Hockeymannen voor niets naar Weert

Eerste nederlaag kost MEP-vrouwen koppositie

De vrouwen van hockeyclub MEP leden afgelopen zondag hun eerste competitienederlaag. Na een indrukwekkende ongeslagen reeks van tien wedstrijden was Hopbel in Schijndel net iets te sterk: 1-0. Daarmee verloren de Boxtelse vrouwen ook de koppositie. De mannen van MEP kwamen niet in actie vanwege een onbespeelbaar veld in Weert.

De vrouwen van MEP werden zondag vooral in de eerste helft afgetroefd op karakter. Schijndel was feller en won ieder duel op inzet. Na tien minuten scoorde aanvoerster Floor Verhoeven de 1-0 voor de thuisploeg. Die score kon nog verder oplopen, ware het niet dat MEP-keepster Amber Kools een strafbal wist te keren. In de tweede helft herpakte MEP zich enigszins en had Lize Welvaarts bijna de gelijkmaker op de stick. Coach Lorenzo Westreenen vond dat de ploeg met de meeste vechtlust de overwinning verdiende. ,,Nu begint het echte coachen", aldus Westreenen. ,,Omdat nu een mindere wedstrijdperiode uit het spel moet en de motivatie weer moet terugkeren." Dat is komende zondag zeker nodig in de onvervalste kraker tegen de nieuwe koploper Eindhoven. De Boxtelse vrouwen zullen moeten vlammen om alsnog het winterkampioenschap te pakken. Afslag in Eindhoven om 12.30 uur.

STAND EERSTE KLASSE VROUWEN

Eindhoven        11-29        Goirle        11-14

MEP        11-28        HCAS        11-13

OSS        11-24        HOD        11-10

Hopbel        11-24        Sint-Oedenrode        11-6

Warande        11-23        Boxmeer        11-4

Venlo        11-19        Civicum        11-4

Slecht onderhoud

Coach Erik Verzijden van de mannen van MEP maakte zondag als coach voor het eerst mee dat een wedstrijd werd afgelast terwijl beide ploegen al op het veld stonden. Een regenbui maakte het veld in Weert binnen een kwartier onbespeelbaar. Ook na een uurtje wachten waren de plassen niet van het waterveld verdwenen.

Verzijden weet de situatie aan het slechte onderhoud van het veld. De inhaalwedstrijd wordt hoogstwaarschijnlijk op vrijdag 1 december gespeeld, tenzij er dan weer plassen op het veld staan. Zondag reist MEP naar Zuid-Limburg voor het duel met Maastricht, een geduchte tegenstander op eigen veld. Het is de laatste reguliere wedstrijd voor de winterstop, aanvang 14.45 uur. Om de nummer drie HCAS binnen bereik te houden, moet MEP winnen.

STAND EERSTE KLASSE MANNEN

Venlo        11-32        Berkel E.        11-15

Helmond        11-25        HOD        11-14

HCAS        11-21        Maastricht        11-12

MEP        10-16        Rosmalen        11-11

OSS        11-16        Concordia        11-11

Weert        10-15        Hopbel        11-7


Kaartverkoop MEP's Christmas Party in volle gang

Hockeyvereniging MEP houdt op 16 december een eigen kerstfeest: MEP's Christmas Party. De kaartverkoop is inmiddels in volle gang.

Het winterfeest is georganiseerd voor alle seniorleden, vrijwilligers en ouders van de jeugdleden van de Boxtelse hockeyclub.

Toegang tot het evenement bedraagt 5 euro per persoon. Dit is inclusief een consumptie. Aanmelden kan via e-mail bij ingevankessel@live.nl.