De Boxtelse zwemmer Luc van Eijndhoven behaalde tijdens het Brabants winterkampioenschap in totaal negen podiumplaatsen. (Foto: OTC De Warande).
De Boxtelse zwemmer Luc van Eijndhoven behaalde tijdens het Brabants winterkampioenschap in totaal negen podiumplaatsen. (Foto: OTC De Warande). Foto: OTC De Warande, Oosterhout

Zwemmer Luc kijkt tevreden terug op Brabantse titelstrijd

Nadat hij een week eerder nog twee gouden, twee zilveren én een bronzen medaille in de wacht sleepte, heeft Luc van Eijndhoven (15) afgelopen weekeinde tijdens Brabantse winterkampioenschappen zwemmen opnieuw goed gepresteerd. Hij verbeterde persoonlijke records en bezette opnieuw enkele podiumplaatsen in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven.

Luc begon zaterdag met een prima race op de 400 meter wisselslag. Lange tijd behield hij de voorsprong op zijn concurrenten, maar in het laatste baantje werd hij ingehaald. De tweede plaats betekende echter wel dat hij zijn PR met zes seconden verbeterde en dat hij opnieuw een ticket boekte voor het Nederlandse jeugd- en juniorenkampioenschap op de korte baan in december. Als langeafstandszwemmer nam Luc later in de middag ook deel aan de 50 meter rugslag. Ondanks dat hij als zesde vertrok, veroverde hij met een mooi PR de derde plaats.

Zondag stonden de sprintafstanden op het programma. Zowel op de 100 meter vrije slag, de 50 meter vlinderslag als de 100 meter rugslag verbeterde Luc zijn PR en eindigde hij als vierde. Bovendien won hij met de estafetteploeg van het Opleiding Talenten Centrum De Warande, de Oosterhoutse zwemclub waarvan de Boxtelse scholier lid is, een zilveren medaille op de 4x100 meter vrije slag.

Al met al kijkt Luc met zes individuele podiumplaatsen en drie podiumplaatsen met het estafetteteam terug op een succesvol kampioenschap.


Fanatiek handbalduel tegen EHV

HCB '92 verliest in Eindhoven

De Boxtelse handbalvrouwen van HCB '92 namen het zondag in Eindhoven op tegen EHV. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden omdat beide teams erg gewaagd zijn aan elkaar.

Janneke Eijkemans opende de score door een terugkomende bal alsnog in het doel te schieten. Daarna kon Nonja Vanhout een lange bal vanuit de linkeropbouw succesvol afronden vanuit de rechterhoek. EHV liet ook direct van zich horen en scoorde regelmatig door snel samenspel. De wedstrijd ging gelijk op, beide teams zetten mooie aanvallen op. EHV pakte Eijkemans op de cirkel stevig aan, met als resultaat diverse vrije worpen waar HCB '92 uit kon scoren. Vervolgens knalde Ellen Persoons de bal na een break out tegen de touwen. Met verschillende acties was ook Miranda van Engelshoven enkele keren doeltreffend. Bij rust stond het 11-9.

In de tweede helft was de sfeer grimmiger, het fanatieke en sportieve spel werd harder. EHV benutte veel penalty's. HCB '92 antwoordde met succesvolle acties, maar kon niet voorkomen dat de tegenstander uitliep. Mandy van Abeelen toonde meerdere malen haar krachtige afstandsschot en Annemarie Sens wist medespeelsters vrij te spelen en zelf doelpunten te maken. Mary Swinkels stopte in de laatste minuten nog een penalty. De winst was uiteindelijk voor EHV: 20-15.

Uitslagen zondag 19 november

E1: De Sprint – HCB '92        6-9

DS1: EHV - HCB '92        20-15

HC1: Jupiter '75 – Zephyr/HCB '92        6-7

DA1: MHV –HCB '92        43-9

DC1: The Flyers –HCB '92        16-12

Programma 26 november De Braken

DC1: HCB '92 - Bouwcenter/Centen        09.10

DS1: HCB '92 - Bergeijk        10.20

DA1: HCB '92 - HCG        11.45

Programma uitwedstrijden 26 november

DS2: KPJD – HCB '92        11.00

HC1: The Flyers - Zephyr/HCB '92        17.00


Bekercompetitie is over voor Liempdse recurveschutters

Na een shoot-off is het recurveteam van handboogschutterij L'Union Liempde afgelopen week uitgeschakeld in de bekercompetitie van de Nederlandse Handboog Bond. Landmans Unie uit Schijndel won met 4 punten verschil.


In de bekerstrijd, via een game-en-match-systeem, was Concordia Sint-Oedenrode oppermachtig en won alle duels. Landmans Unie, L'Union Liempde en Amicitia Schijndel hielden elkaar in evenwicht. In de shoot-off toonde Landmans Unie zich de betere met 37 punten, Amicitia volgde met 35 punten en L'Union moest het hoofd buigen met 33 punten. De beste twee teams gaan door naar de halve finale. Het compoundteam van L'Union plaatste zich automatisch voor de halve finale door gebrek aan tegenstanders.

In de regiocompetitie indoor werd het eerste compoundteam van L'Union Liempde, met Eef Quinten, Erik van der Velden en Bert van de Wiel, onbedreigd kampioen in de A-klasse. Daarmee heeft het team zich rechtstreeks geplaatst voor de rayonkampioenschappen in februari. Het recurveteam van L'Union, met Johan Holsken, Peter de Kroon, Youssef el Kourdi en Wilma Holsken, werd derde in de A-klasse. Of dit voldoende is voor deelname aan de rayonkampioenschappen is nog onzeker.

INDIVIDUEEL SUCCES

Individueel was er succes voor Johan Holsken. In de derde klasse recurve won hij onbedreigd de regiotitel en is ook zeker van deelname aan de rayonkampioenschappen. In de tweede klasse zijn compoudschutter Bert van de Wiel en Erik van der Velden zeker van eremetaal, maar het klassement kán daar nog op zijn kop gezet worden.

In de tweede klasse junioren eiste compoundschutter Kim van der Velden het zilver op, clubgenoot Lowie Holsken pakte brons.