor een nieuw multifunctioneel centrum (mfa) waarin het Kulturhus en Kindcentrum Lambertus, waartoe de basisschool, kinderopvang en buitenschoolse opvang behoren, samen hun intrek kunnen nemen.

PROJECTGROEP

Daarnaast is het de bedoeling dat er een projectgroep in het leven wordt geroepen met alle vertegenwoordigers. Zij mogen zich aansluiten en gaan buigen over de inhoudelijke, ruimtelijke en financiƫle kanten van de nieuwe mfa.

Als laatste, maar zeker niet de minste missie, is het een taak voor deze nieuwe groep om het draagvlak voor deze mfa in de Sint-Lambertussschool in Gemonde binnen de gemeenschap uit te dragen en verder uit te bouwen. De gemeente Sint-Michielsgestel stelt middelen beschikbaar voor een onpartijdige projectleider en springt financieel bij wanneer dat nodig is volgens de raad.

Per 31 december stopt de jaarlijkse exploitatiebijdrage aan dorpshuis De Kei.

FOTO ONDER: De bijdrage aan dorpshuis De Kei stopt per 31 december. In de Sint-Lambertusschool wordt een nieuwe multifunctionele accommodatie. (Foto: archief Brabants Centrum, 2009).