Afbeelding
Foto: Daisy Renders

Indiase markt bij dagcentrum De Werf

Medewerkers en begeleiders van dagcentrum De Werf aan de Nieuwe Nieuwstraat in Boxtel hielden zondagmiddag een India Cantai: een markt waar artikelen en gerechten worden verkocht.

De opbrengst komt ten goede aan een school en kindertehuis voor kinderen met een verstandelijke beperking in Nirmal, in het zuiden van India. Angelique Zomer, als fysiotherapeute verbonden aan De Werf, vertrekt volgend jaar naar India om haar kennis te delen met begeleiders van de school en het kindertehuis in Nirmal.

De opbrengst van de India Cantai is bestemd voor les- en speelmaterialen voor de kinderen die daar wonen.

FOTO BOVEN: Surili Avantaki verzorgde zondag een Indiase dans tijdens de markt in dagcentrum De Werf. (Foto: Daisy Renders).


PAROCHIE VERKOOPT GELUIDSOPNAMEN KERKDIENSTEN OP USB

Vieringen thuis beluisteren of bekijken

De Heilig Hartparochie biedt een nieuwe dienst aan: geluidsopnames van de vieringen in de Sint-Petrusbasiliek (Boxtel), de Sint-Jans Onthoofdingkerk (Liempde) en de Sint-Willibrorduskerk (Esch). Op aanvraag wordt een viering op usb-stick opgenomen. In Liempde is het binnenkort zelfs mogelijk om een video te laten maken.

Vorige maand liet de Heilig Hartparochie de opnameapparatuur in de drie kerken installeren. Ook voor de Sint-Theresiakerk in Lennisheuvel wordt er over nagedacht om de apparatuur te installeren. Voor het maken van een geluidsopname vraagt het parochiebestuur een vergoeding van 15 euro. De aanvrager krijgt de opname op usb-stick met logo van de Heilig Hartparochie erop. Geïnteresseerden kunnen hierover afspraken maken met de priester. Zowel vieringen als huwelijken, jubilea en afscheidsbijeenkomsten kunnen erop worden gezet, maar ook de toespraken, lezingen, gezangen en muzikale stukken van vieringen.

De Sint-Jans Onthoofdingkerk krijgt zelfs een camera-opstelling. Zes vrijwilligers staan ter beschikking en binnenkort wordt de aanvullende apparatuur geïnstalleerd naast de vaste camera die al jaren in de kerk van Liempde aanwezig is. Voor een beeldregistratie vraagt de parochie 50 euro, inclusief de geleverde geheugenstick. Met het aanbieden van geluidsopnames en videoregistraties hoopt het bestuur van de Heilig Hartparochie iets extra's te kunnen toevoegen aan een viering en de dagen daarna.


Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZONDAG 10.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Misintenties voor: Jos en Drika v.d. Loo-Versteden (fam. Versteden); Kees v. Dooremalen (verj); Riek Oomen- v. Hooft (verj); Janus v.d. de Ven (jgt); Bartje Verhagen (verj); Dorus v. Ingen; overl. fam. Van Ingen-Deenen; Adrie Heesakkers.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. De misintenties die vóór maandag 11.30 worden opgegeven bij pastor Van den Tillaart of bij Helma Rombouts, worden in Brabants Centrum gepubliceerd. Berichten die later arriveren, worden alleen in de viering afgelezen. De vergoeding à 12 euro kan in een gesloten envelop, met de naam en de datum van de intentie, achter in de kerk of in De Uitwijk in de bus worden gedeponeerd.

* Agenda. Zaterdag 2 december 19.00 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor.

* Overleden. Maandag 20 november is in de kerk afscheid genomen van Hans Nouwens, die vorige week dinsdag op 88-jarige leeftijd overleed. Moge hij rusten in vrede.

* De Uitwijk. Vanwege renovatie is De Uitwijk voorlopig niet beschikbaar voor vergaderingen, bijeenkomsten en het ontvangen van mensen. Als alles meezit, is de verbouwing voor Kerstmis gereed. Achter in de kerk is een werk- en vergaderplek ingericht.

* Bereikbaarheid. Contactgroep Sint-Theresiakerk: pastor Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter (ad interim) contactgroep Sint-Theresiakerk Chris Snik, tel. 06-38 61 62 71. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens 67 31 51, Helma Rombouts 67 25 94. Misintentie bij pastor Van den Tillaart, 63 34 90 of Helma Rombouts, 67 25 94. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart rechtstreeks met de pastor. Op maandag van 10.30 tot 11.30 is Harry van den Tillaart, Emmy Heidkamp, Tonny Wagenaars of Jan van Kasteren aanwezig in de kerk om mensen te woord te staan. Ook kunnen dan misintenties opgeven worden.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor Sjef Schellekens; Engelbert en Adriana v.d. Linde- v. Oirschot (jgt); Jaantje Braam-Verhagen.

DINSDAG 19.00 vespers.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst, geleid door mw. ds. C.A. Terlouw . Op deze laatste zondag van het kerkelijk jaar worden alle in het voorbije jaar overleden gemeenteleden herdacht. Na de dienst is er koffiedrinken in De Schakel. Voor de kinderen is er lange Paks: zij vieren hun eigen dienst in De Schakel. Organist is Ko Suurmond.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

* Huwelijk. A. van Leenen en M. Munnecom treden morgen, vrijdag 24 november om 14.00 in het huwelijk.

* Website. Naast deze kerkberichten staan alle belangrijke gegevens ook op www.pg-boxtel.nl.

* Concert. Zaterdag vindt in de kerk vanaf 16.00 uur een concert plaats door blokfluitkwintet Seldom Sene (foto onder). Reserveren via reserveren@klassiekindekerken wordt aanbevolen. Entree 15 euro; kinderen tot en met 12 jaar betalen 10 euro.

Afbeelding
Afbeelding