STRIJD OM DE TWEEDE PLAATS

Rugbyers Ducks komen
tekort in Den Wielakker

Ducks Brabarians kwam zondag in de strijd om de tweede plaats tekort tegen REL/Dordtsche Etten-Leur. Op eigen veld ging het combinatieteam van de Boxtelse rugbyers ten onder met 10-47.

In de eerste helft was vooral de lijn van REL efficiƫnter dan die van Ducks. Zodra een REL-speler door een tackel werd afgestopt, was er meteen een medespeler bij om de aanval voort te zetten. Dit goed in support lopen was iets dat Ducks moeilijk voor elkaar kreeg en vooral hierdoor stond het bij rust al 0-29.

Direct na rust deed Ducks Brabarians wat terug met een snelle try na goed overspelen. REL scoorde echter tegen voordat Ducks de tweede try op het scorebord kon zetten. Via een mooie aanval over diverse schijven bekroonde Rick van Lingen de aanval. Meer zat er niet meer in voor Ducks Brabarians.

DUIZENDSTE WEDSTRIJD

Ondanks deze nederlaag was er toch iets te vieren. Vlak voor tijd kreeg Ad Schalkx een publiekswissel omdat hij zijn duizendste wedstrijd speelde voor Ducks. Hij is sinds 1976 als speler actief. Een mooi moment dat in het clubhuis werd voortgezet met onder andere een blijvende herinnering voor Schalkx. Ook presenteerde Ducks de nieuwe tenues en werden de sponsors bedankt.

Komend weekend zijn er geen wedstrijden. Voor de jeugd staan de normale trainingen op het programma en de junioren hebben een teambuilding activiteit.

FOTO ONDER: Spelfragment uit de wedstrijd die het combinatieteam van Ducks Brabarians in sportpark Den Wielakker speelde tegen REL/Dordtse. (Foto: Hans Verberk).

L'Union Liempde

Op een toernooi voor clubtitelhouders in Eindhoven boekten de schutters van L'Union Liempde afgelopen week mooie resultaten. In de prinsenklasse eindigde compoundschutter Erik van der Velden in de eliminatieronde over 10 pijlen met 92 punten als vierde. In de koningsklasse weerde Bert van de Wiel zich uitstekend met een score van 374 punten, maar miste daarmee op 4 punten de eliminatieronde en werd vijfde. In de discipline recurve boekte Peter de Kroon in de koningsklasse een nette score van 352 punten neer en werd tiende. Youssef el Kourdi werd in de prinsenklasse veertiende met een score van 345 punten.